Karitsan paahtopaistit ja valkosipulidippi
Helppo pääsiäislammas syntyy marinoidusta karitsan paahtopaistista ja valkosipulisesta kermaviilikastikkeesta.
3-4 annosta30 - 60 min133 kcal / 100 g
Ainekset
3-4 annosta
- 400gmarinoitua karitsan paahtopaistia
- öljyä
Dippi
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1/2-1dlPirkka sitruunamelissaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois paahtopaistien pinnalta.
- Ruskista paahtopaistit kuumassa pannussa tilkassa öljyä joka puolelta.
- Nosta ruskistetut paahtopaistit uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta, tällöin liha jää sisältä punertavaksi. Jos haluat paistin kypsäksi, paista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta.
- Ota paistit uunista ja kääri alumiinifolioon. Anna paistien vetäytyä ennen leikkaamista.
- Sekoita kastikeainekset keskenään. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa lisäksi esimerkiksi kermaperunoita ja salaattia.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 133 kcal556 kJ
- Proteiinia 7,85 g
- Hiilihydraatteja10,5 g
- Rasvaa6,74 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi