• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Karitsan paahtopaistit ja valkosipulidippi

Helppo pääsiäislammas syntyy marinoidusta karitsan paahtopaistista ja valkosipulisesta kermaviilikastikkeesta.
Karitsan paahtopaistit ja valkosipulidippi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 133 kcal / 100 g

Ainekset

3-4 annosta
    • 400gmarinoitua karitsan paahtopaistia
    • öljyä

Dippi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois paahtopaistien pinnalta.
  2. Ruskista paahtopaistit kuumassa pannussa tilkassa öljyä joka puolelta.
  3. Nosta ruskistetut paahtopaistit uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta, tällöin liha jää sisältä punertavaksi. Jos haluat paistin kypsäksi, paista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta.
  4. Ota paistit uunista ja kääri alumiinifolioon. Anna paistien vetäytyä ennen leikkaamista.
  5. Sekoita kastikeainekset keskenään. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa lisäksi esimerkiksi kermaperunoita ja salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 133 kcal556 kJ
  • Proteiinia7,85 g
  • Hiilihydraatteja10,5 g
  • Rasvaa6,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille