Karitsan paahtopaisti ja valkosipuliperunat
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Helppo pääsiäisateria syntyy nopeasti karitsan paahtopaisteista. Valmista lisäksi paistettuja valkosipuliperunoita ja kermaviilikastike.
- Kananmunaton
Ainekset
5–6 annosta
800 g | marinoituja karitsan paahtopaisteja tai |
1 rkl | öljyä tai |
Paistetut valkosipuliperunat | |
---|---|
1 kg | keitettyjä uusia perunoita tai |
1 | sipulinippu tai |
3–4 | valkosipulinkynttä tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1–2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Kastike | |
1/2 (n. 200 g) | tuoretta kurkkua tai |
1 tlk (200 g) | tai |
1 ps (20 g) | tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 384 kJ / 92 kcal |
Rasva | 2,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 8,4 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois paahtopaistien pinnalta.
Ruskista paahtopaistit grillissä, parilassa tai pannussa tilkassa öljyä molemmilta puolilta. Jatka kypsentämistä miedommalla lämmöllä noin 8 minuuttia paisteja välillä käännellen. (Lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha jää sisältä punertavaksi.)
Kääri paahtopaistit alumiinifolioon ja anna paistien vetäytyä sillä aikaa, kun valmistat valkosipuliperunat.
Leikkaa kypsät perunat kahtia tai lohkoiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulien varret ja kuoritut valkosipulin kynnet. Kiehauta pannussa tilkassa öljyä ensin sipulit. Lisää joukkoon perunapalat ja paista perunoita käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kuumien perunoiden joukkoon runsaasti tuoretta tilliä.
Kuutioi kurkku. Sekoita pussillinen dipmix-jauhetta kermaviiliin. Lisää joukkoon kurkkukuutiot ja hienonnettu tilli.
Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa viipaloidut paistit mustaherukkahyytelön, valkosipuliperunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Plussa-etu −25 %Pirkka dipmix valkosipuli 20gPlussa-kortillaEtuhinta 1,00/3 kpl16,67/kgIlman Plussa-korttia 0,45/kpl (22,50/kg)
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lkHinta 1,39/kpl4,63/kg
- Kurkku SuomiEtuhinta n. 0,97/kpl2,79/kgnorm. n. 1,22/kpl (3,49/kg)
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Plussa-etu −12 %Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
- Taffel dippi Valkosipuli 13gHinta 0,95/kpl73,08/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,7(3 arviota)
- 30 - 60 min2,9(45 arviota)
- 30 - 60 min4,5(4 arviota)
- alle 30 min2,6(9 arviota)
- 30 - 60 min3,1(25 arviota)
- 30 - 60 min3,5(2 arviota)
- 30 - 60 min4,3(4 arviota)
- 30 - 60 min4,1(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (17 arviota)