Karitsan paahtopaisti ja valkosipuliperunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsan paahtopaisti ja valkosipuliperunat

Helppo pääsiäisateria syntyy nopeasti karitsan paahtopaisteista. Valmista lisäksi paistettuja valkosipuliperunoita ja kermaviilikastike.

  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 89 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta
    • 800gvalkosipuli-yrttimarinoituja karitsan paahto-
    • paisteja
    • 1rklöljyä

Paistetut valkosipuliperunat

    • 1kgkeitettyjä uusia perunoita
    • 1sipulinippu
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • 1-2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1-2dltilliä hienonnettuna

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois paahtopaistien pinnalta.
  2. Ruskista paahtopaistit grillissä, parilassa tai pannussa tilkassa öljyä molemmilta puolilta. Jatka kypsentämistä miedommalla lämmöllä noin 8 minuuttia paisteja välillä käännellen. (Lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha jää sisältä punertavaksi.)
  3. Kääri paahtopaistit alumiinifolioon ja anna paistien vetäytyä sillä aikaa, kun valmistat valkosipuliperunat.
  4. Leikkaa kypsät perunat kahtia tai lohkoiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulien varret ja kuoritut valkosipulin kynnet. Kiehauta pannussa tilkassa öljyä ensin sipulit. Lisää joukkoon perunapalat ja paista perunoita käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kuumien perunoiden joukkoon runsaasti tuoretta tilliä.
  5. Kuutioi kurkku. Sekoita pussillinen dipmix-jauhetta kermaviiliin. Lisää joukkoon kurkkukuutiot ja hienonnettu tilli.
  6. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa viipaloidut paistit mustaherukkahyytelön, valkosipuliperunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 89 kcal372 kJ
  • Proteiinia7,38 g
  • Hiilihydraatteja7,94 g
  • Rasvaa2,95 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Keiju rypsiöljy 1l
    3,85/kpl
  • Varhaisperuna kg
    0,99/kg
  • Varhaisperuna Annabelle kg
    1,29/kg
  • Sipulinippu
    2,49/kpl
  • Sipulinippu Suomi 1lk
    2,49/kpl
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    0,42/kpl5,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,59/kpl15,90/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Pirkka tillinippu 50g
    1,59/kpl31,80/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,19/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen tilli ruukussa
    2,19/kpl36,50/kg
  • Kurkku Suomi
    0,42/kpl1,19/kg
  • Pirkka luomu suomalainen pikkukurkku 150g 1lk
    1,99/kpl13,27/kg
  • Pirkka kevyt kermaviili vähälaktoosinen 200g
    0,47/kpl2,35/kg
  • Pirkka dipmix valkosipuli 20g
    0,69/kpl34,50/kg
  • Taffel Valkosipuli dippimauste 13g
    1,502 kpl
    0,89/kpl68,46/kg
  • Estrella Dipmix 13g garlic
    1,502 kpl
    0,99/kpl76,15/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua