• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Karitsan paahtopaistia ja juureksia

Karitsan paahtopaistit ja maukkaat juurekset ovat herkullinen yhdistelmä. Kastike syntyy helposti kermaviilistä, ruohosipulituorejuustosta ja mintusta.
Karitsan paahtopaistia ja juureksia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 440 kcal / annos (360g)

Ainekset

6 annosta
    • 800gmarinoitua karitsan paahtopaistia

Juurekset

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat hyvin, pistele ja nosta uunipannulle. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.
  2. Sekoita öljy, sitruunanmehu, hunaja ja mausteet kulhossa. Lisää juureskuutiot ja kuoritut, halkaistut sipulit. Muotoile alumiinifoliosta vuoka uunipannulle. Kaada juurekset vuokaan ja jatka kypsentämistä perunoiden kanssa runsaat puoli tuntia.
  3. Pyyhi paahtopaistit talouspaperilla ja ruskista öljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta. Nosta paistit uunivuokaan tai perunoiden kanssa uunipannulle. Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta, tällöin liha jää sisältä punertavaksi. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta.
  4. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna paistien vetäytyä puolisen tuntia. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi lämpimälle tarjoiluvadille juuresten kanssa.
  5. Sekoita kastikeainekset. Tarjoa kastike paahtopaistiviipaleiden, uunijuuresten ja perunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 440 kcal1 840 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille