• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lämmin vihannescouscous

Lämmin vihannescouscous on herkullinen ja helppo lisäke esimerkiksi grillipihveille.
Lämmin vihannescouscous
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 96,5 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 3dlvettä
    • 3dlcouscousia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1(n. 350 g)kesäkurpitsa
    • 2paprikaa (punainen ja keltainen)
    • 1isopunasipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1-2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • n. 3rklsitruunanmehua
    • 2rklhunajaa
    • 1ruukkurucolaa

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon couscous ja suola. Ota kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi.
  2. Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat, leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja pannulla tilkassa öljyä. Lisää paprika- ja kesäkurpitsapalat. Jatka kuullottamista, kunnes kasvikset pehmenevät.
  3. Mausta vihannesseos suolalla, pippurilla, sitruunanmehulla ja hunajalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita vihannesten joukkoon kypsä couscous ja kuumenna. Lisää lopuksi hienonnettu rucola. Sekoita kastikeainekset. Tarjoa esimerkiksi grillipihvin lisäkkeenä.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 96,5 kcal404 kJ
  • Proteiinia4,98 g
  • Hiilihydraatteja12,3 g
  • Rasvaa2,99 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille