• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Karitsan paahtopaisti ja uunijuureksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsan paahtopaisti ja uunijuurekset

Karitsan paahtopaisti ja uunijuurekset maistuvat esimerkiksi pääsiäisenä tai vaikkapa sunnuntai-aterialla.

  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 540 kcal / annos (375g)

Ainekset

3 annosta

Uunijuurekset

    • 3-4Pirkka perunaa (punainen pussi)
    • 1/2dlöljyä
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tlrosmariinia

Valkosipulikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa pestyt perunat lohkoiksi ja levitä laakeaan uunivuokaan juuresten kanssa. Sekoita juuresten joukkoon öljy, johon on lisätty mausteet.
  2. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois paahtopaistien pinnalta.
  3. Ruskista paahtopaistit kuumassa pannussa tilkassa öljyä molemmilta puolilta.
  4. Nosta ruskistetut paahtopaistit uunivuokaan juuresten päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, jolloin lihan sisälämpötila on 60-65 astetta ja liha jää sisältä punertavaksi.
  5. Ota paistit uunista ja kääri alumiinifolioon. Anna paistien vetäytyä ennen leikkaamista. Nosta juurekset takaisiin uuniin ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia. Sekoita kastikeainekset.
  6. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa viipaloidut paistit uunijuuresten ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 375g100 g

  • 540 kcal2 260 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • Laama23.1.2016

    Komppaan kokeilemattakin edellistä kommentoijaa lämpötilan suhteen. Sopiva medium tulee, kun nostaa lihat vetäytymään folion alle 53 asteisena. Lisäksi valmismarinadi oli hyvin mitäänsanomaton.

  • Ukki3.1.2016

    Annettu lämpötila on aivan liian. Lihastatuli täysin kypsää kuivaa