Karitsan paahtopaisti ja uunijuurekset
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
400 g | marinoituja karitsan paahtopaisteja tai |
1 rkl | öljyä tai |
Uunijuurekset | |
---|---|
3–4 | Pirkka perunaa (punainen pussi) tai |
1 pkt (500 g) | tai |
1/2 dl | öljyä tai |
1 rkl | omenaviinietikkaa tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tl | rosmariinia tai |
Valkosipulikastike | |
1 tlk (200 g) | tai |
1 ps (20 g) | tai |
1/2–1 dl | tuoretta minttua tai ruohosipulia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 630 kJ / 152 kcal |
Rasva | 7,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 11,4 g |
josta sokereita | 5,1 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Leikkaa pestyt perunat lohkoiksi ja levitä laakeaan uunivuokaan juuresten kanssa. Sekoita juuresten joukkoon öljy, johon on lisätty mausteet.
Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois paahtopaistien pinnalta.
Ruskista paahtopaistit kuumassa pannussa tilkassa öljyä molemmilta puolilta.
Nosta ruskistetut paahtopaistit uunivuokaan juuresten päälle. Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20–30 minuuttia.
Ota paistit uunista ja kääri alumiinifolioon. Anna paistien vetäytyä ennen leikkaamista. Nosta juurekset takaisiin uuniin ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia. Sekoita kastikeainekset.
Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa viipaloidut paistit uunijuuresten ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka uunijuurekset 500 gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Pirkka dipmix valkosipuli 20gHinta 0,45/kpl22,50/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Plussa-etu −12 %Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
- Plussa-etu −15 %Taffel dippi Valkosipuli 13gPlussa-kortillaEtuhinta 1,50/2 kpl57,69/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (68,46/kg)
- Järvikylä Minttu rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä vahva minttuHinta 3,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(17 arviota)
- 30 - 60 min3,7(30 arviota)
- 30 - 60 min2,7(3 arviota)
- 30 - 60 min3,3(20 arviota)
- yli 60 min4,6(30 arviota)
- 30 - 60 min4,6(20 arviota)
- yli 60 min3,9(30 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
Arvostele resepti
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei, Pirkka marinoitujen karitsan paahtopaistien valmistus on valitettavasti lopetettu viime vuoden puolella.
- Laama8 vuotta sittenKomppaan kokeilemattakin edellistä kommentoijaa lämpötilan suhteen. Sopiva medium tulee, kun nostaa lihat vetäytymään folion alle 53 asteisena. Lisäksi valmismarinadi oli hyvin mitäänsanomaton.
- Ukki8 vuotta sittenAnnettu lämpötila on aivan liian. Lihastatuli täysin kypsää kuivaa