Karjalanpaisti
- Annosmäärän. 4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen karjalanpaisti on todella helppo valmistaa ja kuuluu erottamasti monen juhlapöytään. Täydellisen murean karjalanpaistin salaisuus on pitkä haudutus.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 4 annosta
800 g | karjalanpaistilihoja tai |
2 (250 g) | sipulia tai |
2–3 (250 g) | porkkanaa tai |
1 tl | suolaa tai |
10 | tai |
vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 336 kJ / 80 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 9,3 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.
Pane voideltuun pataan tai vuokaan kerroksittain lihaa, sipulia ja porkkanoita, suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa 2–3 tuntia. Halutessasi voit hauduttaa karjalanpaistia pidenpäänkin. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä halutessasi kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Jos haluat karjalanpaistiin lisää makua, lisää pataan myös muutama laakerinlehti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Atria Perinteinen karjalanpaisti 500gHinta 6,89/kpl13,78/kg
- Snellman kunnon karjalanpaisti 500gHinta 7,99/kpl15,98/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,17/kpl1,69/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(206 arviota)
- yli 60 min3,8(114 arviota)
- yli 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min3,5(41 arviota)
- yli 60 min3,7(107 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- yli 60 min3,9(89 arviota)
- yli 60 min3,8(84 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (569 arviota)
- Tiitu1 kuukausi sittenItse pidän 4 tuntia ja lisäsin sekaan hirvenlihaa ja yhden lihaliemikuution ja mausteet laitoin jauheena
- Ms. Bonsai (karjalaista sukua)1 kuukausi sittenLaitoin sekaan juuripersiljaa ja mululaselleriä, kun porkkanoita oli vain yksi. Sipulin lisäksi silputtua purjoa ja valkosipulia ja voilà, tulihan aiwan herkkkua. Kadvatan vihannekset itse, nämä sattuivat olemaan jääkaapissa, eikä maakellarissa. Oiva resepti!
- Jeku1 kuukausi sittenLanttua sekaan vielä niin hyvä tulee
- Possu2 kuukautta sittenHyvä, perinteinen.
- Matti2 kuukautta sittenHyvää tuli!
- Uolevi2 kuukautta sittenTeelusikka suolaa ei kyllä riitä. Lihaliemikuutio kannattaa heittää sekaan.
- Petri2 kuukautta sittenHyvää tuli!
- Merja2 kuukautta sittenTeen 500g ja hiukan voissa pannulla käytän saa väriä ja siihen hiukka makua suolaa ja pippuri.. Lasivuokaan keittojuurespussi, 1 lihaliemi ja laakerin lehtiä. Uuni 175c alatasolla n. 3h.
- Mirkun keittiö3 kuukautta sittenMinä ruskistan pannulla ensin lihat, ja sitten haudutan uunissa pitkään, myös porkkanaa laitan joukkoon
- Pihatonttu1 vuosi sitten9 tunnin haudutus 100 asteessa ja aivan suusalavaa tulee. Lisäsin lihaliemen ja pari laakerinlehteä niin läpimenee kuin vääräraha
- Makuja1 vuosi sittenSuolaa todellakin liian vähän 1 rkl/1kg lihaa aika sopiva määrä.Toki joulu voi tykätä suolattomastakin lihasta!
- Evakon lapsi1 vuosi sittenKiitos Anna, juuri noin karjalanpaisti tehdään!!
- Nam1 vuosi sittenLeivinuunin jälkilämmössä yön yli.
- Dwrty1 vuosi sittenMiten annoksien määrä voi vaihtaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMimi, valitettavasti ohjetta ei ole testattu haudutuspadassa.
- Mimi1 vuosi sittenMikä keittoaika jos valmistaa haudutuspadassa?
- Evakon tytär4 vuotta sittenKun kaataa kiehuvaa vettä lihojen päälle, tulee kirkkaampi liemi, koska lihassyyt menevät tällöin heti umpeen. Ei porkkanaa. Karjalassa syntyneen Mummoni ohje. Ja kyllä on suomalainen perinneruoka. Karjalaiset olivat suomalaisia, jotka joutuivat muuttamaan kanta-Suomeen sodan takia.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPaisti, hauduttamisessa käytetään kuumuutta kestävää pataa tai vuokaa. Padan tai vuoan uuninkestävyys kannattaa tarkistaa pakkauksesta tai valmistajalta, sillä niissä voi olla eroja.
- Paisti4 vuotta sittenVoiko lasivuokaa käyttää hauduttamiseen uunissa
- Ville Eerola4 vuotta sitten3 tunnilla tulee sitkeää lihaa,
- Jannu4 vuotta sittenSuolaa oli liian vähän tässä reseptissä. Kaksi teelusikallista per 700g lihaa on tarpeen. Ja vettä tulee niin, että kaikki ainekset peittyy, ei pelkkä liha.
- Karjalaispojan vaimo5 vuotta sittenSamaa mieltä resepteistä, porkkanaa, pari laakerin lehteä, hieman pippuria, mutta lisään aina yhden kasvisliemikuution ja siitä se tarpeellinen suola tulee. Ei muuta suolaa lainkaan. Ja hyvää on!
- Kotikokki6 vuotta sittenKannattaa kyllä pidempään hauduttaa uunissa, niin tulee maukkaampaa. Uuni 80-100 asteelle ja näin voi monta tuntiakin haudutella rauhassa ja maku vaan paranee!
- Topi6 vuotta sittenKarjalanpaistiin kuuluu vain ripaus suolaa. Kaikki muut lisukkeet tekee siitä lihapadan.
- Mamma6 vuotta sittenLaitan aina porkkaanaa koska se tuo hyvää makua ja on sitte myös ruokasampaa. Pitkä haudutus ja helpompaa ja parempaa ruokaa saa hakea. Niin ja tietysti paljon sipulia.
- Mie7 vuotta sittenHaudutus-aika kovin lyhyt tuossa ohjeessa.Parempi on vähintään 5 h!
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKarjalais-miniä, voitelu jonkin verran ehkäisee kiinni jäämistä, mutta voitelu ei ole välttämätöntä.
- Karjalais-miniä7 vuotta sittenResepti ihan OK, mutta miksi pitäisi "voidella" pata ? Vettähän sinne sekaan laitetaan.
- Kunnon Sauna Mies8 vuotta sittenIhan hieno tulos ja nostaa liha juureksen maku, kun lisää 2 -3 laakeri lehteä., Olen useita kertoja tehnyt tämän paistin viini tai omena turemehuun. Mutta perinteinin "Mummon" on huippu paisti ja perunoiden kanssa ja sen päälle valkosipuli + aitoa keltaista voita., ei pidä olka pykäläratsastaja, vain Iloita ja Syö. :-)
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenBaisti, valmiissa karjalanpaistissa liha on mureaa. Pitkä haudutus mureuttaa lihan.