Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
KarjalanpaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on todella helppo valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.

  • n. 4 annosta
  • yli 60 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

n. 4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.
  2. Pane voideltuun pataan tai vuokaan kerroksittain lihaa, sipulia ja porkkanoita, suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
  3. Kypsennä 175 asteessa 2-3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.Peitä halutessasi kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisäksi maistuvat puolukkahillo ja etikkakurkut.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal493 kJ
  • Proteiinia13,7 g
  • Hiilihydraatteja1,49 g
  • Rasvaa6,54 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
    Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
    3,99/kpl5,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Snellman kunnon karjalanpaisti 500g
    Snellman kunnon karjalanpaisti 500g
    6,99/kpl13,98/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,16/kpl1,39/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Porkkana pesty Espanja1lk
    Porkkana pesty Espanja1lk
    1,49/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka maustepippuri kokonainen 13g
    Pirkka maustepippuri kokonainen 13g
    0,49/kpl37,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Meira maustepippuri kokonainen 20g
    0,85/kpl42,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
    Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
    1,69/kpl33,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 180 arvostelua
  • Antti Tuisku7.10.2019

    En kommentoi

  • Karjalaispojan vaimo9.8.2019

    Samaa mieltä resepteistä, porkkanaa, pari laakerin lehteä, hieman pippuria, mutta lisään aina yhden kasvisliemikuution ja siitä se tarpeellinen suola tulee. Ei muuta suolaa lainkaan. Ja hyvää on!

  • Kotikokki29.12.2018

    Kannattaa kyllä pidempään hauduttaa uunissa, niin tulee maukkaampaa. Uuni 80-100 asteelle ja näin voi monta tuntiakin haudutella rauhassa ja maku vaan paranee!

  • Topi25.10.2018

    Karjalanpaistiin kuuluu vain ripaus suolaa. Kaikki muut lisukkeet tekee siitä lihapadan.

  • Mamma6.10.2018

    Laitan aina porkkaanaa koska se tuo hyvää makua ja on sitte myös ruokasampaa. Pitkä haudutus ja helpompaa ja parempaa ruokaa saa hakea. Niin ja tietysti paljon sipulia.

  • Mindi 18.5.2018

    Huomenna menee kokeiluun, joku noista karjalanpaisti ohjeista, . . mietin vielä, mikä 😀😀😀

  • Mie14.1.2018

    Haudutus-aika kovin lyhyt tuossa ohjeessa.Parempi on vähintään 5 h!

  • Tieto6.1.2018

    Jos tehdään karjalanpaisti, niin siihen ei huidella joukkoon sitä mitä sattuu. Aitoon karjalanpaistiin tulee lihojen lisäksi suola ja pippuri, mukaan saa laittaa tavallista sipulia ja ehkä hillitysti laakerinlehteä. Mutta ei muuta. Jos haluaa soveltaa ja muokata suunmukaisen oman paistin, niin siitä vaan, mutta se ei ole silloin enää karjalanpaistia. Pataa ei voidella, koska se tehdään rautapataan. Lihoja on turha ruskistaa, ne laitetaan suoraan pataan ja vesi päälle, mausteet matkaan. Veden pintaa seuraillaan pitääkö lisätä matkalla, lihoja käännellään.

  • Karjalais-miniä4.8.2017

    Resepti ihan OK, mutta miksi pitäisi "voidella" pata ? Vettähän sinne sekaan laitetaan.

  • K-Kuluttajapalvelu4.8.2017

    Karjalais-miniä, voitelu jonkin verran ehkäisee kiinni jäämistä, mutta voitelu ei ole välttämätöntä.

  • Kunnon Sauna Mies1.1.2017

    Ihan hieno tulos ja nostaa liha juureksen maku, kun lisää 2 -3 laakeri lehteä., Olen useita kertoja tehnyt tämän paistin viini tai omena turemehuun. Mutta perinteinin "Mummon" on huippu paisti ja perunoiden kanssa ja sen päälle valkosipuli + aitoa keltaista voita., ei pidä olka pykäläratsastaja, vain Iloita ja Syö. :-)

  • K-Kuluttajapalvelu24.12.2016

    Baisti, valmiissa karjalanpaistissa liha on mureaa. Pitkä haudutus mureuttaa lihan.

  • Baisti24.12.2016

    Mistä tietää milloin liha on Karjalanpaistissa kypsää? Tällainen ihan triviaali knoppi puuttuu siis kaikkein oleellisin seikka siis tietenkin! 😃

  • puristi7.9.2016

    Porkkana ei kuulu karjalanpaistiin.

  • kiikiii25.3.2016

    kyllä valkosipulii

  • Mummon ohje3.3.2016

    Ensin Puoli tuntia 250 asteessa ja sitten 3_4 tuntia 150 asteessa kannen alla.Voi että tulee hyvää

  • Nimetön9.1.2016

    Tosiaan itsekin lisäisin tuohon vielä ainakin 3 laakerinlehteä ja pitäisin aluksi n. 1h 200 asteessa ja sitten laskisin loppu ajaksi lämpötilan 175 asteeseen, jolloin lihat ruskettuvat paremmin. Muuten erittäin hyvä ohje ja onnistui hyvin! Nuo korjaukset mielestäni ohjeeseen kuuluisivat :)

  • Karjalainen5.1.2016

    "1--2- laakerinlehteä, valkosipulin kynsiä, ja lihalientä lisäisin." Lisää samantien vaikka chiliä valkosipulin sijasta tai ohella, mutta tällöin ei enää ole kyse karjalanpaistista vaan jostain muusta lihapataruoasta. Ja lihaliemen lisääminen? Huh huh. Jos karjalanpaistin tekee oikein eli matalalla lämmöllä tunteja kypsyttäen, sen liemi on taivaallisen hyvää. Siinä ei tarvita E-alkuisia lisäainekuutioita sotkemaan.

  • Golffari5623.12.2015

    Nipsu on minun mielestä aika oikeella linjalla,mut valkosipulin jätin poikkeen vaikka emäntä tunkee sitä joka ruokaan.Lihat ruskistin todella kuumassa pannussa mut ilman voita.Lihassa itessään on niin paljon nestettä.Lopuksi vielä valitkaa ne paistilihat lihatiskiltä,eikä valammista pakkauksista,maksaa vähän enemmän muy saatte kunnon lihat..

  • Nipsu23.12.2015

    Lihaa, porkkanaa, lanttua, sipulia, valkosipulia hippusen, laakerinlehtiä, maustepippuria, suolaa, vettä. Lihat ruskistetaan voissa ensin..

  • anomuumi13.12.2015

    ei valkosipulia, kuten ylläoleva kommentoi. mihin jäi lanttu.

  • Elsa armada laakkonen7.12.2015

    Karjala paisti on minun lempi ruoka se on tosi hyvä mikään ei voita karjalan paisti

  • Kuluttajapalvelu7.12.2015

    Maustepippureita tavallisesti lisätään perinteisen karjalanpaistin mausteeksi. Toivottavasti lopputulos maistuu!

  • Nimetön käyttäjä6.12.2015

    Maustepippuri, suola ja laakerinlehti kuuluu karjalanpaistiin, mutta jos siihen laittaa valkosipulia niin ei sitä voi kutsua enää karjalanpaistiksi.

  • Elssi5.12.2015

    1--2- laakerinlehteä, valkosipulin kynsiä, ja lihalientä lisäisin.

  • Nimetön käyttäjä3.12.2015

    Maustepippuri???