Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on todella helppo valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.
Karjalanpaisti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 4 annosta
  • yli 60 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

n. 4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.
  2. Pane voideltuun pataan tai vuokaan kerroksittain lihaa, sipulia ja porkkanoita, suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
  3. Kypsennä 175 asteessa 2-3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.Peitä halutessasi kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisäksi maistuvat puolukkahillo ja etikkakurkut.

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal493 kJ
  • Proteiinia13,7 g
  • Hiilihydraatteja1,49 g
  • Rasvaa6,54 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

12
  • kiikiii25.3.2016

    kyllä valkosipulii

  • Mummon ohje3.3.2016

    Ensin Puoli tuntia 250 asteessa ja sitten 3_4 tuntia 150 asteessa kannen alla.Voi että tulee hyvää

  • Nimetön9.1.2016

    Tosiaan itsekin lisäisin tuohon vielä ainakin 3 laakerinlehteä ja pitäisin aluksi n. 1h 200 asteessa ja sitten laskisin loppu ajaksi lämpötilan 175 asteeseen, jolloin lihat ruskettuvat paremmin. Muuten erittäin hyvä ohje ja onnistui hyvin! Nuo korjaukset mielestäni ohjeeseen kuuluisivat :)

  • Karjalainen5.1.2016

    "1--2- laakerinlehteä, valkosipulin kynsiä, ja lihalientä lisäisin." Lisää samantien vaikka chiliä valkosipulin sijasta tai ohella, mutta tällöin ei enää ole kyse karjalanpaistista vaan jostain muusta lihapataruoasta. Ja lihaliemen lisääminen? Huh huh. Jos karjalanpaistin tekee oikein eli matalalla lämmöllä tunteja kypsyttäen, sen liemi on taivaallisen hyvää. Siinä ei tarvita E-alkuisia lisäainekuutioita sotkemaan.

  • Golffari5623.12.2015

    Nipsu on minun mielestä aika oikeella linjalla,mut valkosipulin jätin poikkeen vaikka emäntä tunkee sitä joka ruokaan.Lihat ruskistin todella kuumassa pannussa mut ilman voita.Lihassa itessään on niin paljon nestettä.Lopuksi vielä valitkaa ne paistilihat lihatiskiltä,eikä valammista pakkauksista,maksaa vähän enemmän muy saatte kunnon lihat..

  • Nipsu23.12.2015

    Lihaa, porkkanaa, lanttua, sipulia, valkosipulia hippusen, laakerinlehtiä, maustepippuria, suolaa, vettä. Lihat ruskistetaan voissa ensin..

  • anomuumi13.12.2015

    ei valkosipulia, kuten ylläoleva kommentoi. mihin jäi lanttu.

  • Elsa armada laakkonen7.12.2015

    Karjala paisti on minun lempi ruoka se on tosi hyvä mikään ei voita karjalan paisti

  • Kuluttajapalvelu7.12.2015

    Maustepippureita tavallisesti lisätään perinteisen karjalanpaistin mausteeksi. Toivottavasti lopputulos maistuu!

  • Nimetön käyttäjä6.12.2015

    Maustepippuri, suola ja laakerinlehti kuuluu karjalanpaistiin, mutta jos siihen laittaa valkosipulia niin ei sitä voi kutsua enää karjalanpaistiksi.

  • Elssi5.12.2015

    1--2- laakerinlehteä, valkosipulin kynsiä, ja lihalientä lisäisin.

  • Nimetön käyttäjä3.12.2015

    Maustepippuri???