Hyppää sisältöön
Karjalanpaisti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Karjalanpaisti

  • Annosmäärän. 4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen karjalanpaisti on todella helppo valmistaa ja kuuluu erottamasti monen juhlapöytään. Täydellisen murean karjalanpaistin salaisuus on pitkä haudutus.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 4 annosta
800 g
 
karjalanpaistilihoja
tai
2 (250 g)
 
sipulia
tai
2–3 (250 g)
 
porkkanaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
10
 
tai
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
336 kJ / 80 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
2 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
9,3 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.
Pane voideltuun pataan tai vuokaan kerroksittain lihaa, sipulia ja porkkanoita, suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa 2–3 tuntia. Halutessasi voit hauduttaa karjalanpaistia pidenpäänkin. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä halutessasi kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Jos haluat karjalanpaistiin lisää makua, lisää pataan myös muutama laakerinlehti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,16/kpl
    1,59/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    65,38/kg
  • Atria Perinteinen karjalanpaisti 500g
    Hinta 6,89/kpl
    13,78/kg
  • Snellman kunnon karjalanpaisti 500g
    Hinta 7,99/kpl
    15,98/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,95/kpl
    2,71/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (569 arviota)

  • Tiitu
    1 kuukausi sitten
    Itse pidän 4 tuntia ja lisäsin sekaan hirvenlihaa ja yhden lihaliemikuution ja mausteet laitoin jauheena
  • Ms. Bonsai (karjalaista sukua)
    1 kuukausi sitten
    Laitoin sekaan juuripersiljaa ja mululaselleriä, kun porkkanoita oli vain yksi. Sipulin lisäksi silputtua purjoa ja valkosipulia ja voilà, tulihan aiwan herkkkua. Kadvatan vihannekset itse, nämä sattuivat olemaan jääkaapissa, eikä maakellarissa. Oiva resepti!
  • Jeku
    1 kuukausi sitten
    Lanttua sekaan vielä niin hyvä tulee
  • Possu
    2 kuukautta sitten
    Hyvä, perinteinen.
  • Matti
    2 kuukautta sitten
    Hyvää tuli!
  • Uolevi
    2 kuukautta sitten
    Teelusikka suolaa ei kyllä riitä. Lihaliemikuutio kannattaa heittää sekaan.
  • Petri
    2 kuukautta sitten
    Hyvää tuli!
  • Merja
    2 kuukautta sitten
    Teen 500g ja hiukan voissa pannulla käytän saa väriä ja siihen hiukka makua suolaa ja pippuri.. Lasivuokaan keittojuurespussi, 1 lihaliemi ja laakerin lehtiä. Uuni 175c alatasolla n. 3h.
  • Mirkun keittiö
    3 kuukautta sitten
    Minä ruskistan pannulla ensin lihat, ja sitten haudutan uunissa pitkään, myös porkkanaa laitan joukkoon
  • Pihatonttu
    1 vuosi sitten
    9 tunnin haudutus 100 asteessa ja aivan suusalavaa tulee. Lisäsin lihaliemen ja pari laakerinlehteä niin läpimenee kuin vääräraha
  • Makuja
    1 vuosi sitten
    Suolaa todellakin liian vähän 1 rkl/1kg lihaa aika sopiva määrä.Toki joulu voi tykätä suolattomastakin lihasta!
  • Evakon lapsi
    1 vuosi sitten
    Kiitos Anna, juuri noin karjalanpaisti tehdään!!
  • Nam
    1 vuosi sitten
    Leivinuunin jälkilämmössä yön yli.
  • Dwrty
    1 vuosi sitten
    Miten annoksien määrä voi vaihtaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Mimi, valitettavasti ohjetta ei ole testattu haudutuspadassa.
  • Mimi
    1 vuosi sitten
    Mikä keittoaika jos valmistaa haudutuspadassa?
  • Evakon tytär
    4 vuotta sitten
    Kun kaataa kiehuvaa vettä lihojen päälle, tulee kirkkaampi liemi, koska lihassyyt menevät tällöin heti umpeen. Ei porkkanaa. Karjalassa syntyneen Mummoni ohje. Ja kyllä on suomalainen perinneruoka. Karjalaiset olivat suomalaisia, jotka joutuivat muuttamaan kanta-Suomeen sodan takia.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Paisti, hauduttamisessa käytetään kuumuutta kestävää pataa tai vuokaa. Padan tai vuoan uuninkestävyys kannattaa tarkistaa pakkauksesta tai valmistajalta, sillä niissä voi olla eroja.
  • Paisti
    4 vuotta sitten
    Voiko lasivuokaa käyttää hauduttamiseen uunissa
  • Ville Eerola
    4 vuotta sitten
    3 tunnilla tulee sitkeää lihaa,
  • Jannu
    4 vuotta sitten
    Suolaa oli liian vähän tässä reseptissä. Kaksi teelusikallista per 700g lihaa on tarpeen. Ja vettä tulee niin, että kaikki ainekset peittyy, ei pelkkä liha.
  • Karjalaispojan vaimo
    5 vuotta sitten
    Samaa mieltä resepteistä, porkkanaa, pari laakerin lehteä, hieman pippuria, mutta lisään aina yhden kasvisliemikuution ja siitä se tarpeellinen suola tulee. Ei muuta suolaa lainkaan. Ja hyvää on!
  • Kotikokki
    6 vuotta sitten
    Kannattaa kyllä pidempään hauduttaa uunissa, niin tulee maukkaampaa. Uuni 80-100 asteelle ja näin voi monta tuntiakin haudutella rauhassa ja maku vaan paranee!
  • Topi
    6 vuotta sitten
    Karjalanpaistiin kuuluu vain ripaus suolaa. Kaikki muut lisukkeet tekee siitä lihapadan.
  • Mamma
    6 vuotta sitten
    Laitan aina porkkaanaa koska se tuo hyvää makua ja on sitte myös ruokasampaa. Pitkä haudutus ja helpompaa ja parempaa ruokaa saa hakea. Niin ja tietysti paljon sipulia.
  • Mie
    7 vuotta sitten
    Haudutus-aika kovin lyhyt tuossa ohjeessa.Parempi on vähintään 5 h!
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Karjalais-miniä, voitelu jonkin verran ehkäisee kiinni jäämistä, mutta voitelu ei ole välttämätöntä.
  • Karjalais-miniä
    7 vuotta sitten
    Resepti ihan OK, mutta miksi pitäisi "voidella" pata ? Vettähän sinne sekaan laitetaan.
  • Kunnon Sauna Mies
    8 vuotta sitten
    Ihan hieno tulos ja nostaa liha juureksen maku, kun lisää 2 -3 laakeri lehteä., Olen useita kertoja tehnyt tämän paistin viini tai omena turemehuun. Mutta perinteinin "Mummon" on huippu paisti ja perunoiden kanssa ja sen päälle valkosipuli + aitoa keltaista voita., ei pidä olka pykäläratsastaja, vain Iloita ja Syö. :-)
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Baisti, valmiissa karjalanpaistissa liha on mureaa. Pitkä haudutus mureuttaa lihan.