Karjalanpaisti
- Annosmäärän. 4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Karjalanpaisti on todella helppo valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 4 annosta
1 rs (800 g) | Pirkka karjalanpaistilihoja tai |
2 (250 g) | sipulia tai |
2–3 (250 g) | porkkanaa tai |
1 tl | suolaa tai |
10 | tai |
vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 336 kJ / 80 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 9,3 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.
Pane voideltuun pataan tai vuokaan kerroksittain lihaa, sipulia ja porkkanoita, suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa 2–3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.Peitä halutessasi kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisäksi maistuvat puolukkahillo ja etikkakurkut.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen karjalanpaisti 800gHinta 9,99/kpl12,49/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700gHinta 9,25/kpl13,21/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,55/kpl51,00/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(152 arviota)
- yli 60 min3,4(38 arviota)
- yli 60 min3,8(92 arviota)
- yli 60 min4,5(264 arviota)
- yli 60 min4,7(65 arviota)
- yli 60 min4,3(22 arviota)
- yli 60 min4,0(99 arviota)
- yli 60 min3,7(58 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (398 arviota)
- Nam10 päivää sittenLeivinuunin jälkilämmössä yön yli.
- Anna14 päivää sittenEi hyvän tähden sotkoteta mitään juureksia joukkoon!! Rautapataan lihat "sikin sokin" ripaus suolaa ja maustepippureita.ja kylmää vettä niin että lihat peittyvät.kannen alla piiiiitkä haudutusaika pienellä lämmöllä. Siinä se!! Muuta ei sitten tarvitakkaan Pottumuusi kylkiäisenä paras! Resepti muutaman vuosisadan takaa Karjalaisäidiltä..
- Dwrty21 päivää sittenMiten annoksien määrä voi vaihtaa?
- Perunapate21 päivää sittenMis perunat!!!!!
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenMimi, valitettavasti ohjetta ei ole testattu haudutuspadassa.
- Mimi5 kuukautta sittenMikä keittoaika jos valmistaa haudutuspadassa?
- Joo1 vuosi sittenTodella kuivaa tuli. huono ohje.
- Evakon tytär2 vuotta sittenKun kaataa kiehuvaa vettä lihojen päälle, tulee kirkkaampi liemi, koska lihassyyt menev ät tällöin heti umpeen. Ei porkkanaa. Karjalassa syntyneen Mummoni ohje. Ja kyllä on suomalainen perinneruoka. Karjalaiset olivat suomalaisia, jotka joutuivat muuttamaan kanta-Suomeen sodan takia.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPaisti, hauduttamisessa käytetään kuumuutta kestävää pataa tai vuokaa. Padan tai vuoan uuninkestävyys kannattaa tarkistaa pakkauksesta tai valmistajalta, sillä niissä voi olla eroja.
- Paisti2 vuotta sittenVoiko lasivuokaa käyttää hauduttamiseen uunissa
- Ville Eerola2 vuotta sitten3 tunnilla tulee sitkeää lihaa,
- Jannu3 vuotta sittenSuolaa oli liian vähän tässä reseptissä. Kaksi teelusikallista per 700g lihaa on tarpeen. Ja vettä tulee niin, että kaikki ainekset peittyy, ei pelkkä liha.
- Karjalaispojan vaimo4 vuotta sittenSamaa mieltä resepteistä, porkkanaa, pari laakerin lehteä, hieman pippuria, mutta lisään aina yhden kasvisliemikuution ja siitä se tarpeellinen suola tulee. Ei muuta suolaa lainkaan. Ja hyvää on!
- Kotikokki4 vuotta sittenKannattaa kyllä pidempään hauduttaa uunissa, niin tulee maukkaampaa. Uuni 80-100 asteelle ja näin voi monta tuntiakin haudutella rauhassa ja maku vaan paranee!
- Topi4 vuotta sittenKarjalanpaistiin kuuluu vain ripaus suolaa. Kaikki muut lisukkeet tekee siitä lihapadan.
- Mamma4 vuotta sittenLaitan aina porkkaanaa koska se tuo hyvää makua ja on sitte myös ruokasampaa. Pitkä haudutus ja helpompaa ja parempaa ruokaa saa hakea. Niin ja tietysti paljon sipulia.
- Mindi5 vuotta sittenHuomenna menee kokeiluun, joku noista karjalanpaisti ohjeista, . . mietin vielä, mikä 😀😀😀
- Mie5 vuotta sittenHaudutus-aika kovin lyhyt tuossa ohjeessa.Parempi on vähintään 5 h!
- Tieto5 vuotta sittenJos tehdään karjalanpaisti, niin siihen ei huidella joukkoon sitä mitä sattuu. Aitoon karjalanpaistiin tulee lihojen lisäksi suola ja pippuri, mukaan saa laittaa tavallista sipulia ja ehkä hillitysti laakerinlehteä. Mutta ei muuta. Jos haluaa soveltaa ja muokata suunmukaisen oman paistin, niin siitä vaan, mutta se ei ole silloin enää karjalanpaistia. Pataa ei voidella, koska se tehdään rautapataan. Lihoja on turha ruskistaa, ne laitetaan suoraan pataan ja vesi päälle, mausteet matkaan. Veden pintaa seuraillaan pitääkö lisätä matkalla, lihoja käännellään.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKarjalais-miniä, voitelu jonkin verran ehkäisee kiinni jäämistä, mutta voitelu ei ole välttämätöntä.
- Karjalais-miniä6 vuotta sittenResepti ihan OK, mutta miksi pitäisi "voidella" pata ? Vettähän sinne sekaan laitetaan.
- Kunnon Sauna Mies6 vuotta sittenIhan hieno tulos ja nostaa liha juureksen maku, kun lisää 2 -3 laakeri lehteä., Olen useita kertoja tehnyt tämän paistin viini tai omena turemehuun. Mutta perinteinin "Mummon" on huippu paisti ja perunoiden kanssa ja sen päälle valkosipuli + aitoa keltaista voita., ei pidä olka pykäläratsastaja, vain Iloita ja Syö. :-)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenBaisti, valmiissa karjalanpaistissa liha on mureaa. Pitkä haudutus mureuttaa lihan.
- Baisti6 vuotta sittenMistä tietää milloin liha on Karjalanpaistissa kypsää? Tällainen ihan triviaali knoppi puuttuu siis kaikkein oleellisin seikka siis tietenkin! 😃
- puristi7 vuotta sittenPorkkana ei kuulu karjalanpaistiin.
- kiikiii7 vuotta sittenkyllä valkosipulii
- Mummon ohje7 vuotta sittenEnsin Puoli tuntia 250 asteessa ja sitten 3_4 tuntia 150 asteessa kannen alla.Voi että tulee hyvää
- Nimetön7 vuotta sittenTosiaan itsekin lisäisin tuohon vielä ainakin 3 laakerinlehteä ja pitäisin aluksi n. 1h 200 asteessa ja sitten laskisin loppu ajaksi lämpötilan 175 asteeseen, jolloin lihat ruskettuvat paremmin. Muuten erittäin hyvä ohje ja onnistui hyvin! Nuo korjaukset mielestäni ohjeeseen kuuluisivat :)
- Karjalainen7 vuotta sitten"1--2- laakerinlehteä, valkosipulin kynsiä, ja lihalientä lisäisin." Lisää samantien vaikka chiliä valkosipulin sijasta tai ohella, mutta tällöin ei enää ole kyse karjalanpaistista vaan jostain muusta lihapataruoasta. Ja lihaliemen lisääminen? Huh huh. Jos karjalanpaistin tekee oikein eli matalalla lämmöllä tunteja kypsyttäen, sen liemi on taivaallisen hyvää. Siinä ei tarvita E-alkuisia lisäainekuutioita sotkemaan.
- Golffari567 vuotta sittenNipsu on minun mielestä aika oikeella linjalla,mut valkosipulin jätin poikkeen vaikka emäntä tunkee sitä joka ruokaan.Lihat ruskistin todella kuumassa pannussa mut ilman voita.Lihassa itessään on niin paljon nestettä.Lopuksi vielä valitkaa ne paistilihat lihatiskiltä,eikä valammista pakkauksista,maksaa vähän enemmän muy saatte kunnon lihat..