Karjalanpaisti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Karjalanpaisti

  • Annosmäärän. 4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen karjalanpaisti on todella helppo valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 4 annosta
1 rs (800 g)
 
Pirkka karjalanpaistilihoja
tai
2 (250 g)
 
sipulia
tai
2–3 (250 g)
 
porkkanaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
10
 
tai
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
336 kJ / 80 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
2 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
9,3 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.

Pane voideltuun pataan tai vuokaan kerroksittain lihaa, sipulia ja porkkanoita, suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Kypsennä 175 asteessa 2–3 tuntia. Halutessasi voit hauduttaa karjalanpaisti pidenpäänkin. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä halutessasi kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Jos haluat karjalanpaistiin lisää makua, lisää pataan myös muutama laakerinlehti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sipuli 350g 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,22/kpl
    2,19/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Sipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (489 arviota)

  • Pihatonttu
    7 kuukautta sitten
    9 tunnin haudutus 100 asteessa ja aivan suusalavaa tulee. Lisäsin lihaliemen ja pari laakerinlehteä niin läpimenee kuin vääräraha
  • Makuja
    8 kuukautta sitten
    Suolaa todellakin liian vähän 1 rkl/1kg lihaa aika sopiva määrä.Toki joulu voi tykätä suolattomastakin lihasta!
  • Evakon lapsi
    8 kuukautta sitten
    Kiitos Anna, juuri noin karjalanpaisti tehdään!!
  • Nam
    9 kuukautta sitten
    Leivinuunin jälkilämmössä yön yli.
  • Dwrty
    10 kuukautta sitten
    Miten annoksien määrä voi vaihtaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Mimi, valitettavasti ohjetta ei ole testattu haudutuspadassa.
  • Mimi
    1 vuosi sitten
    Mikä keittoaika jos valmistaa haudutuspadassa?
  • Evakon tytär
    3 vuotta sitten
    Kun kaataa kiehuvaa vettä lihojen päälle, tulee kirkkaampi liemi, koska lihassyyt menevät tällöin heti umpeen. Ei porkkanaa. Karjalassa syntyneen Mummoni ohje. Ja kyllä on suomalainen perinneruoka. Karjalaiset olivat suomalaisia, jotka joutuivat muuttamaan kanta-Suomeen sodan takia.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Paisti, hauduttamisessa käytetään kuumuutta kestävää pataa tai vuokaa. Padan tai vuoan uuninkestävyys kannattaa tarkistaa pakkauksesta tai valmistajalta, sillä niissä voi olla eroja.
  • Paisti
    3 vuotta sitten
    Voiko lasivuokaa käyttää hauduttamiseen uunissa
  • Ville Eerola
    3 vuotta sitten
    3 tunnilla tulee sitkeää lihaa,
  • Jannu
    4 vuotta sitten
    Suolaa oli liian vähän tässä reseptissä. Kaksi teelusikallista per 700g lihaa on tarpeen. Ja vettä tulee niin, että kaikki ainekset peittyy, ei pelkkä liha.
  • Karjalaispojan vaimo
    4 vuotta sitten
    Samaa mieltä resepteistä, porkkanaa, pari laakerin lehteä, hieman pippuria, mutta lisään aina yhden kasvisliemikuution ja siitä se tarpeellinen suola tulee. Ei muuta suolaa lainkaan. Ja hyvää on!
  • Kotikokki
    5 vuotta sitten
    Kannattaa kyllä pidempään hauduttaa uunissa, niin tulee maukkaampaa. Uuni 80-100 asteelle ja näin voi monta tuntiakin haudutella rauhassa ja maku vaan paranee!
  • Topi
    5 vuotta sitten
    Karjalanpaistiin kuuluu vain ripaus suolaa. Kaikki muut lisukkeet tekee siitä lihapadan.
  • Mamma
    5 vuotta sitten
    Laitan aina porkkaanaa koska se tuo hyvää makua ja on sitte myös ruokasampaa. Pitkä haudutus ja helpompaa ja parempaa ruokaa saa hakea. Niin ja tietysti paljon sipulia.
  • Mie
    6 vuotta sitten
    Haudutus-aika kovin lyhyt tuossa ohjeessa.Parempi on vähintään 5 h!
  • Tieto
    6 vuotta sitten
    Jos tehdään karjalanpaisti, niin siihen ei huidella joukkoon sitä mitä sattuu. Aitoon karjalanpaistiin tulee lihojen lisäksi suola ja pippuri, mukaan saa laittaa tavallista sipulia ja ehkä hillitysti laakerinlehteä. Mutta ei muuta. Jos haluaa soveltaa ja muokata suunmukaisen oman paistin, niin siitä vaan, mutta se ei ole silloin enää karjalanpaistia. Pataa ei voidella, koska se tehdään rautapataan. Lihoja on turha ruskistaa, ne laitetaan suoraan pataan ja vesi päälle, mausteet matkaan. Veden pintaa seuraillaan pitääkö lisätä matkalla, lihoja käännellään.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Karjalais-miniä, voitelu jonkin verran ehkäisee kiinni jäämistä, mutta voitelu ei ole välttämätöntä.
  • Karjalais-miniä
    6 vuotta sitten
    Resepti ihan OK, mutta miksi pitäisi "voidella" pata ? Vettähän sinne sekaan laitetaan.
  • Kunnon Sauna Mies
    7 vuotta sitten
    Ihan hieno tulos ja nostaa liha juureksen maku, kun lisää 2 -3 laakeri lehteä., Olen useita kertoja tehnyt tämän paistin viini tai omena turemehuun. Mutta perinteinin "Mummon" on huippu paisti ja perunoiden kanssa ja sen päälle valkosipuli + aitoa keltaista voita., ei pidä olka pykäläratsastaja, vain Iloita ja Syö. :-)
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Baisti, valmiissa karjalanpaistissa liha on mureaa. Pitkä haudutus mureuttaa lihan.
  • Baisti
    7 vuotta sitten
    Mistä tietää milloin liha on Karjalanpaistissa kypsää? Tällainen ihan triviaali knoppi puuttuu siis kaikkein oleellisin seikka siis tietenkin! 😃
  • puristi
    7 vuotta sitten
    Porkkana ei kuulu karjalanpaistiin.
  • Mummon ohje
    8 vuotta sitten
    Ensin Puoli tuntia 250 asteessa ja sitten 3_4 tuntia 150 asteessa kannen alla.Voi että tulee hyvää
  • Nimetön
    8 vuotta sitten
    Tosiaan itsekin lisäisin tuohon vielä ainakin 3 laakerinlehteä ja pitäisin aluksi n. 1h 200 asteessa ja sitten laskisin loppu ajaksi lämpötilan 175 asteeseen, jolloin lihat ruskettuvat paremmin. Muuten erittäin hyvä ohje ja onnistui hyvin! Nuo korjaukset mielestäni ohjeeseen kuuluisivat :)
  • Karjalainen
    8 vuotta sitten
    "1--2- laakerinlehteä, valkosipulin kynsiä, ja lihalientä lisäisin." Lisää samantien vaikka chiliä valkosipulin sijasta tai ohella, mutta tällöin ei enää ole kyse karjalanpaistista vaan jostain muusta lihapataruoasta. Ja lihaliemen lisääminen? Huh huh. Jos karjalanpaistin tekee oikein eli matalalla lämmöllä tunteja kypsyttäen, sen liemi on taivaallisen hyvää. Siinä ei tarvita E-alkuisia lisäainekuutioita sotkemaan.
  • Golffari56
    8 vuotta sitten
    Nipsu on minun mielestä aika oikeella linjalla,mut valkosipulin jätin poikkeen vaikka emäntä tunkee sitä joka ruokaan.Lihat ruskistin todella kuumassa pannussa mut ilman voita.Lihassa itessään on niin paljon nestettä.Lopuksi vielä valitkaa ne paistilihat lihatiskiltä,eikä valammista pakkauksista,maksaa vähän enemmän muy saatte kunnon lihat..
  • Nipsu
    8 vuotta sitten
    Lihaa, porkkanaa, lanttua, sipulia, valkosipulia hippusen, laakerinlehtiä, maustepippuria, suolaa, vettä. Lihat ruskistetaan voissa ensin..
  • anomuumi
    8 vuotta sitten
    ei valkosipulia, kuten ylläoleva kommentoi. mihin jäi lanttu.