Karjalanpaisti joulukinkusta
Pitkään matalassa lämpötilassa kypsennetty lihapata on mahtavan mureaa. Karjalanpaisti joulukinkusta on asiakkaan resepti, joka valittiin Mitä tänään syötäisiin? -reseptikilpailun parhaimmistoon.
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1(n. 1-1,5 kg)HK Rypsiporsas uunivalmis pieni juhlakinkku
- 1(100 g)sipuli
- n. 5dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Nosta kinkku huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Leikkaa lihasta reiluja paloja. Leikkaa enin rasva pois.
- Kuori ja lohko sipuli. Lisää lihapalat, sipuli ja pippurit uunivuokaan. Kaada vuokaan sen verran vettä, että lihan pinta ei peity.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes lihan pinta on saanut hieman väriä.
- Lisää vuokaan vettä niin, että lihan pinta peittyy. Laske uunin lämpötila 80-100-asteeseen, laita pataan kansi ja jatka kypsentämistä yön yli. Lisää vettä tarvittaessa.
Kategoriat
Ruokalajit Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
No,joo yön yli ,mitä ikuisuus ruokaa.............