• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tomaattinen lihapata

Tomaattinen lihapata -resepti yhdistää perinteisen italialaisen keittiön maut, karjalanpaistilihat sekä krakovanmakkaran meheväksi ruoaksi.
Tomaattinen lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Pinnalle

    • tuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta karjalanpaistilihat huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen valmistusta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista lihat useassa erässä pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää sipuliseos, tomaattimurska, vesi, punaviinietikka ja mausteet pataan.
  3. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa ensin noin 1 1/2 tuntia. Viipaloi makkarat, lisää ne pataan ja jatka kypsentämistä vielä noin 1/2 tuntia. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Tarjoa tomaattinen lihapata pastan tai perunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal496 kJ
  • Proteiinia10,9 g
  • Hiilihydraatteja2,45 g
  • Rasvaa7,31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3