Perinteinen karjalanpaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen karjalanpaisti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen karjalanpaisti on helpoista helpoin ruoka valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 rs (800 g)
 
Pirkka karjalanpaistilihoja
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
1 tl
 
suolaa
tai
n. 10
 
tai
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
396 kJ / 95 kcal
Rasva
4,7 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
1 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
11,9 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. (Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.)

Kuori ja lohko sipulit. Lado pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, suolaa ja pippureita.

Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Kypsennä 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

Peitä vuoka kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Lisää vettä tarvittaessa.

Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki! Lisää halutessasi karjalanpaistiin 2–3 porkkanaa paloiteltuna.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (169 arviota)

  • Suojärvi
    1 vuosi sitten
    Karjalaiset sukujuuret omaavana karjalanpaisti kuuluu ehdottomasti meidän ruokapöytään,kuten myös karjalanpiirakat ja sultsinat😋
  • Topi
    3 vuotta sitten
    Ei aito karjalanpaisti vaan lihapata.
  • SePa
    4 vuotta sitten
    Terveellinen ja maukas🤗❣️
  • Kokeilija
    4 vuotta sitten
    Kyllä tulee kamalaa mössöä karjalanpaistista, paistamisen jälkeen rasva verimököttiä lihan seassa. Mutta kun käyttää lihat kuumaalla ennen paistamista, niin hyvä tulee.
  • Eija P.
    5 vuotta sitten
    Onpa mainiota, että nämä perinneruoatkin saavat sijaa reseptiruuhkaisessa somessa. Miten yksinkertainen ja maittava ruoka, mummoni valmisti sitä leivinuunissa tai hiilloksilla.
  • Joulumuori
    5 vuotta sitten
    Laatikot ja sienisalaatti
  • Pia
    5 vuotta sitten
    Karjalanpaisti on perinteinen joulu ruoka meillä
  • make
    5 vuotta sitten
    maan hyvää
  • Marja
    5 vuotta sitten
    Karjalanpaisti on alkujaan Karjalasta evakkojen mukanaan tuoma perinneruoka. Se on hyvää, porkkanalla höystettynä.
  • JM57
    5 vuotta sitten
    Ei ole suomalainen perinneruoka.
  • Tarja59
    5 vuotta sitten
    Herkullisen herkku!!! Voihan lihajuurespata.
  • Kati77
    6 vuotta sitten
    Meillä karjalanpaistiin laitetaan myös lampaan munuaisia.
  • Lollepolle
    7 vuotta sitten
    Herkullista