Hyppää sisältöön
Perinteinen karjalanpaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen karjalanpaisti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen karjalanpaisti on helpoista helpoin ruoka valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 rs (800 g)
 
Pirkka karjalanpaistilihoja
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
1 tl
 
suolaa
tai
n. 10
 
tai
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
396 kJ / 95 kcal
Rasva
4,7 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
1 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
11,9 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. (Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.)
Kuori ja lohko sipulit. Lado pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, suolaa ja pippureita.
Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
Peitä vuoka kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki! Lisää halutessasi karjalanpaistiin 2–3 porkkanaa paloiteltuna.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    65,38/kg
  • Atria Perinteinen karjalanpaisti 500g
    Hinta 6,89/kpl
    13,78/kg
  • Snellman kunnon karjalanpaisti 500g
    Hinta 7,99/kpl
    15,98/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,95/kpl
    2,71/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (206 arviota)

  • JHaa1946
    1 kuukausi sitten
    Itse olen lisännyt yhden keskikokoisen porkkanan siivutettuna, 2-3 laakerinlehteä.
  • HellaHelena
    1 kuukausi sitten
    Hyvä ohje, paistipalojen pintaa ei todellakaan tarvitse käristää pannulla, vaan saa uunissa kypsyessään mainion hyvät maut. Maustoin rohkeammin, lisäsin yhden lihaliemikuution , pari laakerinlehteä ja hienonnettua maustepippuria kokonaisten pippurien lisäksi. Babyporkkanaa mukaan. Jos käytät liemikuutiota, niin lisää suolaa vähemmän. Lapsuuteni makuja karjalaisen mummoni luona!
  • Lappeenrannan likka
    1 kuukausi sitten
    Kyl mie tään kelpuutan, äiti teki tällä tavoin. Tosin liha oli ennen rasvaisempaa, mut hyvvää tuli.
  • Vanha mamma mutta tyytyväinen
    1 kuukausi sitten
    Resepti ok haen aina teidän reseptejä ja kaikki onnistuneet Kiitos
  • Ipu
    2 kuukautta sitten
    Muuten hyvää, mutta jatkossa reippaasti enemmän mausteita jos haluaa makua ruokaan.
  • Eija 59
    3 kuukautta sitten
    Kyllä se on perinne ruoka. Äiti oli pohjois-K ARJALASTA siellä on ollut aina joulu ruokana me lapsena saatiin jouluna .
  • Ylämummo
    3 kuukautta sitten
    Täytyy olla ydinluuta mukana ja paistetaan korkeassa lämpötiöassa monta tuntia, vettä sen verran että juuri lihat peittyy ja lisätään tarpeen mukaan. Liemi on rasvaista joka tulee lihasta puoli nautaa ja toinen puoli sikaa. Lisäksi sipuli, suola ja pippurit.
  • Heta !
    3 kuukautta sitten
    Eikös siihen kuulunut ennenvanhaan myös no on lampaan liha ?
  • Sinttu
    3 kuukautta sitten
    Perinteiseen psistiin ei kuulu kuin lihat suola pippuri ja vesi ei porkkanaa tms juuresta
  • Suojärvi
    2 vuotta sitten
    Karjalaiset sukujuuret omaavana karjalanpaisti kuuluu ehdottomasti meidän ruokapöytään,kuten myös karjalanpiirakat ja sultsinat😋
  • Topi
    4 vuotta sitten
    Ei aito karjalanpaisti vaan lihapata.
  • SePa
    5 vuotta sitten
    Terveellinen ja maukas🤗❣️
  • Kokeilija
    5 vuotta sitten
    Kyllä tulee kamalaa mössöä karjalanpaistista, paistamisen jälkeen rasva verimököttiä lihan seassa. Mutta kun käyttää lihat kuumaalla ennen paistamista, niin hyvä tulee.
  • Eija P.
    6 vuotta sitten
    Onpa mainiota, että nämä perinneruoatkin saavat sijaa reseptiruuhkaisessa somessa. Miten yksinkertainen ja maittava ruoka, mummoni valmisti sitä leivinuunissa tai hiilloksilla.
  • Joulumuori
    6 vuotta sitten
    Laatikot ja sienisalaatti
  • Pia
    6 vuotta sitten
    Karjalanpaisti on perinteinen joulu ruoka meillä
  • make
    6 vuotta sitten
    maan hyvää
  • Marja
    6 vuotta sitten
    Karjalanpaisti on alkujaan Karjalasta evakkojen mukanaan tuoma perinneruoka. Se on hyvää, porkkanalla höystettynä.
  • JM57
    6 vuotta sitten
    Ei ole suomalainen perinneruoka.
  • Tarja59
    6 vuotta sitten
    Herkullisen herkku!!! Voihan lihajuurespata.
  • Kati77
    7 vuotta sitten
    Meillä karjalanpaistiin laitetaan myös lampaan munuaisia.
  • Lollepolle
    8 vuotta sitten
    Herkullista