Perinteinen karjalanpaisti
Perinteinen karjalanpaisti on helpoista helpoin ruoka valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa. Noin 1,75€/annos.
- 4 annosta
- yli 60 min
- 129 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1rs(800 g)Pirkka karjalanpaistilihoja
- 2(200 g)sipulia
- 1tlsuolaa
- vettä
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. (Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.)
- Kuori ja lohko sipulit. Lado pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
- Kypsennä 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Peitä vuoka kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lisää halutessasi karjalanpaistiin 2-3 porkkanaa paloiteltuna. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 129 kcal542 kJ
- Proteiinia 15,4 g
- Hiilihydraatteja0,95 g
- Rasvaa7,36 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ei aito karjalanpaisti vaan lihapata.
Terveellinen ja maukas🤗❣️
Kyllä tulee kamalaa mössöä karjalanpaistista, paistamisen jälkeen rasva verimököttiä lihan seassa. Mutta kun käyttää lihat kuumaalla ennen paistamista, niin hyvä tulee.
Onpa mainiota, että nämä perinneruoatkin saavat sijaa reseptiruuhkaisessa somessa. Miten yksinkertainen ja maittava ruoka, mummoni valmisti sitä leivinuunissa tai hiilloksilla.
Olen kotoisin Pohjois-Karjalasta ja karjalanpaisti on todella hyvää
Laatikot ja sienisalaatti
Karjalanpaisti on perinteinen joulu ruoka meillä
maan hyvää
Karjalanpaisti on alkujaan Karjalasta evakkojen mukanaan tuoma perinneruoka. Se on hyvää, porkkanalla höystettynä.
Ei ole suomalainen perinneruoka.
Herkullisen herkku!!! Voihan lihajuurespata.
Meillä karjalanpaistiin laitetaan myös lampaan munuaisia.
Herkullista