Perinteinen karjalanpaisti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen karjalanpaisti on helpoista helpoin ruoka valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 rs (800 g) | Pirkka karjalanpaistilihoja tai |
2 (200 g) | sipulia tai |
1 tl | suolaa tai |
n. 10 | tai |
vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 396 kJ / 95 kcal |
Rasva | 4,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 1 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 11,9 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. (Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.)
Kuori ja lohko sipulit. Lado pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, suolaa ja pippureita.
Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
Peitä vuoka kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki! Lisää halutessasi karjalanpaistiin 2–3 porkkanaa paloiteltuna.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Atria Perinteinen karjalanpaisti 500gHinta 6,89/kpl13,78/kg
- Snellman kunnon karjalanpaisti 500gHinta 7,99/kpl15,98/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(570 arviota)
- yli 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min3,8(114 arviota)
- yli 60 min3,5(41 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- yli 60 min3,7(107 arviota)
- yli 60 min3,9(89 arviota)
- yli 60 min3,8(217 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (206 arviota)
- JHaa19461 kuukausi sittenItse olen lisännyt yhden keskikokoisen porkkanan siivutettuna, 2-3 laakerinlehteä.
- HellaHelena1 kuukausi sittenHyvä ohje, paistipalojen pintaa ei todellakaan tarvitse käristää pannulla, vaan saa uunissa kypsyessään mainion hyvät maut. Maustoin rohkeammin, lisäsin yhden lihaliemikuution , pari laakerinlehteä ja hienonnettua maustepippuria kokonaisten pippurien lisäksi. Babyporkkanaa mukaan. Jos käytät liemikuutiota, niin lisää suolaa vähemmän. Lapsuuteni makuja karjalaisen mummoni luona!
- Lappeenrannan likka1 kuukausi sittenKyl mie tään kelpuutan, äiti teki tällä tavoin. Tosin liha oli ennen rasvaisempaa, mut hyvvää tuli.
- Vanha mamma mutta tyytyväinen1 kuukausi sittenResepti ok haen aina teidän reseptejä ja kaikki onnistuneet Kiitos
- Ipu2 kuukautta sittenMuuten hyvää, mutta jatkossa reippaasti enemmän mausteita jos haluaa makua ruokaan.
- Eija 593 kuukautta sittenKyllä se on perinne ruoka. Äiti oli pohjois-K ARJALASTA siellä on ollut aina joulu ruokana me lapsena saatiin jouluna .
- Ylämummo3 kuukautta sittenTäytyy olla ydinluuta mukana ja paistetaan korkeassa lämpötiöassa monta tuntia, vettä sen verran että juuri lihat peittyy ja lisätään tarpeen mukaan. Liemi on rasvaista joka tulee lihasta puoli nautaa ja toinen puoli sikaa. Lisäksi sipuli, suola ja pippurit.
- Heta !3 kuukautta sittenEikös siihen kuulunut ennenvanhaan myös no on lampaan liha ?
- Sinttu3 kuukautta sittenPerinteiseen psistiin ei kuulu kuin lihat suola pippuri ja vesi ei porkkanaa tms juuresta
- Suojärvi2 vuotta sittenKarjalaiset sukujuuret omaavana karjalanpaisti kuuluu ehdottomasti meidän ruokapöytään,kuten myös karjalanpiirakat ja sultsinat😋
- Topi4 vuotta sittenEi aito karjalanpaisti vaan lihapata.
- SePa5 vuotta sittenTerveellinen ja maukas🤗❣️
- Kokeilija5 vuotta sittenKyllä tulee kamalaa mössöä karjalanpaistista, paistamisen jälkeen rasva verimököttiä lihan seassa. Mutta kun käyttää lihat kuumaalla ennen paistamista, niin hyvä tulee.
- Eija P.6 vuotta sittenOnpa mainiota, että nämä perinneruoatkin saavat sijaa reseptiruuhkaisessa somessa. Miten yksinkertainen ja maittava ruoka, mummoni valmisti sitä leivinuunissa tai hiilloksilla.
- Joulumuori6 vuotta sittenLaatikot ja sienisalaatti
- Pia6 vuotta sittenKarjalanpaisti on perinteinen joulu ruoka meillä
- make6 vuotta sittenmaan hyvää
- Marja6 vuotta sittenKarjalanpaisti on alkujaan Karjalasta evakkojen mukanaan tuoma perinneruoka. Se on hyvää, porkkanalla höystettynä.
- JM576 vuotta sittenEi ole suomalainen perinneruoka.
- Tarja596 vuotta sittenHerkullisen herkku!!! Voihan lihajuurespata.
- Kati777 vuotta sittenMeillä karjalanpaistiin laitetaan myös lampaan munuaisia.
- Lollepolle8 vuotta sittenHerkullista