Perinteinen karjalanpaisti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen karjalanpaisti on helpoista helpoin ruoka valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 rs (800 g) | Pirkka karjalanpaistilihoja tai |
2 (200 g) | sipulia tai |
1 tl | suolaa tai |
n. 10 | tai |
vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 396 kJ / 95 kcal |
Rasva | 4,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 1 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 11,9 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. (Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.)
Kuori ja lohko sipulit. Lado pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, suolaa ja pippureita.
Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
Peitä vuoka kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki! Lisää halutessasi karjalanpaistiin 2–3 porkkanaa paloiteltuna.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700gHinta 9,25/kpl13,21/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,49/kpl49,80/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,19/kpl59,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(397 arviota)
- yli 60 min3,4(38 arviota)
- yli 60 min3,8(92 arviota)
- yli 60 min4,5(263 arviota)
- yli 60 min4,7(65 arviota)
- yli 60 min4,5(78 arviota)
- yli 60 min4,3(22 arviota)
- 30 - 60 min3,3(22 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (152 arviota)
- Suojärvi8 kuukautta sittenKarjalaiset sukujuuret omaavana karjalanpaisti kuuluu ehdottomasti meidän ruokapöytään,kuten myös karjalanpiirakat ja sultsinat😋
- Topi2 vuotta sittenEi aito karjalanpaisti vaan lihapata.
- SePa4 vuotta sittenTerveellinen ja maukas🤗❣️
- Kokeilija4 vuotta sittenKyllä tulee kamalaa mössöä karjalanpaistista, paistamisen jälkeen rasva verimököttiä lihan seassa. Mutta kun käyttää lihat kuumaalla ennen paistamista, niin hyvä tulee.
- Eija P.4 vuotta sittenOnpa mainiota, että nämä perinneruoatkin saavat sijaa reseptiruuhkaisessa somessa. Miten yksinkertainen ja maittava ruoka, mummoni valmisti sitä leivinuunissa tai hiilloksilla.
- Karjalasta kajahtaa4 vuotta sittenOlen kotoisin Pohjois-Karjalasta ja karjalanpaisti on todella hyvää
- Joulumuori4 vuotta sittenLaatikot ja sienisalaatti
- Pia4 vuotta sittenKarjalanpaisti on perinteinen joulu ruoka meillä
- make4 vuotta sittenmaan hyvää
- Marja4 vuotta sittenKarjalanpaisti on alkujaan Karjalasta evakkojen mukanaan tuoma perinneruoka. Se on hyvää, porkkanalla höystettynä.
- JM574 vuotta sittenEi ole suomalainen perinneruoka.
- Tarja594 vuotta sittenHerkullisen herkku!!! Voihan lihajuurespata.
- Kati775 vuotta sittenMeillä karjalanpaistiin laitetaan myös lampaan munuaisia.
- Lollepolle6 vuotta sittenHerkullista