
Karpalo-clafoutis
Clafoutis on suomalaisen pannarin ranskalainen serkku, joka on maultaan makeampi ja rakenteeltaan ihanan pehmeä. Reseptin on suunnitellut Johan Kurkela.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 200gkarpaloita (pakaste)
- 1 1/4dltäysmaitoa
- 2dlkuohukermaa
- 2kananmunaa
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1/2tlvanilja-aromia
- 1/2tlsuolaa
- 3rkltomusokeria
- 1prk550 mlvaniljajäätelöä
- voita voiteluun
Valmistus
30 - 60 min- Voitele neljä uuninkestävää annosvuokaa voilla ja jaa karpalot tasaiseksi kerrokseksi vuokien pohjalle. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.
- Mittaa pieneen pinnoitettuun kattilaan maito sekä ½ dl kuohukermaa, säästä loput kermasta kermavaahtoon. Kuumenna maito-kermaseos kiehuvaksi samalla sekoittaen ja siirrä sivuun odottamaan.
- Yhdistä kulhossa huoneenlämpöiset kananmunat, vehnäjauho, sokeri, sitruunankuori, vaniljauute sekä suola. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä. Lisää lämmin maitokerma hiljalleen taikinan joukkoon samalla sekoittaen kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina karpaloiden päälle vuokiin ja anna pinnan tasaantua.
- Paista clafoutiksia uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia kunnes ne ovat hyytyneet ja pinta on kullanruskea.
- Vatkaa loput kermat pehmeäksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla (2 rkl).
- Anna kypsien vanukkaiden vetäytyä huoneenlämmössä 3 minuuttia ja sirottele pintaan loput tomusokerista. Tarjoa kermavaahdon ja vaniljajäätelön kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile myös
- yli 60 min3,8(49 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(15 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(1 502 arvostelua)
Kommentoi
Minkä kokoisia annosvuokia reseptissä on käytetty?
Hei, millä luontaisesti gluteenittomilla jauhoilla tässä reseptissä kannattaisi korvata vehnäjauho?
JaijaVee, vehnäjauhot voi halutessaan korvata myös gluteenittomilla jauhoilla, esimerkiksi vaalealla jauhosekoituksella.