Karpalo-clafoutisTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karpalo-clafoutis

Clafoutis on suomalaisen pannarin ranskalainen serkku, joka on maultaan makeampi ja rakenteeltaan ihanan pehmeä. Reseptin on suunnitellut Johan Kurkela.

Ainekset

4 annosta
    • 200gkarpaloita (pakaste)
    • 1 1/4dltäysmaitoa
    • 2dlkuohukermaa
    • 2kananmunaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 3rkltomusokeria
    • 1prk550 mlvaniljajäätelöä
    • voita voiteluun

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele neljä uuninkestävää annosvuokaa voilla ja jaa karpalot tasaiseksi kerrokseksi vuokien pohjalle. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.
  2. Mittaa pieneen pinnoitettuun kattilaan maito sekä ½ dl kuohukermaa, säästä loput kermasta kermavaahtoon. Kuumenna maito-kermaseos kiehuvaksi samalla sekoittaen ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Yhdistä kulhossa huoneenlämpöiset kananmunat, vehnäjauho, sokeri, sitruunankuori, vaniljauute sekä suola. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä. Lisää lämmin maitokerma hiljalleen taikinan joukkoon samalla sekoittaen kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina karpaloiden päälle vuokiin ja anna pinnan tasaantua.
  4. Paista clafoutiksia uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia kunnes ne ovat hyytyneet ja pinta on kullanruskea.
  5. Vatkaa loput kermat pehmeäksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla (2 rkl).
  6. Anna kypsien vanukkaiden vetäytyä huoneenlämmössä 3 minuuttia ja sirottele pintaan loput tomusokerista. Tarjoa kermavaahdon ja vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl
    0,85/kg
  • Dr. Oetker Vanilja-aromi 30ml
    Dr. Oetker Vanilja-aromi 30ml
    2,69/kpl
    89,67/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille51 arvostelua
  • Emmi15.12.2022

    Minkä kokoisia annosvuokia reseptissä on käytetty?

  • JaijaVee14.12.2022

    Hei, millä luontaisesti gluteenittomilla jauhoilla tässä reseptissä kannattaisi korvata vehnäjauho?

  • K-Kuluttajapalvelu14.12.2022

    JaijaVee, vehnäjauhot voi halutessaan korvata myös gluteenittomilla jauhoilla, esimerkiksi vaalealla jauhosekoituksella.