Vohvelitaikina
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Vohvelitaikina on helppo ja nopea valmistaa. Vohveliraudalla paistat näppärästi tuoreet vohvelit vaikkapa brunssille tai jälkiruoaksi.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
2 | kananmunaa tai |
4 dl | maitoa tai |
3 dl | tai |
1/2 tl | tai |
n. 1/2 tl | tai |
2 rkl | tai |
(1 rkl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 l | vaniljajäätelöä tai |
marjoja tai hilloa tai |
Ravintosisältö
Energia | 706 kJ / 169 kcal |
Rasva | 7,6 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 19,5 g |
josta sokereita | 8,5 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon.
Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva ja halutessasi sokeri. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.
Huolehdi, että vohvelit pysyvät kuumina, joko uunissa tai pöydällä vadilla hyvin peitettyinä.
Tarjoa vohvelit kuumina vaniljajäätelön, marjojen tai hillon kanssa.