VohvelitaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vohvelitaikina

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vohvelitaikina on helppo ja nopea valmistaa. Vohveliraudalla paistat näppärästi tuoreet vohvelit vaikkapa brunssille tai jälkiruoaksi.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
2
 
kananmunaa
tai
4 dl
 
maitoa
tai
3 dl
 
tai
1/2 tl
 
tai
n. 1/2 tl
 
tai
2 rkl
 
tai
(1 rkl
 
tai

Lisäksi

1 l
 
vaniljajäätelöä
tai
 
marjoja tai hilloa
tai

Ravintosisältö

Energia
706 kJ / 169 kcal
Rasva
7,6 g
josta tyydyttynyttä
3,7 g
Hiilihydraatit
19,5 g
josta sokereita
8,5 g
Proteiini
5,4 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon.

Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva ja halutessasi sokeri. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.

Huolehdi, että vohvelit pysyvät kuumina, joko uunissa tai pöydällä vadilla hyvin peitettyinä.

Tarjoa vohvelit kuumina vaniljajäätelön, marjojen tai hillon kanssa.