• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vaaleat mokkapalat

Näissä pirteissä mokkapaloissa onkin vaalea kuorrutus! Resepti: Sanna Kekäläinen
Vaaleat mokkapalat
Reseptin teki kumppani
  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 pellillinen
    • 250gvoita
    • 1 1/2dltäysmaitoa
    • 1dlkuohukermaa
    • 1luomusitruunan kuori
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 3dlfariinisokeria
    • 3tlleivinjauhetta
    • 2tlvaniljasokeria
    • 3kananmunaa

Kuorrutus

    • 1dlkuohukermaa
    • 300gvalkosuklaata
    • 2dltomusokeria

Koristeluun

    • suomalaisia vadelmia (pakaste)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon maito, kerma ja raastettu sitruunankuori. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kaada joukkoon voiseos ja sekoita. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Levitä taikina tasaiseksi ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Tee kuorrute. Mittaa kerma kattilaan ja kiehauta. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon pieniksi paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.
  4. Leikkaa kakkulevystä reunoja pois noin 5 cm joka puolelta. Ylijäämäpalat voi syödä sellaisenaan tai käyttää vaikka pappilan hätävaraan. Kaada siistitylle kakkulevylle kuorrutus. Anna sen jähmettyä.
  5. Leikkaa paloiksi. Koristele juuri ennen tarjoilua kotimaisilla pakastevadelmilla tai karamelleilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille8