Karpalo-ricottatorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karpalo-ricottatorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Juhlava karpalo-ricottapiirakka on raikas tarjottava talven juhliin. Paistettava juustokakkumainen täyte maustetaan vaniljalla ja kiille valmistetaan karpalomehusta.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    100 g
     
    tai
    3 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    tai
    2 tl
     
    tai

    Karpalokiille

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    3 1/2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Koristeluun

    1/2 dl
     
    karpaloita (pakaste)
    tai
    3
     
    rosmariinin oksaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 080 kJ / 258 kcal
    Rasva
    11,1 g
    josta tyydyttynyttä
    7 g
    Hiilihydraatit
    32,1 g
    josta sokereita
    20,5 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista pohja

    Kuutioi kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja tomusokeri. Aja seos murumaiseksi. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita, kunnes taikina muodostuu. Lisää vettä tarvittaessa. Taputtele taikina litteäksi kiekoksi ja kääri muovikelmuun. Laita taikina jääkaappiin 15 minuutiksi. Voit valmistaa taikinan myös käsin. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön.

    Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala. Voitele vuoan reunat ja pohja, paina leivinpaperi pohjan päälle. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä hieman vuokaa isommaksi levyksi ja laita vuokaan. Ei haittaa, jos taikina murtuu. Painele taikina tasaisesti vuoan reunoille ja pohjalle. Pistele pohja haarukalla. Varmista, että reunat ovat yhtenäiset ja eikä taikinassa ole reikiä. Peitä taikina leivinpaperilla ja laita päälle riisiä tai kuivattuja herneitä.

    Kypsennä pohjaa peitettynä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota leivinpaperi painoineen pois ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä. Anna piirakkapohjan jäähtyä vuoassa sen aikaa, kun valmistat täytteen.

    Valmista täyte

    Vatkaa huoneenlämpöisen tuorejuuston rakenne sähkövatkaimella sileäksi. Lisää ricotta vatkaten. Lisää sokeri, muna, jauhot ja vanilja. Vatkaa täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.

    Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, mutta ei ole saanut väriä. Jäähdytä piirakka huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten jääkaappiin 1-2 tunniksi, kunnes se on täysin jäähtynyt.

    Valmista kiille

    Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

    Kuumenna kattilassa 1 dl karpalotäysmehua ja sokeri kiehuvaksi. Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut mehuun.

    Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää loput karpalotäysmehusta ja sekoita. Valuta mehuseos varovasti jäähtyneen piirakan pinnalle isolla lusikalla tai 1/2 dl:n mitalla, kunnes neste on melkein reunan tasolla. Tarvittavan mehun määrä riippuu vuoan koosta. Anna piirakan jähmettyä hetken huoneenlämmössä ja nosta se sitten varovasti jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.

    Koristele piirakka juuri ennen tarjoamista jäisillä karpaloilla ja rosmariinin oksilla.

    Voit valmistaa piirakan joko irtopohjaisessa tai kiinteäpohjaisessa piirakkavuoassa (Ø 22 cm - 24 cm). Vuoan reunan tulisi olla noin 4 cm:n korkea. Jos vuoan reunat ovat matalat, onnistuu piirakka parhaiten vuoassa, jonka halkaisija on 24 cm. Pohjan voi valmistaa etukäteen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka Parhaat ricotta 250g
      Hinta 3,85/kpl
      15,40/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka Parhaat kylmäpuristettu karpalotäysmehu 350 ml
      Hinta 6,19/kpl
      17,40/l
    • Pakkasmarja Karpaloita 200 g
      Hinta 2,55/kpl
      12,75/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,29/kpl
      8,58/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      13,43/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,39/kpl
      11,95/kg
    • Biraghi Ricotta 230g
      Hinta 3,75/kpl
      16,30/kg
    • Filos anari-juusto 200 g
      Hinta 2,65/kpl
      13,25/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,45/kpl
      85,29/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Best Berry Suomalainen Karpalopakaste 400 g
      Hinta 5,99/kpl
      14,98/kg
    • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
      Hinta 3,95/kpl
    • Rosmariini 20g 1lk
      Hinta 1,59/kpl
      79,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,3 (23 arviota)