Ranskalainen luumupaistos eli clafoutis
Ranskalainen luumupaistos eli clafoutis tarjotaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
4 annosta30 - 60 min270 kcal / annos (150g)
Ainekset
4 annosta
- 300gkypsiä luumuja tai kirsikoita
- 1-2rklvoita tai margariinia
- 2kananmunaa
- 4rklsokeria
- 2dlruokakermaa
- 1/2dlvehnäjauhoja
- ripausmuskottipähkinää
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistus
30 - 60 min- Poista luumuista kivet ja paloittele ne neljään osaan. Voitele neljä pientä annosvuokaa tai yksi iso matala uunivuoka. Asettele luumut vuokiin.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää ruokakerma. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokiin luumupalojen päälle.
- Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Koristele tomusokerilla. Tarjoa luumupaistos lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 150g100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja34 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi