• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ranskalainen luumupaistos eli clafoutis

Ranskalainen luumupaistos eli clafoutis tarjotaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Ranskalainen luumupaistos eli clafoutis
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 270 kcal / annos (150g)

Ainekset

4 annosta
    • 300gkypsiä luumuja tai kirsikoita
    • 1-2rklvoita tai margariinia
    • 2kananmunaa
    • 4rklsokeria
    • 2dlruokakermaa
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlvaniljasokeria
    • muskottipähkinää

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista luumuista kivet ja paloittele ne neljään osaan. Voitele neljä pientä annosvuokaa tai yksi iso matala uunivuoka. Asettele luumut vuokiin.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää ruokakerma. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokiin luumupalojen päälle.
  3. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Koristele tomusokerilla. Tarjoa luumupaistos lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1