VadelmapannacottaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmapannacotta

Vadelmapannacotta on superhelppo kesäjälkkäri - se syntyy neljästä raaka-aineesta. Valkosuklaan maustama pannacotta on täyteläistä ja makeaa, joten lisää kuppeihin reilu kourallinen kirpsakoita vadelmia. Noin 1,20€/annos*

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 4dltuoreita vadelmia tai 1 ps (200 g) Pirkka vadelmia (pakaste)
    • 1prk(2,5 dl)Valio täyteläinen kuohukermaa
    • 1levy(100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
    • 2liivatelehteä

Lisäksi

    • 2dl(100 g)tuoreita vadelmia

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
  2. Jos käytät pakastevadelmia, hauduta niitä pienessä kattilassa 2 minuuttia. Siirrä kulhoon jäähtymään.
  3. Huuhtaise kattila ja lisää kerma. Paloittele suklaa joukkoon, jätä pari palaa koristeluun. Kuumenna hiljalleen sekoitellen niin, että suklaa sulaa. Nosta kattila liedeltä. Purista liivatteesta vesi ja sekoita kermaan.
  4. Laita keitetyt vadelmat siivilään kermakattilan päälle ja painele lusikalla soseeksi kattilaan.
  5. Jaa puolet tuoreista vadelmista 6 pieneen jälkiruokakulhoon. Kaada pannacottaseos päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
  6. Koristele annokset vadelmilla ja rouhitulla valkosuklaalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua