• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vadelmavaahto

Kuohkea, vaaleanpunainen vadelmavaahto sopii arkeen ja juhlaan. Tarjoa vaikka ystävänpäivänä hyvälle ystävälle.
Vadelmavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 150 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1/2dlsokeria
    • 1kananmunan valkuainen
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 2rklPirkka kookoshiutaleita

Pinnalle

    • kookoshiutaleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaada vadelmat kasariin ja mittaa päälle sokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes vadelmat sulavat ja sokeri liukenee. Kun marjaseos alkaa kiehua, peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Jäähdytä vadelmaseos kylmäksi.
  2. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon.
  4. Yhdistä vaahdot ja kylmä vadelmaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa vadelmavaahto annosmaljoihin ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Tarjoa jälkiruoaksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 150 kcal629 kJ
  • Proteiinia1,73 g
  • Hiilihydraatteja9,49 g
  • Rasvaa11,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4