• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Karusellikakku 10-vuotisjuhliin

Karusellikakku 10-vuotisjuhliin
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 260 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

Täyte

Täytteeksi lisäksi

    • 1dlkuohukermaa
    • 1tlk(125 g)aprikoosisosetta

Kostutus

    • 1 1/2dlJaffa virvoitusjuomaa

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuoka margariinilla ja jauhota korppujauhoilla. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin kaakao ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina juuri ja juuri tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
  2. Täytettä varten vaahdota kerma. Sekoita kattilassa maito, kaakaojuomajauhe, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Lisää paloiteltu suklaa. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja vatkaa täyte kylmäksi. Lisää kermavaahto.
  3. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt kevyesti jaffalla. Kostuta eniten kansilevyä.
  4. Levitä kaakaotäyte pohjalevyn päälle. Pane päälle keskimmäinen levy ja täytä aprikoosisoseella. Aseta päälle kansi. Pane kakun päälle painoksi hetkeksi leikkuulauta.
  5. Koristelua varten vaahdota kerma ja mausta vaniilliinisokerilla ja sokerilla. Peitä kakku kermavaahdolla. Koristele karuselliksi värikkäillä makeisilla. Sytytä kynttilät juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per 100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia2,55 g
  • Hiilihydraatteja39,7 g
  • Rasvaa9,73 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1