Hyppää sisältöön
Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaan ja appelsiinin vastustamaton yhdistelmä pääsee oikeuksiinsa tässä marmoroidussa suklaakakussa.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    1
     
    appelsiini
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    tai
    n. 10 g
     
    voita
    tai

    Kostutus

    1 1/2–2 dl
     
    tai

    Kuorrutus

    1 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 pkt (200 g)
     
    tai
    1/2 pkt (à 100 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 075 kJ / 257 kcal
    Rasva
    12,7 g
    josta tyydyttynyttä
    7,2 g
    Hiilihydraatit
    30,4 g
    josta sokereita
    24,4 g
    Proteiini
    4,3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
    Raasta kuori (1 rkl) appelsiinista ja purista siitä mehu (1 dl). Sekoita (kerros)kattilassa tai teräskulhossa sokeri, maissitärkkelys, appelsiininkuori ja -mehu, munat sekä kerma. Nosta kattila tai kulho vesihauteeseen ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita. Jäähdytä kylmässä vesialtaassa.
    Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros jaffalla ja levitä sille puolet täytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle.
    Notkista appelsiinimarmeladi sekoittamalla. Levitä marmeladia ohut kerros kakun päälle. Marmeladi estää suklaan imeytymisen kakkuun.
    Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu taloussuklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
    Sulata valkoinen suklaa mikrossa varovasti 20 sekuntia kerrallaan. Kaada valkoista suklaata kakun päälle pisaroina ja vedä välittömästi cocktailtikulla kuvioita suklaasta. Näin saat marmorointia muistuttavan pinnan kakkuun. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Appelsiini
      Hinta n. 0,80/kpl
      2,95/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,89/kpl