Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suklaan ja appelsiinin vastustamaton yhdistelmä pääsee oikeuksiinsa tässä marmoroidussa suklaakakussa.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
1 | appelsiini tai |
1 dl | sokeria tai |
2 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | tai |
n. 10 g | voita tai |
Kostutus | |
1 1/2–2 dl | tai |
Kuorrutus | |
1 dl | tai |
1 dl | tai |
1 pkt (200 g) | tai |
1/2 pkt (à 100 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 075 kJ / 257 kcal |
Rasva | 12,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,2 g |
Hiilihydraatit | 30,4 g |
josta sokereita | 24,4 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Raasta kuori (1 rkl) appelsiinista ja purista siitä mehu (1 dl). Sekoita (kerros)kattilassa tai teräskulhossa sokeri, maissitärkkelys, appelsiininkuori ja -mehu, munat sekä kerma. Nosta kattila tai kulho vesihauteeseen ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita. Jäähdytä kylmässä vesialtaassa.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros jaffalla ja levitä sille puolet täytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle.
Notkista appelsiinimarmeladi sekoittamalla. Levitä marmeladia ohut kerros kakun päälle. Marmeladi estää suklaan imeytymisen kakkuun.
Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu taloussuklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
Sulata valkoinen suklaa mikrossa varovasti 20 sekuntia kerrallaan. Kaada valkoista suklaata kakun päälle pisaroina ja vedä välittömästi cocktailtikulla kuvioita suklaasta. Näin saat marmorointia muistuttavan pinnan kakkuun. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,80/kpl2,95/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl