• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku

Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 245 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

    • 1appelsiini
    • 1dlsokeria
    • 2rklmaissitärkkelysjauhoja (Maizena)
    • 2Pirkka kananmunaa
    • n. 10gvoita

Kostutus

    • 1 1/2-2dlkeltaista jaffaa

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  2. Raasta kuori (1 rkl) appelsiinista ja purista siitä mehu (1 dl). Sekoita (kerros)kattilassa tai teräskulhossa sokeri, maissitärkkelys, appelsiininkuori ja -mehu, munat sekä kerma. Nosta kattila tai kulho vesihauteeseen ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita. Jäähdytä kylmässä vesialtaassa.
  3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros jaffalla ja levitä sille puolet täytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle.
  4. Notkista appelsiinimarmeladi sekoittamalla. Levitä marmeladia ohut kerros kakun päälle. Marmeladi estää suklaan imeytymisen kakkuun.
  5. Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu taloussuklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
  6. Sulata valkoinen suklaa mikrossa varovasti 20 sekuntia kerrallaan. Kaada valkoista suklaata kakun päälle pisaroina ja vedä välittömästi cocktailtikulla kuvioita suklaasta. Näin saat marmorointia muistuttavan pinnan kakkuun. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

Ravintosisältö per 100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia3,93 g
  • Hiilihydraatteja28,9 g
  • Rasvaa12,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4
  • Vanilja3.1.2016

    Mitä mitä? Miksei Aki Wahlman ole enää mukana ohjelmassa? Koko ohjelma on viimeistään nyt ihan pilalla ja vähäinenkin kotoisuus kadonnut, mikä on todella sääli. Onneksi vanhat jaksot löytyvät netistä.

  • Kuluttajapalvelu30.11.2015

    Sarski, en suosittele täytetyn ja kuorrutetun kakun pakastamista, sillä kakun rakenne kärsii siitä. Kakkupohjan voi toki tehdä etukäteen ja pakastaa.

  • sarski29.11.2015

    Hei! Voiko kakun pakastaa?

  • Kuluttajapalvelu24.11.2015

    Vanilja, kiva että tykkäät! Harmi kuitenkin kuuulla, ettei Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma ole tuntunut yhtä kotoisalta. Laitamme tästä palautetta eteenpäin.

  • Vanilja19.11.2015

    Tykkään todella paljon reseptistä ja videosta. Harmi kun Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma ei ole enää niin kotoisa kuin ennen. :( Vanhoissa jaksoissa oli enemmän tunnelmaa.