Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
1 | appelsiini tai |
1 dl | sokeria tai |
2 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | tai |
n. 10 g | voita tai |
Kostutus | |
1 1/2–2 dl | keltaista jaffaa tai |
Kuorrutus | |
1 dl | tai |
1 dl | tai |
1 pkt (200 g) | tai |
1/2 pkt (à 100 g) | tai |
Valmistus
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Raasta kuori (1 rkl) appelsiinista ja purista siitä mehu (1 dl). Sekoita (kerros)kattilassa tai teräskulhossa sokeri, maissitärkkelys, appelsiininkuori ja -mehu, munat sekä kerma. Nosta kattila tai kulho vesihauteeseen ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita. Jäähdytä kylmässä vesialtaassa.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros jaffalla ja levitä sille puolet täytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle.
Notkista appelsiinimarmeladi sekoittamalla. Levitä marmeladia ohut kerros kakun päälle. Marmeladi estää suklaan imeytymisen kakkuun.
Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu taloussuklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
Sulata valkoinen suklaa mikrossa varovasti 20 sekuntia kerrallaan. Kaada valkoista suklaata kakun päälle pisaroina ja vedä välittömästi cocktailtikulla kuvioita suklaasta. Näin saat marmorointia muistuttavan pinnan kakkuun. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,27/kpl0,99/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,27/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Plussa-etu −20 %Valio palavoi 500g normaalisuolainenPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kplEnintään 2 kpl/asiakas5,98/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Fazer kaakaojauhe 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaaHinta 4,29/kpl20,93/kg
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,09/kpl20,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(69 arviota)
- yli 60 min4,0(263 arviota)
- yli 60 min4,6(116 arviota)
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- yli 60 min4,0(389 arviota)
- yli 60 min4,6(153 arviota)
- yli 60 min4,6(9 arviota)
- yli 60 min4,2(22 arviota)
Arvostele resepti
- Vanilja7 vuotta sittenMitä mitä? Miksei Aki Wahlman ole enää mukana ohjelmassa? Koko ohjelma on viimeistään nyt ihan pilalla ja vähäinenkin kotoisuus kadonnut, mikä on todella sääli. Onneksi vanhat jaksot löytyvät netistä.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSarski, en suosittele täytetyn ja kuorrutetun kakun pakastamista, sillä kakun rakenne kärsii siitä. Kakkupohjan voi toki tehdä etukäteen ja pakastaa.
- sarski7 vuotta sittenHei! Voiko kakun pakastaa?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenVanilja, kiva että tykkäät! Harmi kuitenkin kuuulla, ettei Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma ole tuntunut yhtä kotoisalta. Laitamme tästä palautetta eteenpäin.
- Vanilja7 vuotta sittenTykkään todella paljon reseptistä ja videosta. Harmi kun Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma ei ole enää niin kotoisa kuin ennen. :( Vanhoissa jaksoissa oli enemmän tunnelmaa.