• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Karviaismarjachutney

Karviaismarjachutney
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 103 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1lkarviaismarjoja
    • 1sipulia
    • 2porkkanaa
    • peukalon kokoinen palainkivääriä
    • 2dlpunaviinietikkaa
    • 2 1/2dlsokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese neljä (noin 3 dl) kannellista lasipurkkia huolellisesti. Valuta purkeista vesi. Kiehauta purkkien kannet vesikattilassa. Kääräise purkit sanomalehteen (jätä suuaukko vapaaksi) ja aseta purkit 100-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Sammuta uuni, mutta anna purkkien olla uunissa niin kauan kunnes chutney on valmis purkitettavaksi.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Mittaa kaikki aineet karviaismarjoja lukuunottamatta teräskattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää karviaismarjat ja kiehauta seos. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes karviaismarjat soseutuvat hiukan.
  4. Nostele kuumaa chutneyta lasipurkkeihin. Sulje kannet tiiviisti. Poista sanomalehti kääreet purkkien ympäriltä. Kiinnitä purkkeihin nimilaput. Säilytä chutneya viileässä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 103 kcal431 kJ
  • Proteiinia0,53 g
  • Hiilihydraatteja22,9 g
  • Rasvaa0,23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille