• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Punajuuri-puolukkahilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuri-puolukkahillo

Punajuuri höystää puolukkahillon mukavan makeaksi. Inkivääri antaa potkua punaiselle hillolle. Noin 1,00€/annos.

  • 5 dl
  • 30 - 60 min

Ainekset

5 dl
    • 700gpunajuuria
    • n. 4dlvettä
    • 500gpuolukoita
    • 500ghillosokeria
    • 2rklinkivääriä raastettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele punajuuret pieniksi kuutioiksi. Keitä punajuurikuutioita vedessä noin 20 minuuttia.
  2. Kaada punajuurten keitinvesi talteen ja soseuta punajuuret.
  3. Lisää kattilaan puolukat, hillosokeri ja inkivääriraaste. Kaada joukkoon 1 1/2 dl keitinvettä. Keitä hilloa vielä 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Säilytä hillo viileässä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua