• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkanahilloke

Sitruunalla raikastettu porkkanahilloke on kauniin värinen ja herkullinen lisä esimerkiksi juustopöytään.
Porkkanahilloke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

20 annosta
    • 500gporkkanoita
    • 2dlvettä
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2dlhillosokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja viipaloi porkkanat noin 1-2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja keitä porkkanoita kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  2. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon sitruunankuori ja -mehu, sekä hillosokeri. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Anna jäähtyä ja tarjoa porkkanahilloke esimerkiksi vanhan goudan ja maalaiskauraleivän kanssa juustopöydässä.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 27,7 kcal116 kJ
  • Proteiinia0,1 g
  • Hiilihydraatteja6,58 g
  • Rasvaa0,03 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5
  • K-Kuluttajapalvelu22.9.2016

    Hei K. Ysyvä ja kiitos kysymyksestä! Hilloke säilyy useita viikkoja, jopa kuukausia jos se on laitettu puhtaisiin steriloituihin purkkeihin ja sitä on käytetty hygienisesti ja säilytetty jääkaapissa.

  • K. Ysyvä21.9.2016

    Miten kauan porkkahilloke säilyy jääkaapissa, jos on laittanut hyvin kuumennettuun ja puhtaaseen lasipurkkiin heti tuoreeltaan kuumana. Säilyykö yhtä hyvin kuin hillot yleensä??