• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Porkkanahilloke

Sitruunalla raikastettu porkkanahilloke on kauniin värinen ja herkullinen lisä esimerkiksi juustopöytään.
Porkkanahilloke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • 30 - 60 min
  • 27,7 kcal / annos (30g)

Ainekset

20 annosta
    • 500gporkkanoita
    • 2dlvettä
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2dlhillosokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja viipaloi porkkanat noin 1-2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja keitä porkkanoita kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  2. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon sitruunankuori ja -mehu, sekä hillosokeri. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Anna jäähtyä ja tarjoa porkkanahilloke esimerkiksi vanhan goudan ja maalaiskauraleivän kanssa juustopöydässä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 27,7 kcal116 kJ
  • Proteiinia0,1 g
  • Hiilihydraatteja6,58 g
  • Rasvaa0,03 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua
  • Kokeilun harrastaja15.7.2017

    Hillot ovat erittäin hyviä ja helppo tehä , ertyisen hyvää on porkkanahillo johon voi laittaa sekaan omenaa toi appelsiiniä

  • K-Kuluttajapalvelu22.9.2016

    Hei K. Ysyvä ja kiitos kysymyksestä! Hilloke säilyy useita viikkoja, jopa kuukausia jos se on laitettu puhtaisiin steriloituihin purkkeihin ja sitä on käytetty hygienisesti ja säilytetty jääkaapissa.

  • K. Ysyvä21.9.2016

    Miten kauan porkkahilloke säilyy jääkaapissa, jos on laittanut hyvin kuumennettuun ja puhtaaseen lasipurkkiin heti tuoreeltaan kuumana. Säilyykö yhtä hyvin kuin hillot yleensä??