• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kasvis-uunimakkaravuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvis-uunimakkaravuoka

Uunimakkara on helppo ja suosittu arkiruoka koko perheelle. Astetta raikkaampaan uunimakkaravuokaan lisätään kesäkurpitsaa, sipulia ja paprikaa.

  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 455 kcal / annos (335g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa makkara noin sentin ja kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi paprika. Viipaloi myös tomaatit.
  2. Kuullota sipulisuikaleet pannussa tilkassa öljyä. Lisää pannulle paprikasuikaleet ja anna hautua hetken aikaa kannen alla. Kaada sipuli-paprikaseos laakeaan uunivuokaan.
  3. Leikkaa leppäsavujuusto juustohöylällä viipaleiksi. Jaa noin puolet viipaleista kolmeen osaan. Lado makkara-, leppäsavujuusto- ja kesäkurpitsaviipaleet limittäin paprika-sipuliseoksen päälle. Mausta oreganolla ja mustapippurilla.
  4. Levitä vuokaan tomaattiviipaleet ja niiden päälle loput leppäsavujuustoviipaleet. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Hienonna pinnalle persiljaa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 335g100 g

  • 455 kcal1 900 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua