Uunibroileri ja -kasvikset
Uunibroileri ja kasvikset valmistuvat kätevästi uunissa. Broilerin rintaleike on mehevä ja maukas. Sitruuuna ja minttu antavat raikkautta ruoalle.
4 annosta30 - 60 min420 kcal / annos (400g)
Ainekset
4 annosta
- 1rs(n. 900 g)Pirkka broilerin rintaleikkeitä (miedosti suolattu)
- 3(300 g)sipulia
- 4valkosipulinkynttä
- 3-4(300 g)tomaattia
- 1(300 g)kesäkurpitsa
Marinadi
- 1/2dlsitruunanmehua
- 2rklöljyä
- 2tlsitruunan raastettua kuorta
- 2tlminttua
- 2tlrosmariinia
- n. 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Poista broilereista nahka halutessasi. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa tai pienessä muovipussissa. Nosta broilerit joukkoon ja anna marinoitua vähintään tunti. Kääntele broilereita marinoitumisen aikana.
- Lohko kuoritut sipulit ja puolita valkosipulinkynnet. Lohko tomaatit ja leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi.
- Nosta broilerit laakeaan vuokaan ja kaada kasvikset broilereiden väliin. Kaada päälle broilereiden marinadi ja kääntele kasviksia marinadissa.
- Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsiä eli lihasneste on kirkasta.
- Tarjoa lisäksi keitettyä ohraa tai riisiä.
Kategoriat
Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 420 kcal1 760 kJ
- Proteiinia 48 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi