• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunibroileri ja -kasvikset

Uunibroileri ja kasvikset valmistuvat kätevästi uunissa. Broilerin rintaleike on mehevä ja maukas. Sitruuuna ja minttu antavat raikkautta ruoalle.
Uunibroileri ja -kasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 420 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta

Marinadi

    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 2rklöljyä
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 2tlminttua
    • 2tlrosmariinia
    • n. 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista broilereista nahka halutessasi. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa tai pienessä muovipussissa. Nosta broilerit joukkoon ja anna marinoitua vähintään tunti. Kääntele broilereita marinoitumisen aikana.
  2. Lohko kuoritut sipulit ja puolita valkosipulinkynnet. Lohko tomaatit ja leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi.
  3. Nosta broilerit laakeaan vuokaan ja kaada kasvikset broilereiden väliin. Kaada päälle broilereiden marinadi ja kääntele kasviksia marinadissa.
  4. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsiä eli lihasneste on kirkasta.
  5. Tarjoa lisäksi keitettyä ohraa tai riisiä.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 420 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia48 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15