• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Katkarapu-riisikulhoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkarapu-riisikulho

Congee on kiinalainen riisistä valmistettu kulhoruoka. Pehmeä riisipuuro saa ruokaisuutta katkaravusta ja kananmunasta. Noin 0,95€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kattilaan riisi, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Kun riisi on kypsää, tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.
  2. Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin.
  3. Keitä kananmunat kiehuvassa vedessä. Jotta keltuainen jää vielä kosteaksi, riittää keittoajaksi 6 min 40 s. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi.
  4. Paahda maapähkinät pannulla ja pyörittele kuoret irti puhtaan keittiöpyyhkeen välissä. Rouhi pähkinät. Suikaloi kevätsipulit.
  5. Jaa riisi nesteineen kulhoihin, nosta päälle katkaravut, suikaloidut kevätsipulit, kananmunan puolikkaat ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät.

Tiesitkö että...

Katkarapujen sijaan voit käyttää myös edellispäivältä ylijäänyttä lihaa tai kala. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua