Katkarapu-riisikulho
Congee on kiinalainen riisistä valmistettu kulhoruoka. Pehmeä riisipuuro saa ruokaisuutta katkaravusta ja kananmunasta. Noin 0,95€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 3dlK-Menu puuroriisiä
- 1,2lvettä
- 125g(à 250 g)K-Menu katkarapuja, MSC (pakaste)
- 3/4dl(75 g)K-Menu maapähkinöitä
- 3(24 g)Pirkka kevätsipulia
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa kattilaan riisi, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Kun riisi on kypsää, tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.
- Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin.
- Keitä kananmunat kiehuvassa vedessä. Jotta keltuainen jää vielä kosteaksi, riittää keittoajaksi 6 min 40 s. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi.
- Paahda maapähkinät pannulla ja pyörittele kuoret irti puhtaan keittiöpyyhkeen välissä. Rouhi pähkinät. Suikaloi kevätsipulit.
- Jaa riisi nesteineen kulhoihin, nosta päälle katkaravut, suikaloidut kevätsipulit, kananmunan puolikkaat ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät.
Tiesitkö että...
Katkarapujen sijaan voit käyttää myös edellispäivältä ylijäänyttä lihaa tai kala. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Huono