• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Nasi goreng

Nasi goreng on indonesialainen versio pyttipannusta. Paistetun riisin kanssa pannulla kypsyy broileria, katkarapuja ja kasviksia.
Nasi goreng
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 334 kcal / annos (290g)

Ainekset

5 annosta
    • 400gbroilerin tai kalkkunan fileesuikaleita
    • 1sipuli
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 4-5kevätsipulia tai purjo
    • 2rklöljyä
    • 2dlpitkäjyväistä riisiä
    • 5dlvettä
    • 1/2-1tlchilijauhetta tai hienonnettu chilipalko
    • 3rklsoijakastiketta
    • 2rklfariinisokeria
    • 1punainen paprika

Tarjoiluvadille

    • jäävuorisalaattia suikaleina
    • kurkkuviipaleita

Koristeluun

    • 2kananmunaa
    • 2rklvettä
    • öljyä
    • tuoretta korianteria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli viipaleiksi Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet ja kevätsipulit tai halkaistu, huuhdottu purjo. Suikaloi paprika.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita vesi joukkoon. Lisää paistokasariin tilkka öljyä ja kaada seos kasariin. Paista molemmilta puolilta. Nosta lautaselle.
  3. Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä kuumassa öljyssä. Siirrä lihat pois paistokasarista ja kiehauta öljyssä sipulit. Sekoita joukkoon riisi ja anna sen tulla läpikuultavaksi.
  4. Mausta seos chilillä, soijakastikeella ja fariinisokerilla. Lisää ruskistetut lihasuikaleet ja kaada päälle vesi. Hauduta kannen alla noin 20-30 minuuttia, kunnes liha ja riisi ovat kypsiä. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa suikaloitu paprika ja aivan lopuksi katkaravut. Kuumenna ja tarkista maku.
  5. Kaada ruoka tarjoiluvadille suikaloitujen salaatinlehtien päälle. Koristele kurkkuviipaleilla, hienonnetulla korianterilla ja paistetuilla, suikaloiduilla kananmunilla. Tarjoa mangochutneyn kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 334 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia27,6 g
  • Hiilihydraatteja34,8 g
  • Rasvaa8,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua