Mangorisotto kuningaskatkaravuillaReseptin takana bloggaaja

Mangorisotto kuningaskatkaravuilla

Beach House Kitchen- -blogin maidoton ja gluteeniton mangorisotto kuningaskatkaravuilla tuo eksoottisia makuja ja tuoksuja keittiöön, siitä olisi aineksia hittiruoaksi ja se sopii erinomaisesti vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään!

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Mangorisotto

    • 1(500 g)mango
    • 1(50 g)salottisipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklöljyä
    • 3dlPirkka risottoriisiä
    • 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
    • 4dlkasvislientä
    • 1Pirkka mieto punainen chili
    • 1tlsuolaa ja mustapippuria
    • 1ruukkukorianteria
    • 2kpllimeä

Katkaravut

    • 1ps(300 g)Pirkka kuningaskatkarapuja (pakaste)

Marinadi

    • 2rkllimetinmehua
    • 2rklöljyä
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklkorianteria tai persiljaa hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlSambal Oelek -chilitahnaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Käsittele ja marinoi ensi kuningaskatkaravut. Sulata kuningaskatkaravut runsaassa kylmässä vedessä 15 minuutin ajan. Pyöräytä ravun pää irti. Leikkaa sulaneen katkaravun kuori keskeltä halki saksilla ja poista musta suoli. Leikkaa myös jalat pois. Voit myös poistaa kuoren kokonaan. Jätä halutessasi pyrstö kiinni rapuun. Valuta katkaravut kuiviksi talouspaperin päällä. Valmista marinadi: sekoita ainekset kulhossa, lisää ravut. Marinoi kuningaskatkarapuja mausteöljyssä vähintään puolisen tuntia (itse annoin maustua yön yli). Valuta ravut ja paista ne pannulla kuumassa öljyssä noin 1 minuutti/puoli. Kuoritut katkaravut kypsyvät kuorellisia nopeammin. Huom! Jos kypsennät kuningasravut kokonaisina, poista pää, suoli ja kuori ennen syömistä.
  2. Risoton valmistus. Pese mango, halkaise ja viipaloi pieniksi kuutioiksi. Keitä kasvisliemi kattilassa: 4 dl vettä + 1 rkl kasvisfondia. Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Lisää risottoriisi ja pyöräytä sipulien kanssa sekaisin, anna riisin kuullottua hetki. Lisää kasvislientä 2 dl ja anna poreilla keskilämmöllä. Lisää kookosmaito ja pieneksi pilkottu chili. Anna kypsyä noin 12 minuutin ajan. Lisää loppu kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos risotto on liian jämäkkää, lisää kasvislientä. Lisää mangokuutiot ja pilkottu korianteri. Mausta limellä. Tarjoile kuningasrapujen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua