Punainen possucurry
Punainen curry on miedosti tulinen, mutta makea kookosmaito tekee kastikkeesta sopivan mausteisen. Tämäkin resepti vain n. 3,30€/annos*.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 519 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 2rs(à 250 g)HK Rypsiporsas fileesuikaleita, maustamaton
- 1-2rklöljyä
- 1(90 g)sipuli
- 1/2tlsuolaa
- 2valkosipulinkynttä
- 1-2rklpunaista currytahnaa
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 3kevätsipulinvartta
Lisäksi
- 2ps(à 125 g)Pirkka itämaista riisisekoitusta
- tuoretta korianteria
Valmistus
30 - 60 min- Ruskista lihasuikaleet kuumalla pannulla rasvassa. Vähennä lämpöä ja kuullota myös hienonnettu sipuli sekä valkosipuli.
- Lisää suola, currytahna ja kookosmaito. Currytahna on tulista, joten lisää sitä halutessasi pienempi tai suurempi määrä. Sekoita tasaiseksi ja hauduta kastiketta kannen alla noin 30 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle suikaloitu kevätsipuli.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa punainen currykastike riisin kanssa. Ripottele pinnalle hienonnettua korianteria (ja chiliä).
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa kastikkeen myös broilerin tai porsaan fileesuikaleista, mutta tällöin haudutusaika on huomattavasti pienempi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain. .Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 519 kcal2 170 kJ
- Proteiinia 30,6 g
- Hiilihydraatteja49,6 g
- Rasvaa21,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ikävä kuulla, että ruoasta on tullut liian tulista. Reseptiin on päivitetty pienempi määrä (1-2 rkl), sillä nykyisin myynnissä oleva currytahna on aiempaa tulisempaa. Jos ei pidä kovin tulisesta, currytahnaa kannattaa käyttää oman maun mukaan ja lisätä tarvittaessa vähän kerrallaan.
Juu hei kolme ruokalusikallista punasta currya....ei ei ei. Roskiin lensi koko annos :( Joko reseptissä virhe tai sit gäytys msinitä et tää on SUPER TULISTA.!! Tuoksu on hyvä ja muuten varmaan hyvääkin pienemmällä curryllä... mut nyt täl kertaa joutuu lähtee hakeen kepsua ukolle äkkiä....
Laitoimme Pirkan punaista currytahnaa alle 2rkl (ohjeessa 3rkl) ja niin tulista ettei pysty syömään. Ja me tykkäämme tulisesta. Reseptissä selkeästi virhe.
Todellakin suosittelen laittamaan punaista currykastiketta vain 3tl, 3rkl:n sijasta, jos et pidä etxra tulisesta ruuasta. :)
Mulle riippuu käytettävästä proteiinista, kuinka paljon currya tarttee. Joskus reilu 3 rkl on hyvä, joskus 2. Oon kokeilu possua, kanaa, tofua, mifua ja nyhtistä, ja kaikkien kans toimii tosi hyvin. Riisi korvaan joskus couscousilla ja se sopii tosi hyvin.
En juurikaan tee ruokaa reseptejä lukemalla, vaan sovellan ja tässä hyvä esimerkki, miksei kannata ihan pilkuntarkkaan ohjetta seurata... 3 rkl currytahnaa taitaa olla oikeasti 3 tl? Nimittäin tyrkkäsin sen 3 rkl ja vaikka tulisesta tykkäänkin, niin maku ei kylläkään ollut miedosti tulinen vaan vei aivan uusiin tajunnanräjäyttäviin ulottuvuuksiin! Potentiaalinen resepti kylläkin, seuraavalla kerralla kun vähentää tuon tahnan määrän reippaalla kädellä, niin tulee varmaankin ihan syömäkelpoista!
Tosi hyvä ja simppeli resepti! Toimii possun ja kanan kans upeesti.