Gyūdon eli japanilainen lihakulhoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gyūdon eli japanilainen lihakulho

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Gyūdon on japanilainen arkiruoka. Lihakulho kootaan maukkaan riisin päälle.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

3 annosta
300 g
 
naudan paistisuikaleita, maustamaton
tai
3 rkl
 
tai
3 rkl
 
tai
2 rkl
 
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
tai
1 1/2 rkl
 
sokeria
tai
1 (n. 100 g)
 
sipuli
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
3
 
kananmunaa
tai
2
 
kevätsipulia hienonnettuna
tai
1 levy
 
sushi nori merilevää
tai

Japanilainen riisi

250 g (n. 3 dl)
 
tai
4 dl
 
vettä
tai
2–3 rkl
 
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
727 kJ / 173 kcal
Rasva
4,8 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
22,1 g
josta sokereita
3,3 g
Proteiini
9,7 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistamista. Sekoita soijakastike, etikka, inkivääri ja sokeri keskenään. Kuori ja suikaloi sipuli.

Paista sipulit pannulla öljyssä. Lisää lihasuikaleet ja kastike. Hauduta pari minuuttia, kunnes liha ei ole enää punaista. Älä kypsennä liikaa, jotta liha pysyy mehevänä.

Paista kananmunat erikseen pannulla öljyssä.

Valmista riisi. Huuhdo riisiä siivilässä juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.

Lisää 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.

Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella.

Jaa riisi annoskulhoihin. Lisää päälle lihasuikaleet, paistettu kananmuna sekä kevätsipulia. Koristele murustetulla tai suikaloidulla merilevällä.

Vinkki! Voit käyttää myös puuroriisiä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,49/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka Parhaat nori merilevä 14g
    Hinta 2,25/kpl
    160,71/kg
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    Hinta 2,09/kpl
    13,93/l
  • Pirkka riisiviinietikka 100ml
    Hinta 2,39/kpl
    23,90/l
  • Pirkka Parhaat sushiriisi 500g
    Hinta 3,19/kpl
    6,38/kg
  • Snellman Naudan paistisuikale 400g
    Hinta 6,99/kpl
    17,47/kg
  • Atria naudan minuuttisuikale 300g
    Hinta 6,95/kpl
    23,17/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Inkivääri
    Hinta n. 1,34/kpl
    8,95/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Saitaku Nori Merilevä 14g
    Hinta 2,89/kpl
    206,43/kg
  • Yutaka sushi nori-merilevä 11g
    Hinta 2,39/kpl
    217,27/kg
  • Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    Hinta 1,49/kpl
    9,93/l
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennetty
    Hinta 2,79/kpl
    18,60/l
  • Yutaka Japanilainen riisiviinietikka 150ml
    Hinta 3,25/kpl
    21,67/l
  • Oishii Yamato sushiriisi 1kg
    Hinta 3,65/kpl
    3,65/kg
  • Yutaka Sushi riisi 500g
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (105 arviota)

  • Pekka
    3 kuukautta sitten
    Todella maukas ruoka. Reseptin järjestystä vain kannattaa muokata niin, että riisi valmistellaan ensin, kun siinä menee se puolisen tuntia. Tottumattomalle voi aiheuttaa ongelmia, jos ei hoksaa lukea koko respetiä läpi.
  • gyudon
    1 vuosi sitten
    Varmaan hyvää tämäkin, mutta ei tällä ole kyllä paljoakaan tekemistä japanilaisen gyudonin kanssa. Siinä käytetään hyvin ohueksi viipaloitua lihaa, kastikkeeseen tulee miriniä ja sakea riisiviinietikan sijaan ja kananmuna sekoitetaan raakana ruokaan aivan lopuksi niin, että se kiinteytyy vain hieman. Suosittelen kaikkia kokeilemaan myös aitoa gyudon-reseptiä sillä se on aika erilainen makuelämys :)
  • Herkullista!
    2 vuotta sitten
    Suosikkiruokani siitä asti kun resepti tuli ulos!
  • Sokeriton
    3 vuotta sitten
    Sokerimäärä kauhistuttaa !!!!! Vain 300g lihaa ja 2.5rkl sokeria.!!! Olen syönyt usein Japanilaisissa ravintoloissa , myöskin sellaisissa jossa ruoka valmistetaan asiakkaan edessä . Tätä En halua edes koskeilla ,mutta sopii suomalaiseen makuun.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Sokeriton, harmi että sokerin määrä tuntuu mielestäsi suurelta. Ohjeessa lihan sekaan tulee vain 1,5 ruokalausikallista sokeri. Loppu 1 rkl tulee riisin maustamiseen tasapainottamaan etikan käyttöä. Sokerin määrää voi toki halutessaan jättää vähemmälle, mutta resepti on testattu K-koekeittiössä näillä määrillä.
  • Kotikokki
    3 vuotta sitten
    Kuumalta liedeltä ottamisen jälkeen on hyvä antaa seistä ilman kannen nostamista vielä 10 min.
  • R
    3 vuotta sitten
    Riisi kestää pisimpään, joten sen pitäisi olla ohjeen kohta 1.