• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katkarapusalaatti ja avokadokastike

Ihana, raikas katkarapusalaatti maistuu täyteläisen avokadokastikkeen kanssa kesälounaalla.
Katkarapusalaatti ja avokadokastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta

Avokadokastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata ja valuta katkaravut. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Sekoita kulhossa sitruunanmehu ja öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja kuoriraasteella. Kumoa valutetut katkaravut kulhoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
  2. Kuori porkkanat ja vedä niistä pitkiä, ohuita suikaleita kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Tee kurkusta samanlaisia ohuita suikaleita juustohöylällä. Puhdista ja viipaloi retiisit. Levitä laakealle vadille salaattisekoitus, porkkana- ja kurkkusuikaleet . Kaada katkaravut marinadeineen salaatin päälle. Koristele retiisiviipaleilla.
  3. Halkaise avokadot, poista siemenet ja irrota hedelmäliha lusikalla puolikkaista. Soseuta hedelmäliha monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jogurtti. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatti alkuruokana kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille