Kauraiset porkkanalaatikkosämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kauraiset porkkanalaatikkosämpylät

Täyteläiset ja ihanan pehmeärakenteiset sämpylät kätkevät sisäänsä joulun porkkanalaatikon rippeet. Noin 0,45 €/kpl*

  • 10 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

10 kpl
    • 1/2lPirkka kaurajuomaa tai maitoa
    • 50ghiivaa
    • 4dlPirkka kolmen viljan sämpyläjauhoja
    • 1rs(400 g)Saarioinen porkkanalaatikkoa
    • 2dlkaurahiutaleita
    • 1tlsuolaa
    • 6 1/2dlPirkka vehnäjauhoa
    • 1/2dlöljyä
    • vehnäjauhoa leipomiseen

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Lisää sekaan murennettu hiiva, sämpyläjauhot, porkkanalaatikko, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Peitä liinalla ja jätä sivuun ½ tunniksi.
  2. Alusta taikinapohjaan vehnäjauhot ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Taikinan kuluu jäädä löysäksi.
  3. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivinpöydälle ja ripottele jauhoja myös taikinan pintaan. Leivo taikinasta paksu pötkö ja leikkaa se 10 isoon viistopalaan.
  4. Nosta palat lastaa apuna käyttäen leivinpaperille uunipellille. Anna kohota keittiöliinalla peitettynä vähintään 15 minuuttia. Sipaise sämpylöiden pintaan vettä ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia kypsiksi.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua