Porkkanasämpylät raasteesta
- Annosmäärän. 25 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Porkkanasämpylät syntyvät porkkanaraasteesta ja hiivaleipävehnäjauhoista. Herkulliset juuressämpylät maistuvat uunituoreeltaan voin ja maidon kera.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
n. 25 kpl
5 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 dl | öljyä tai |
1/2 dl | siirappia tai |
3 dl | porkkanaraastetta tai |
n. 11–13 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 886 kJ / 212 kcal |
Rasva | 5 g |
Hiilihydraatit | 33 g |
Proteiini | 8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää suola, öljy, siirappi ja porkkanaraaste.
Sekoita vähitellen joukkoon hiivaleipävehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi.
Kohota taikina liinan alla. Leivo taikinasta noin 25 sämpylää. Kohota porkkanasämpylät hyvin.
Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(36 arviota)
- yli 60 min3,0(36 arviota)
- yli 60 min4,0(28 arviota)
- yli 60 min
- alle 30 min4,1(81 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,0(231 arviota)
- yli 60 min5,0(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (473 arviota)
- Omalleporukalle5 kuukautta sittenKestosuosikki 👌🏻
- Ansku9 kuukautta sittenTodella hyviä! Käytin mehulingon porkkana/kurkkumössän tähän ja olivat täydellisiä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKuhan kysyn, voit halutessasi kohottaa taikinan yön yli. Tällöin neste voi olla kylmää ja taikinaa ei myöskään tarvitse vaivata, sekoittaminen riittää. Jauhoja annosteltaessa taikinan voi jättää hiukan löysemmäksi.
- Kuhan kysyn2 vuotta sittenVoiko tän tehdä yön yli-tyylillä, eli jättää jääkaappiin taikinan n. 12 tunniksi ja paistaa vasta sitten?
- Suvi3 vuotta sittenKorvasin osan jauhoista kaurajauholla, tuli hyviä :) Jouduin paistamaan hieman pidempään kuin ohjeessa sanottiin.
- Emmi3 vuotta sittenNäistä tuli todella huonoja.