Porkkanasämpylät raasteesta
Porkkanasämpylät syntyvät porkkanaraasteesta ja hiivaleipävehnäjauhoista. Herkulliset juuressämpylät maistuvat uunituoreeltaan voin ja maidon kera.
n. 25 kpl30 - 60 min229 kcal / 100 g
Ainekset
n. 25 kpl
- 5dlmaitoa
- 50ghiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2dlöljyä
- 1/2dlsiirappia
- 3dlporkkanaraastetta
- n. 11-13dlPirkka hiivaleipävehnäjauhoja
Valmistus
30 - 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita vähitellen joukkoon hiivaleipävehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi.
- Kohota taikina liinan alla. Leivo taikinasta noin 25 sämpylää. Kohota porkkanasämpylät hyvin.
- Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 229 kcal960 kJ
- Proteiinia 8,32 g
- Hiilihydraatteja37,7 g
- Rasvaa4,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kuhan kysyn, voit halutessasi kohottaa taikinan yön yli. Tällöin neste voi olla kylmää ja taikinaa ei myöskään tarvitse vaivata, sekoittaminen riittää. Jauhoja annosteltaessa taikinan voi jättää hiukan löysemmäksi.
Voiko tän tehdä yön yli-tyylillä, eli jättää jääkaappiin taikinan n. 12 tunniksi ja paistaa vasta sitten?
Korvasin osan jauhoista kaurajauholla, tuli hyviä :) Jouduin paistamaan hieman pidempään kuin ohjeessa sanottiin.
Näistä tuli todella huonoja.