Porkkanasämpylät raasteestaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanasämpylät raasteesta

  • Annosmäärän. 25 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Porkkanasämpylät syntyvät porkkanaraasteesta ja hiivaleipävehnäjauhoista. Herkulliset juuressämpylät maistuvat uunituoreeltaan voin ja maidon kera.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 25 kpl
5 dl
 
maitoa
tai
50 g
 
hiivaa
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai
1/2 dl
 
siirappia
tai
3 dl
 
porkkanaraastetta
tai
n. 11–13 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
886 kJ / 212 kcal
Rasva
4,9 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
33,1 g
josta sokereita
6 g
Proteiini
7,7 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää suola, öljy, siirappi ja porkkanaraaste.

Sekoita vähitellen joukkoon hiivaleipävehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi.

Kohota taikina liinan alla. Leivo taikinasta noin 25 sämpylää. Kohota porkkanasämpylät hyvin.

Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (546 arviota)

  • Johanna
    1 kuukausi sitten
    Tein rouheisesta sämpylähauhosta, voitelin kananmunalla ja ripottelin päälle kaurahiutaleita. Todella hyviä.
  • Tiiu
    3 kuukautta sitten
    kyllä, jatkoon! tuli niin hyviä!
  • SÄMPYLÄHIRVIÖ
    4 kuukautta sitten
    LIIAN HYVÄÄÄ OMG toimii ja kannattaa ehdottomasti tehdä
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Untuvikko leivonnassa, ohjeessa voi halutessaan käyttää vehnäjauhoja. Hiivaleipävehnäjauho on ydinvehnäjauhoa tummempi ja kuitupitoisempi jauho.
  • Untuvikko leivonnassa
    5 kuukautta sitten
    Voiko hiivaleipävehnäjauhot korvata vehnäjauhoilla? Miten se muuttaa lopputulosta?
  • ??????????????? Hyvii on
    7 kuukautta sitten
    Ihania lämpiminä
  • oo
    7 kuukautta sitten
    en tykänny sorii vaaan
  • Leipuriopiskelija
    9 kuukautta sitten
    Olen tehnyt näitä samaisia sämpylöitä opiskeluaikoina Pirkan hiivaleipäjauhopussin kyljessä olleessa ohjeella. Olipa kiva löytää nämä netistäkin!
  • Hunajainen
    9 kuukautta sitten
    Korvasin siirapin hunajalla ja tuli ältsin hyviä! Näitä perhe pyytää tekemään jatkuvasti. Tosin saan aina 18kpl tehtyä tuosta taikinasta ja tulee sopivan kokoisia.
  • Omalleporukalle
    1 vuosi sitten
    Kestosuosikki 👌🏻
  • Ansku
    1 vuosi sitten
    Todella hyviä! Käytin mehulingon porkkana/kurkkumössän tähän ja olivat täydellisiä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kuhan kysyn, voit halutessasi kohottaa taikinan yön yli. Tällöin neste voi olla kylmää ja taikinaa ei myöskään tarvitse vaivata, sekoittaminen riittää. Jauhoja annosteltaessa taikinan voi jättää hiukan löysemmäksi.
  • Kuhan kysyn
    3 vuotta sitten
    Voiko tän tehdä yön yli-tyylillä, eli jättää jääkaappiin taikinan n. 12 tunniksi ja paistaa vasta sitten?
  • Suvi
    4 vuotta sitten
    Korvasin osan jauhoista kaurajauholla, tuli hyviä :) Jouduin paistamaan hieman pidempään kuin ohjeessa sanottiin.
  • Emmi
    4 vuotta sitten
    Näistä tuli todella huonoja.