Porkkanasämpylät raasteesta
- Annosmäärän. 25 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Porkkanasämpylät syntyvät porkkanaraasteesta ja hiivaleipävehnäjauhoista. Herkulliset juuressämpylät maistuvat uunituoreeltaan voin ja maidon kera.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
n. 25 kpl
5 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 dl | öljyä tai |
1/2 dl | siirappia tai |
3 dl | porkkanaraastetta tai |
n. 11–13 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 886 kJ / 212 kcal |
Rasva | 4,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,7 g |
Hiilihydraatit | 33,1 g |
josta sokereita | 6 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää suola, öljy, siirappi ja porkkanaraaste.
Sekoita vähitellen joukkoon hiivaleipävehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi.
Kohota taikina liinan alla. Leivo taikinasta noin 25 sämpylää. Kohota porkkanasämpylät hyvin.
Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHTHinta 1,49/kpl2,98/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,89/kpl1,78/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(41 arviota)
- 30 - 60 min4,0(260 arviota)
- alle 30 min4,1(102 arviota)
- yli 60 min3,9(37 arviota)
- yli 60 min4,0(9 arviota)
- yli 60 min3,1(38 arviota)
- yli 60 min3,9(95 arviota)
- 30 - 60 min4,2(116 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (608 arviota)
- Nepan ja mapen kokkikoulu6 päivää sittenOli mahtavia sämpylöitä! Resepti oli hyvä ja valmistus oli helppoa! Suosittelen kaikkia testaamaan!
- Touhutontut8 päivää sittenIhan super resepti😋 Ollaan tehty useamman kerran ja joka kerta niiin hyviä. Korvattiin siirappi hunajalla ja toimii👍 T. Touhutontut
- Pomppulinna1 kuukausi sittenIhan huippu resepti! Maukkaita sämpylöitä ja helppo resepti. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
- Marjoska2 kuukautta sittenIhania sämpylöitä tuli: meheviä, pehmeitä ja ruokaisampia porkkanaraasteen ansiosta. Ohje jää suosikkeihin 💟
- Sämppäri hirmu4 kuukautta sittenTodella hyvät ja ihanan pehmeä lopputulos. Itse tuplasin reseptin jotta riittäisi useammalle päivälle. 😋👌🏻
- Aamuleipuri4 kuukautta sittenTuli todella pehmeitä ja hyviä. Ihania sunnuntai aamuun. Itse korvasin pienen osan jauhoista kauraleseillä ja lisäilin vielä kurpitsansiemeniä sämpylöiden päälle. 👌😋
- Kotileipuri7 kuukautta sittenTodella hyviä! Korvasin osan jauhoista (noin 4dl) kaurahiutaleilla. Ihanan pehmoinen lopputulos.
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenLaura, siirapin voi hyvin korvata halutessaan sokerilla. Sopiva annostus olisi noin 2 rkl.
- Laura8 kuukautta sittenHei, olisiko mahdollista korvata siirappi sokerilla, sillä olen tällä hetkellä maassa, jossa sitä ei ole paljoa tarjolla?
- Johanna11 kuukautta sittenTein rouheisesta sämpylähauhosta, voitelin kananmunalla ja ripottelin päälle kaurahiutaleita. Todella hyviä.
- Tiiu1 vuosi sittenkyllä, jatkoon! tuli niin hyviä!
- SÄMPYLÄHIRVIÖ1 vuosi sittenLIIAN HYVÄÄÄ OMG toimii ja kannattaa ehdottomasti tehdä
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenUntuvikko leivonnassa, ohjeessa voi halutessaan käyttää vehnäjauhoja. Hiivaleipävehnäjauho on ydinvehnäjauhoa tummempi ja kuitupitoisempi jauho.
- Untuvikko leivonnassa1 vuosi sittenVoiko hiivaleipävehnäjauhot korvata vehnäjauhoilla? Miten se muuttaa lopputulosta?
- ??????????????? Hyvii on1 vuosi sittenIhania lämpiminä
- oo1 vuosi sittenen tykänny sorii vaaan
- Leipuriopiskelija1 vuosi sittenOlen tehnyt näitä samaisia sämpylöitä opiskeluaikoina Pirkan hiivaleipäjauhopussin kyljessä olleessa ohjeella. Olipa kiva löytää nämä netistäkin!
- Hunajainen1 vuosi sittenKorvasin siirapin hunajalla ja tuli ältsin hyviä! Näitä perhe pyytää tekemään jatkuvasti. Tosin saan aina 18kpl tehtyä tuosta taikinasta ja tulee sopivan kokoisia.
- Omalleporukalle2 vuotta sittenKestosuosikki 👌🏻
- Ansku2 vuotta sittenTodella hyviä! Käytin mehulingon porkkana/kurkkumössän tähän ja olivat täydellisiä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKuhan kysyn, voit halutessasi kohottaa taikinan yön yli. Tällöin neste voi olla kylmää ja taikinaa ei myöskään tarvitse vaivata, sekoittaminen riittää. Jauhoja annosteltaessa taikinan voi jättää hiukan löysemmäksi.
- Kuhan kysyn4 vuotta sittenVoiko tän tehdä yön yli-tyylillä, eli jättää jääkaappiin taikinan n. 12 tunniksi ja paistaa vasta sitten?
- Suvi4 vuotta sittenKorvasin osan jauhoista kaurajauholla, tuli hyviä :) Jouduin paistamaan hieman pidempään kuin ohjeessa sanottiin.
- Emmi5 vuotta sittenNäistä tuli todella huonoja.