• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sienifocaccia

Mehevä sienifocaccia maistuu parhaimmalta tuoreena. Focaccian pinnalle voit ripotella sienien tilalta myös esimerkiksi erilaisia yrttejä.
Sienifocaccia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • yli 60 min
  • 245 kcal / 100 g

Ainekset

4 kpl

Taikina

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Viipaloi siitakesienet. Sekoita pinnalle tulevaan oliiviöljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri. Lisää joukkoon sieniviipaleet.
  3. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä. Leivo taikinasta neljä soikeaa leipää ja nosta leivät leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Kohota leivät leivinliinan alla.
  4. Painele kohonneiden leipien pintaan sormella kuoppia. Levitä sieniseos ja ripottele juustoraaste leipien pinnalle. Paista leipiä uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa focaccia tuoreena tai pakasta jäähtyneet leivät.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tuoreuta pakastetut ja sulatetut leivät nopeasti uunissa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 245 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2