Valkosipulivoikorvapuustit
- Annosmäärä16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Suolaiset korvapuustit ovat hauska lisä juhlapöydän noutopöytään. Puustit tehdään sämpylätaikinasta, täytteenä basilikainen valkosipulivoi.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
16 kpl
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 tl | suolaa tai |
ripaus | sokeria tai |
3 dl | tai |
3 1/2 dl | tai |
3/4 dl | rypsiöljyä tai |
Täyte | |
---|---|
50 g | tai |
2 dl | basilikaa hienonnettuna tai |
3–4 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
Pinnalle | |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 383 kJ / 331 kcal |
Rasva | 17,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 32,3 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 9,8 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja suola. Alusta taikinaan vähitellen jauhot ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina levyksi (noin 50 x 35 cm). Voitele levy pehmeällä rasvalla. Levitä basilika ja valkosipulit taikinalevylle. Ripottele pinnalle lopuksi suolaa ja pippuria.
Kääri levy pidemmältä sivulta tiiviiksi rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina palojen kapea kärki alas peukaloilla pöytää vasten. Nosta puustit pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
Voitele puustit munalla ja ripottele koristeeksi auringonkukansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa suolaiset korvapuustit lämpiminä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka auringonkukansiemenet 180gHinta 1,49/kpl8,28/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Paahdetut auringonkukansiemenet 300gHinta 3,09/kpl10,30/kg
- Urtekram Auringonkukansiemen 375g luomuHinta 2,79/kpl7,44/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(234 arviota)
- yli 60 min3,1(38 arviota)
- yli 60 min3,5(42 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- alle 30 min4,1(99 arviota)
- yli 60 min4,2(40 arviota)
- yli 60 min3,4(95 arviota)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,4 (16 arviota)
- N.I8 vuotta sittenAivan ihania. Mutta koska reseptin mukainen taikina "syö" makua, niin itse tein niin, että laitoin yhden puskan basilikaa, toisen persiljaa ja hyvin uskaltaa laittaa vähintään 10, mieluiten 15-17 valkosipulinkynttä, jos haluaa että se maistuu. Tuunasin reseptiä ystäväni vinkistä myös laittamalla 400g Pirkan (pala)-palvikinkkua ja 300g juustoraastetta (esim. Pirkka Emmental-mozzarella) taikinalevyn päälle. Ai että tulee hyviä!