• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Valkosipulivoikorvapuustit

Suolaiset korvapuustit ovat hauska lisä juhlapöydän noutopöytään. Puustit tehdään sämpylätaikinasta, täytteenä basilikainen valkosipulivoi. Tämäkin resepti vain n. 0,30€/annos*.
Valkosipulivoikorvapuustit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 kpl
  • yli 60 min
  • 130 kcal / annos (50g)

Ainekset

16 kpl

Täyte

    • 2dlbasilikaa hienonnettuna
    • 3-4valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • ripaussuolaa ja mustapippuria

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja suola. Alusta taikinaan vähitellen jauhot ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20-30 minuuttia.
  2. Kauli kohonnut taikina levyksi (noin 50 x 35 cm). Voitele levy pehmeällä rasvalla. Levitä basilika ja valkosipulit taikinalevylle. Ripottele pinnalle lopuksi suolaa ja pippuria.
  3. Kääri levy pidemmältä sivulta tiiviiksi rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina palojen kapea kärki alas peukaloilla pöytää vasten. Nosta puustit pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
  4. Voitele puustit munalla ja ripottele koristeeksi auringonkukansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa suolaiset korvapuustit lämpiminä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 130 kcal537 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • N.I25.8.2016

    Aivan ihania. Mutta koska reseptin mukainen taikina "syö" makua, niin itse tein niin, että laitoin yhden puskan basilikaa, toisen persiljaa ja hyvin uskaltaa laittaa vähintään 10, mieluiten 15-17 valkosipulinkynttä, jos haluaa että se maistuu. Tuunasin reseptiä ystäväni vinkistä myös laittamalla 400g Pirkan (pala)-palvikinkkua ja 300g juustoraastetta (esim. Pirkka Emmental-mozzarella) taikinalevyn päälle. Ai että tulee hyviä!