Valkosipulivoikorvapuustit
- Annosmäärä16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 tl | suolaa tai |
ripaus | sokeria tai |
3 dl | tai |
3 1/2 dl | tai |
3/4 dl | rypsiöljyä tai |
Täyte | |
---|---|
50 g | tai |
2 dl | basilikaa hienonnettuna tai |
3–4 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
Pinnalle | |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 397 kJ / 335 kcal |
Rasva | 17,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 33,6 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 9,6 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja suola. Alusta taikinaan vähitellen jauhot ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina levyksi (noin 50 x 35 cm). Voitele levy pehmeällä rasvalla. Levitä basilika ja valkosipulit taikinalevylle. Ripottele pinnalle lopuksi suolaa ja pippuria.
Kääri levy pidemmältä sivulta tiiviiksi rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina palojen kapea kärki alas peukaloilla pöytää vasten. Nosta puustit pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
Voitele puustit munalla ja ripottele koristeeksi auringonkukansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa suolaiset korvapuustit lämpiminä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,89/kpl1,45/kg
- Pirkka auringonkukansiemenet 180gHinta 1,49/kpl8,28/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä basilika rkk FIEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,45/kpl1,73/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Urtekram Auringonkukansiemen 375g luomuHinta 2,79/kpl7,44/kg
- Paahdetut auringonkukansiemenet 300gHinta 3,09/kpl10,30/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(36 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- yli 60 min4,8(16 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,1(82 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,4(85 arviota)
- 30 - 60 min4,5(492 arviota)
Arvostele resepti
- N.I7 vuotta sittenAivan ihania. Mutta koska reseptin mukainen taikina "syö" makua, niin itse tein niin, että laitoin yhden puskan basilikaa, toisen persiljaa ja hyvin uskaltaa laittaa vähintään 10, mieluiten 15-17 valkosipulinkynttä, jos haluaa että se maistuu. Tuunasin reseptiä ystäväni vinkistä myös laittamalla 400g Pirkan (pala)-palvikinkkua ja 300g juustoraastetta (esim. Pirkka Emmental-mozzarella) taikinalevyn päälle. Ai että tulee hyviä!