• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
RahkasämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rahkasämpylät

Mehevät rahkasämpylät ovat parhaimmillaan heti tuoreina, mutta säilyvät mehevinä yllättävän pitkään. Kokeile ja ihastu! Noin 0,15€/kpl

  • 16 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

16 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä rahka ja maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet.
  2. Sekoita joukkoon hiivaleipäjauhot ja öljy vähän kerrallaan. Alusta taikina ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia lämpimässä.
  3. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele taikinasta sämpylöitä. Käytä apuna reilusti jauhoja, jos taikina on löysää. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna sämpylöiden kohota vielä noin 15 minuuttia.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua
  • Piupau26.3.2018

    Pupu: Varmaankin kattilassa liedellä :)

  • Pupu 25.3.2018

    Voisi kokeilla rahkasämpylöiden tekoa. Kun ei ole mikroa, niin- miten lämmitän rahkan ja maidon❓🍜

  • K-Kuluttajapalvelu25.3.2018

    Hei Pupu, voit lämmittää ne miedolla lämmöllä kattilassa liedellä.