• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ruisleipä ruisleipäaineksista

Tuoretta, itse tehtyä ruisleipää leivot helpoimmillaan ruisleipäaineksista. Lisää vain vesi ja hiiva! N. 0,05 €/annos.
Ruisleipä ruisleipäaineksista
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 98,4 kcal / annos (60g)

Ainekset

24 annosta
    • 9dlvettä
    • 25ghiivaa
    • tai
    • 1/2pskuivahiivaa
    • 16 1/2dlMyllärin Ruisleipäainesta

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää ruisleipäaines ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60-80 minuuttia.
  3. Kauli kohonneesta taikinasta noin 3 cm:n paksuinen levy runsaasti jauhotetulla pöydällä. Jauhota myös taikinan pinta. Pistele taikinalevy haarukalla ja muotoile paloiksi esimerkiksi taikinapyörällä. Voit myös ottaa levystä juomalasin avulla pyöreitä leipäsiä.
  4. Nosta ruispalat uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
  5. Paista ruispalat 250 asteessa noin 25 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 98,4 kcal412 kJ
  • Proteiinia3,1 g
  • Hiilihydraatteja17,2 g
  • Rasvaa0,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille