Ruisleipä ruisleipäaineksistaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruisleipä ruisleipäaineksista

  • Annosmäärä24 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tuoretta, itse tehtyä ruisleipää leivot helpoimmillaan ruisleipäaineksista. Lisää vain vesi ja hiiva!
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

24 annosta
9 dl
 
vettä
tai
25 g
 
1/2 ps
 
hiivaa
tai
kuivahiivaa
tai
16 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
869 kJ / 209 kcal
Rasva
1,3 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
36,6 g
josta sokereita
0,8 g
Proteiini
6,5 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää ruisleipäaines ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60–80 minuuttia.
Kauli kohonneesta taikinasta noin 3 cm:n paksuinen levy runsaasti jauhotetulla pöydällä. Jauhota myös taikinan pinta. Pistele taikinalevy haarukalla ja muotoile paloiksi esimerkiksi taikinapyörällä. Voit myös ottaa levystä juomalasin avulla pyöreitä leipäsiä.
Nosta ruispalat uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
Paista ruispalat 250 asteessa noin 25 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Myllärin Ruisleipäaines 2kg
    Hinta 3,89/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (6 arviota)

  • Alfred
    2 vuotta sitten
    "Masa, reseptiä ei ole testattu ilman hiivaa. Juurileivonnassa juuri on ruokittava ja heräteltävä ja sen valmistukseen kuuluu eri vaiheita. Ruisleipäaineksista tehtyyn leipään kannattaa laittaa hiivaa." Tuote markkinoidaan niin, että mukana on juuri. Juuri on hiivaa. Eli jos ruisleipäainekseen täytyy erikseen laittaa bulkkihiivaa, se ei ole mikään "ruisleipäaines" vaan maustettua jauhoa. Sitruunahapolla todennäköisesti saisi saman maun.
  • Masa
    2 vuotta sitten
    Jos jättää hiivan lisäämisen pois, kohoaako taikina pelkällä jauho-juuri-seoksella? Eikö sen pitäisi olla mahdollista, vaikkakin tavallista hitaammin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Masa, reseptiä ei ole testattu ilman hiivaa. Juurileivonnassa juuri on ruokittava ja heräteltävä ja sen valmistukseen kuuluu eri vaiheita. Ruisleipäaineksista tehtyyn leipään kannattaa laittaa hiivaa. Tässä vinkkinä resepti, jos haluat kokeilla juurileivontaa: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/juurileipa
  • Kerttu
    6 vuotta sitten
    Olisiko niin ihanasti, että tämä tuote olisi mahdollisesti ilman suolaa (= itse voisi lisätä maun mukaan)?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kerttu, välitän toiveesi eteenpäin.