Ruisleipä ruisleipäaineksistaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruisleipä ruisleipäaineksista

Tuoretta, itse tehtyä ruisleipää leivot helpoimmillaan ruisleipäaineksista. Lisää vain vesi ja hiiva! N. 0,05 €/annos.

24 annostayli 60 min98,4 kcal / annos (60g)

Ainekset

24 annosta
    • 9dlvettä
    • 25ghiivaa
    • tai
    • 1/2pskuivahiivaa
    • 16 1/2dlMyllärin Ruisleipäainesta

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää ruisleipäaines ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60-80 minuuttia.
  3. Kauli kohonneesta taikinasta noin 3 cm:n paksuinen levy runsaasti jauhotetulla pöydällä. Jauhota myös taikinan pinta. Pistele taikinalevy haarukalla ja muotoile paloiksi esimerkiksi taikinapyörällä. Voit myös ottaa levystä juomalasin avulla pyöreitä leipäsiä.
  4. Nosta ruispalat uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
  5. Paista ruispalat 250 asteessa noin 25 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 60g100 g

  • 98,4 kcal412 kJ
  • Proteiinia 3,1 g
  • Hiilihydraatteja17,2 g
  • Rasvaa0,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,23/kpl
    4,60/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl
    30,68/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,99/kpl
    27,18/kg
  • Myllärin Ruisleipäaines 2kg
    Myllärin Ruisleipäaines 2kg
    3,59/kpl
    1,79/kg
  • Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä jauhoseos 420g
    Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä jauhoseos 420g
    4,59/kpl
    10,93/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille1 arvostelu
  • Masa12.8.2022

    Jos jättää hiivan lisäämisen pois, kohoaako taikina pelkällä jauho-juuri-seoksella? Eikö sen pitäisi olla mahdollista, vaikkakin tavallista hitaammin?

  • K-Kuluttajapalvelu12.8.2022

    Masa, reseptiä ei ole testattu ilman hiivaa. Juurileivonnassa juuri on ruokittava ja heräteltävä ja sen valmistukseen kuuluu eri vaiheita. Ruisleipäaineksista tehtyyn leipään kannattaa laittaa hiivaa. Tässä vinkkinä resepti, jos haluat kokeilla juurileivontaa: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/juurileipa

  • Kerttu6.4.2018

    Olisiko niin ihanasti, että tämä tuote olisi mahdollisesti ilman suolaa (= itse voisi lisätä maun mukaan)?

  • K-Kuluttajapalvelu6.4.2018

    Kerttu, välitän toiveesi eteenpäin.