Ruisleipä ruisleipäaineksista
- Annosmäärä24 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Tuoretta, itse tehtyä ruisleipää leivot helpoimmillaan ruisleipäaineksista. Lisää vain vesi ja hiiva!
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
24 annosta
9 dl | vettä tai |
25 g 1/2 ps | hiivaa tai kuivahiivaa tai |
16 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 869 kJ / 209 kcal |
Rasva | 1,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 36,6 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 6,5 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää ruisleipäaines ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60–80 minuuttia.
Kauli kohonneesta taikinasta noin 3 cm:n paksuinen levy runsaasti jauhotetulla pöydällä. Jauhota myös taikinan pinta. Pistele taikinalevy haarukalla ja muotoile paloiksi esimerkiksi taikinapyörällä. Voit myös ottaa levystä juomalasin avulla pyöreitä leipäsiä.
Nosta ruispalat uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
Paista ruispalat 250 asteessa noin 25 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(130 arviota)
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- yli 60 min2,8(25 arviota)
- yli 60 min4,6(11 arviota)
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min4,6(35 arviota)
- yli 60 min3,7(72 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (6 arviota)
- Alfred2 vuotta sitten"Masa, reseptiä ei ole testattu ilman hiivaa. Juurileivonnassa juuri on ruokittava ja heräteltävä ja sen valmistukseen kuuluu eri vaiheita. Ruisleipäaineksista tehtyyn leipään kannattaa laittaa hiivaa." Tuote markkinoidaan niin, että mukana on juuri. Juuri on hiivaa. Eli jos ruisleipäainekseen täytyy erikseen laittaa bulkkihiivaa, se ei ole mikään "ruisleipäaines" vaan maustettua jauhoa. Sitruunahapolla todennäköisesti saisi saman maun.
- Masa2 vuotta sittenJos jättää hiivan lisäämisen pois, kohoaako taikina pelkällä jauho-juuri-seoksella? Eikö sen pitäisi olla mahdollista, vaikkakin tavallista hitaammin?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMasa, reseptiä ei ole testattu ilman hiivaa. Juurileivonnassa juuri on ruokittava ja heräteltävä ja sen valmistukseen kuuluu eri vaiheita. Ruisleipäaineksista tehtyyn leipään kannattaa laittaa hiivaa. Tässä vinkkinä resepti, jos haluat kokeilla juurileivontaa: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/juurileipa
- Kerttu6 vuotta sittenOlisiko niin ihanasti, että tämä tuote olisi mahdollisesti ilman suolaa (= itse voisi lisätä maun mukaan)?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKerttu, välitän toiveesi eteenpäin.