Hyppää sisältöön
KaurarieskatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaurarieskat

  • Annosmäärä10 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Gluteenittomat ja rouhean kauraiset rieskat valmistuvat teeleipien tapaan. Tarjoa rieskat lämpiminä voinokareen kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

10 kpl

Ravintosisältö

  • Energia
    1 525 kJ / 363 kcal
  • Rasva
    12,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,3 g
  • Hiilihydraatit
    46 g
  • josta sokereita
    3,8 g
  • Proteiini
    12 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja sekoita joukkoon jogurtti sekä öljy.
  2. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle jauhoja. Tasoita käsin litteiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.
  3. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa ylätasolla 7 – 8 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet pintaan hieman väriä ja ovat kypsiä.
Vinkki! Leivinjauheella kohotetut rieskat ovat parhaimmillaan samana päivänä tarjottaessa. Voit myös pakastaa jäähtyneet rieskat.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (176 arviota)

  • Eeva
    19 päivää sitten
    Ei missään nimessä jatkoon! Kuivia, ihan kuin söisi tosi paksua kaurapuuroa!
  • Keki
    1 kuukausi sitten
    Miten nämä rieskat säilytetään, kun sisältävät jogurttia? Pitääkö laittaa jääkaappiin vai säilyvätkö huoneenlämmössä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Keki, kaurarieskat silyvät tarvittaessa muutaman päivän jääkaapissa. Leivinjauheella kohotetut rieskat ovat kuitenkin parhaimmillaan samana päivänä tarjottaessa. Jos et halua tarjota kaikkia rieskoja heti, loput kannattaa pakastaa jäähtyneinä.
  • Netta
    4 kuukautta sitten
    Onnistuuko resepti ilman leivinjauhetta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Netta, reseptiä ei ole testattu ilman leivinjauhetta. Todennäköisesti rieskoista tulee ilman sitä liian tiiviit, koska taikinassa ei ole myöskään kananmunaa.
  • N.N.
    10 kuukautta sitten
    Hyvä resepti. Paistan kyllä pidempään, 10-13 min tai kunnes selkeästi kullanruskeita. Osan jauhoista (1-1,5 dl) olen korvannut gluteenittomalla tattarilla.
  • tane
    10 kuukautta sitten
    helppo tälläselle mämmikouralle joka polttaa kananmunatki