Kaurarieskat
- Annosmäärä10 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Gluteenittomat ja rouhean kauraiset rieskat valmistuvat teeleipien tapaan. Tarjoa rieskat lämpiminä voinokareen kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
10 kpl
- 3 dl Pirkka gluteenittomia isoja kaurahiutaleita
- 3 dl Pirkka kaurajauhoja, gluteeniton
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 3 dl Pirkka maustamatonta AB-jogurttia
- 2 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
- Energia1 525 kJ / 363 kcal
- Rasva12,9 g
- josta tyydyttynyttä2,3 g
- Hiilihydraatit46 g
- josta sokereita3,8 g
- Proteiini12 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja sekoita joukkoon jogurtti sekä öljy.
- Nostele taikinasta nokareita leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle jauhoja. Tasoita käsin litteiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.
- Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa ylätasolla 7 – 8 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet pintaan hieman väriä ja ovat kypsiä.
Vinkki! Leivinjauheella kohotetut rieskat ovat parhaimmillaan samana päivänä tarjottaessa. Voit myös pakastaa jäähtyneet rieskat.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min5,0(6 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- alle 30 min4,2(54 arviota)
- yli 60 min3,3(46 arviota)
- alle 30 min3,9(10 arviota)
- 30 - 60 min4,5(182 arviota)
- Video30 - 60 min4,6(52 arviota)
- alle 30 min4,3(68 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (176 arviota)
- Eeva19 päivää sittenEi missään nimessä jatkoon! Kuivia, ihan kuin söisi tosi paksua kaurapuuroa!
- Keki1 kuukausi sittenMiten nämä rieskat säilytetään, kun sisältävät jogurttia? Pitääkö laittaa jääkaappiin vai säilyvätkö huoneenlämmössä?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenKeki, kaurarieskat silyvät tarvittaessa muutaman päivän jääkaapissa. Leivinjauheella kohotetut rieskat ovat kuitenkin parhaimmillaan samana päivänä tarjottaessa. Jos et halua tarjota kaikkia rieskoja heti, loput kannattaa pakastaa jäähtyneinä.
- Netta4 kuukautta sittenOnnistuuko resepti ilman leivinjauhetta?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenNetta, reseptiä ei ole testattu ilman leivinjauhetta. Todennäköisesti rieskoista tulee ilman sitä liian tiiviit, koska taikinassa ei ole myöskään kananmunaa.
- N.N.10 kuukautta sittenHyvä resepti. Paistan kyllä pidempään, 10-13 min tai kunnes selkeästi kullanruskeita. Osan jauhoista (1-1,5 dl) olen korvannut gluteenittomalla tattarilla.
- tane10 kuukautta sittenhelppo tälläselle mämmikouralle joka polttaa kananmunatki