• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kesäinen pyttis

Kesäinen pyttipannu eli pyttis on helppo arkiruoka ja maistuu hyvin lomalla tai arkena. Sinappinen ranskankermakastike sopii pyttiksen kanssa. Resepti vain noin 1,60 €/annos*.
Kesäinen pyttis
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 305 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta
    • 1pkt(400 g)Pirkka grillibalkania
    • 500gkeitettyjä uusia perunoita
    • 1(350 g)kesäkurpitsa
    • 1(150 g)keltainen paprika
    • 1(60 g)pieni sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2kevätsipulin vartta hienonnettuna
    • 1rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi makkara vinoviipaleiksi. Huuhdo ja valuta pavut lävikössä. Kuutioi keitetyt ja jäähtyneet perunat kuorineen. Kuutioi myös kesäkurpitsa ja paprika. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista makkaraviipaleet pannulla rasvassa. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle kuullottumaan. Lisää pannulle pavut sekä peruna-, kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot. Sekoita joukkoon lopuksi kevätsipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita sinappi ja ranskankerma keskenään. Tarjoa pyttipannu sinappikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 305 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia12,3 g
  • Hiilihydraatteja17,3 g
  • Rasvaa20,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua