Kesäkurpitsa-fetavartaat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Kääräise ohueksi höylätyn kesäkurpitsan sisälle mausteista fetajuustoa, ja tökkää rullat vartaaseen. Paistetut vartaat viimeistellään hunajalla ja persiljalla.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (350 g) | iso kesäkurpitsa tai |
1 pkt (200 g) | tai |
1 tl | tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
4 | puista tai metallista varrastikkua tai |
1 rkl | tai |
2 tl | tai |
1 rkl | tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
sitruunaviipaleita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 024 kJ / 246 kcal |
Rasva | 19,5 g |
josta tyydyttynyttä | 8,8 g |
Hiilihydraatit | 6,9 g |
josta sokereita | 6,6 g |
Proteiini | 9,8 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa siitä juustohöylällä tai mandoliinilla pituussuunnassa ohuita suikaleita.
Leikkaa feta pituussuunnassa neljään osaan ja leveyssuunnassa viiteen osaan, jotta saat yhteensä 20 fetakuutiota.
Sekoita kulhossa valkosipuli, oliiviöljy, sitruunanmehu, pizzamauste ja chilirouhe. Lisää fetakuutiot ja sekoita varovasti.
Aseta fetapala kesäkurpitsasuikaleen päätyyn, ja kääri tiukasti rullalle. Pane rulla varrastikkuun. Jatka samoin, kunnes yhdessä vartaassa on viisi rullaa. Tee yhteensä neljä varrasta.
Kuumenna öljy pannulla ja paista vartaita muutaman minuutin ajan. Käännä varovasti lastan avulla, sillä rullat pyörivät helposti vartaassa. Paista, kunnes kesäkurpitsa pehmenee ja saa hieman väriä.