Kesäkurpitsa-fetavartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsa-fetavartaat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kääräise ohueksi höylätyn kesäkurpitsan sisälle mausteista fetajuustoa, ja tökkää rullat vartaaseen. Paistetut vartaat viimeistellään hunajalla ja persiljalla.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (350 g)
 
iso kesäkurpitsa
tai
1 pkt (200 g)
 
tai
1 tl
 
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
tai

Lisäksi

4
 
puista tai metallista varrastikkua
tai
1 rkl
 
tai
2 tl
 
tai
1 rkl
 
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
tai
 
sitruunaviipaleita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 024 kJ / 246 kcal
Rasva
19,5 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
6,9 g
josta sokereita
6,6 g
Proteiini
9,8 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa siitä juustohöylällä tai mandoliinilla pituussuunnassa ohuita suikaleita.
Leikkaa feta pituussuunnassa neljään osaan ja leveyssuunnassa viiteen osaan, jotta saat yhteensä 20 fetakuutiota.
Sekoita kulhossa valkosipuli, oliiviöljy, sitruunanmehu, pizzamauste ja chilirouhe. Lisää fetakuutiot ja sekoita varovasti.
Aseta fetapala kesäkurpitsasuikaleen päätyyn, ja kääri tiukasti rullalle. Pane rulla varrastikkuun. Jatka samoin, kunnes yhdessä vartaassa on viisi rullaa. Tee yhteensä neljä varrasta.
Kuumenna öljy pannulla ja paista vartaita muutaman minuutin ajan. Käännä varovasti lastan avulla, sillä rullat pyörivät helposti vartaassa. Paista, kunnes kesäkurpitsa pehmenee ja saa hieman väriä.