Uunifeta-parsapasta
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Jos uunifetapasta on suosikkisi, kokeile tätä keväistä parsaversiota! Paahda parsat ja feta uunissa, lisää pasta ja helppo parsapasta on valmis pöytään.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
3 annosta
1 nippu (450 g) | vihreää parsaa tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
2 | sitruunaviipaletta tai |
1 pkt (200 g) | tai |
1/2 tl | tai |
3 rkl | tai |
1 pkt (250 g) | tai |
n.1 1/2 dl | pastan keitinvettä tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2 ruukkua | tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 724 kJ / 174 kcal |
Rasva | 8,3 g |
josta tyydyttynyttä | 3,1 g |
Hiilihydraatit | 16,9 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 7,1 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta parsojen varsista poikki puumainen kantaosa. Leikkaa parsat reiluiksi paloiksi, noin neljään osaan. Leikkaa sitruunaviipaleet puoliksi.
Laita parsat ja valkosipulit kevyesti öljyttyyn (n. 1 rkl) vuokaan. Lisää parsojen päälle sitruunat. Aseta fetajuusto vuoan keskelle. Ripottele fetan päälle chilirouhetta. Valuta lopuksi oliiviöljyä sekä parsoille että fetalle.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes juusto on pehmeää ja parsat sopivan napakoita.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/2 litraa vettä). Ota keitinvettä talteen ja valuta pasta.
Riko fetan rakennetta hieman ja sekoita pasta fetan ja parsojen joukkoon. Kaada mukaan keitinvettä, kunnes koostumus on sopivan kermainen. Viimeistele pasta mustapippurilla ja basilikalla, nauti heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Parsa vihreä 450g 1lkHinta 6,95/kpl15,44/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Plussa-etu −17 %Pirkka Parhaat fetajuusto 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Pirkka chilirouhe 17gHinta 0,85/kpl50,00/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Parhaat Linguine sitruuna 250gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Parsa vihreä 500g 1lkHinta 6,99/kpl13,98/kg
- Parsa vihreä 250g luomu Espanja 1lkHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Mevgal aito kreikkalainen laktoositon fetajuusto PDO 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Fontana Feta 200g laktoositonHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Meira Chilirouhe tulinen 22g tlkHinta 1,55/kpl70,45/kg
- Meira tulinen chilimauste 45g mylly suolaton maustesekoitusHinta 4,45/kpl98,89/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 8,49/kpl42,45/l
- Memmas Knossos Luomu Ekstra neitsyt oliiviöljy 250mlHinta 7,69/kpl30,76/l
- Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
- Barilla Al Bronzo Linguine durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(42 arviota)
- 30 - 60 min4,2(209 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,8(61 arviota)
- alle 30 min3,4(30 arviota)
- alle 30 min4,0(39 arviota)
- 30 - 60 min3,4(102 arviota)
- 30 - 60 min4,7(26 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (10 arviota)
- Sentään ei tekoälykuva2 päivää sittenKuvituskuva on pientä huijausta, koska viimeisenä vaiheena feta pitäisi muussata. No, näyttää varmaan kuvauksellisemmalta noin. Jätin itse muussaamatta ja hyvää oli. Lisäksi tuli tehtyä broccolinista kun tankoparsa oli loppu, mutta hyvää tuli samalla valmistustavalla.
- Lena8 päivää sittenSuperhelppo ja oikein maukas. Ensi kerralla teen ehkä hieman ohuempia sitruunaviipaleita, mutta ehdottomasti jatkoon.