• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kesäkurpitsa-maissikeitto

Kesäkurpitsa-maissikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 300 g)kesäkurpitsa
    • 1-2keltaista paprikaa
    • 1sipuli
    • 2rklöljyä
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 3/4tlkurkumaa
    • 5dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tltimjamia
    • suolaa

Lisäksi

    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)

Valmistus

alle 30 min
  1. Lohko kesäkurpitsa. Poista paprikoista siemenet ja lohko paprikat. Kuori ja viipalo sipuli.
  2. Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota kasvikset. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kurkuma. Lisää vesi ja murennettu kasvisliemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.
  3. Lisää sitruunanmehu, timjami, ripaus suolaa ja jäiset maissit. Kiehauta keitto.
  4. Tarjoa keitto ranskankerman ja rapean leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 78 kcal326 kJ
  • Proteiinia0,97 g
  • Hiilihydraatteja5,01 g
  • Rasvaa5,95 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5