• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vokattuja vihanneksia ja vuohenjuustoa

Valmista nopea kasvisruoka vokkaamalla vihanneksia ja vuohenjuustoa.
Vokattuja vihanneksia ja vuohenjuustoa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 3porkkanaa
    • 1iso sipuli
    • 1punainen paprika
    • 1keltainen paprika
    • 1vihreä paprika
    • 1(400 g)kesäkurpitsa
    • öljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Koristeeksi

    • persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi vuohenjuusto. Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi paprikat ja kesäkurpitsa.
  2. Ruskista vuohenjuustoviipaleet molemmin puolin nopeasti kuumalla muurinpohjapannulla tilkassa öljyä. Siirrä vuohenjuustot lautaselle, mutta pidä lämpimänä.
  3. Kuullota porkkanaviipaleita ja sipulirenkaita öljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon paprikat ja kypsennä seosta vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi kesäkurpitsat ja jatka kuullottamista kunnes vihannekset ovat rapean kypsiä. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  4. Vokatut vihannekset ja vuohenjuusto maistuvat sellaisenaan kasvisruokana. Ne sopivat myös mainiosti grillattujen possunfileiden kanssa: Pane vihannesseosta lautasille ja nosta vihannesten päälle vuohenjuustoviipaleet. Lisää lautasille vielä kuumat possunfileet. Ripottele lautasten reunoille hienonnettua persiljaa.

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 333 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia9,6 g
  • Hiilihydraatteja15,5 g
  • Rasvaa25,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5