• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kesän raparperipiiraat

Kesän raparperipiiraat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • 30 - 60 min
  • 209 kcal / 100 g

Ainekset

8 kpl

Täyte

    • 500g(n. 1 l)raparperipaloja
    • 1dlsokeria
    • 1dlvettä
    • 1tlvanilliinisokeria

Suurus

    • 2rklperunajauhoja
    • 3rklvettä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele sulanut taikina sikikonivuokiin pohjalle ja reunoille. Nosta vuoat kylmään.
  2. Keitä raparperejä, sokeria ja vettä, kunnes raparperit pehmenevät.
  3. Sekoita perunajauhot ja vesi suurukseksi. Nosta kattila liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana raparperien joukkoon. Nosta kattila liedelle ja kuumenna, kunnes raparperiseos kerran pulpahtaa.
  4. Lisää joukkoon vanilliinisokeri ja rusinat. Jäähdytä esimerkiksi kylmässä vesialtaassa.
  5. Jaa täyte vuokiin. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa myös yhden ison piirakan (halkaisija 24 cm).

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 209 kcal873 kJ
  • Proteiinia2,78 g
  • Hiilihydraatteja30,6 g
  • Rasvaa7,77 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille