Hyppää sisältöön
Pekaanipähkinä-raparperipiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekaanipähkinä-raparperipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Fariinisokeri tekee pekaanipähkinäisen raparperipiirakan taikinasta ja täytteestä hieman kinuskisen makuisen. Koristele pinta taikinakuvioilla kauniiksi.

    Ainekset

    10 annosta

    Täyte

    Voiteluun

    • 1 kananmuna

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 172 kJ / 280 kcal
    • Rasva
      13,7 g
    • josta tyydyttynyttä
      5,7 g
    • Hiilihydraatit
      33,7 g
    • josta sokereita
      18 g
    • Proteiini
      3,9 g
    • Suola
      0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sekoita jauhot ja sokerit kulhossa. Lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
    2. Kuori raparperit halutessasi ja paloittele raparperinvarret (n. 10 dl). Sekoita raparperien joukkoon fariinisokeri, perunajauhot ja kardemumma.
    3. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø 24–25 cm).
    4. Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja tasoita pintaa hieman lusikalla.
    5. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pienellä piparkakkumuotilla sydämiä. Asettele sydämet hieman limittäin piirakan pinnalle. Voitele reunat ja sydämet kananmunalla.
    6. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä. Nosta tarvittaessa lopuksi alemmalle tasolle. Tarjoa raparperipiirakka hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
    Vinkki! Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ne ja valuta ylimääräinen neste. Käytä täytteeseen 3 rkl perunajauhoja.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (29 arviota)

    • Joki
      7 vuotta sitten
      Taikinassa on liian vähän rasvaa. Perinteinen suhde on 100g rasvaa/1 dl jauhoja, jolloin taikinasta tulee mureaa. Tällä ohjeella tuli kova ja lohkeava taikina. Raparperi pehmenee uunissa, mutta jää irtonaiseksi, lisäksi aika paljon jäi irtonestettä. Jos tekisin uudelleen, keittäisin täytteen ensin hillokkeeksi. Fariinisokeri maistuu selvästi.