Pekaanipähkinä-raparperipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Fariinisokeri tekee pekaanipähkinäisen raparperipiirakan taikinasta ja täytteestä hieman kinuskisen makuisen. Koristele pinta taikinakuvioilla kauniiksi.
Ainekset
10 annosta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl fariinisokeria
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 150 g Pirkka voita
- n. 5 rkl kylmää vettä
Täyte
- 600 g raparperinvarsia
- 2 dl fariinisokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 1 ps (125 g) Pirkka pekaanipähkinöitä
Voiteluun
- 1 kananmuna
Ravintosisältö
- Energia1 172 kJ / 280 kcal
- Rasva13,7 g
- josta tyydyttynyttä5,7 g
- Hiilihydraatit33,7 g
- josta sokereita18 g
- Proteiini3,9 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita jauhot ja sokerit kulhossa. Lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Kuori raparperit halutessasi ja paloittele raparperinvarret (n. 10 dl). Sekoita raparperien joukkoon fariinisokeri, perunajauhot ja kardemumma.
- Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø 24–25 cm).
- Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja tasoita pintaa hieman lusikalla.
- Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pienellä piparkakkumuotilla sydämiä. Asettele sydämet hieman limittäin piirakan pinnalle. Voitele reunat ja sydämet kananmunalla.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä. Nosta tarvittaessa lopuksi alemmalle tasolle. Tarjoa raparperipiirakka hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ne ja valuta ylimääräinen neste. Käytä täytteeseen 3 rkl perunajauhoja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −31 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl20,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (29,20/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(136 arviota)
- yli 60 min4,0(37 arviota)
- 30 - 60 min3,9(355 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(60 arviota)
- 30 - 60 min3,9(86 arviota)
- Videoyli 60 min4,1(75 arviota)
- yli 60 min4,6(40 arviota)
- yli 60 min4,1(542 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (29 arviota)
- Joki7 vuotta sittenTaikinassa on liian vähän rasvaa. Perinteinen suhde on 100g rasvaa/1 dl jauhoja, jolloin taikinasta tulee mureaa. Tällä ohjeella tuli kova ja lohkeava taikina. Raparperi pehmenee uunissa, mutta jää irtonaiseksi, lisäksi aika paljon jäi irtonestettä. Jos tekisin uudelleen, keittäisin täytteen ensin hillokkeeksi. Fariinisokeri maistuu selvästi.