Pekaanipähkinä-raparperipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
5 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
150 g | tai |
n. 5 rkl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
---|---|
600 g | raparperinvarsia tai |
2 dl | fariinisokeria tai |
1 rkl | perunajauhoja tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1 ps (125 g) | tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 172 kJ / 280 kcal |
Rasva | 13,7 g |
josta tyydyttynyttä | 5,7 g |
Hiilihydraatit | 33,7 g |
josta sokereita | 18 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Sekoita jauhot ja sokerit kulhossa. Lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Kuori raparperit halutessasi ja paloittele raparperinvarret (n. 10 dl). Sekoita raparperien joukkoon fariinisokeri, perunajauhot ja kardemumma.
Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø 24–25 cm).
Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja tasoita pintaa hieman lusikalla.
Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pienellä piparkakkumuotilla sydämiä. Asettele sydämet hieman limittäin piirakan pinnalle. Voitele reunat ja sydämet kananmunalla.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä. Nosta tarvittaessa lopuksi alemmalle tasolle. Tarjoa raparperipiirakka hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ne ja valuta ylimääräinen neste. Käytä täytteeseen 3 rkl perunajauhoja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Kardemumma 8 g kokonainen psPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl115,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,15/kpl25,20/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,89/kpl3,78/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Plussa-etu −20 %Meira kardemumma jauhettu 8g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,76/kpl95,00/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (118,75/kg)
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Sallistelta Pekaanipähkinä 250gHinta 8,95/kpl35,80/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- yli 60 min4,6(132 arviota)
- 30 - 60 min3,9(84 arviota)
- 30 - 60 min3,9(309 arviota)
- yli 60 min4,4(31 arviota)
- yli 60 min3,6(45 arviota)
- yli 60 min3,8(12 arviota)
Arvostele resepti
- Joki6 vuotta sittenHuomasin virheen omassa kommentissani. Perinteinen suhde on 50g rasvaa/1dl jauhoja...
- Joki6 vuotta sittenTaikinassa on liian vähän rasvaa. Perinteinen suhde on 100g rasvaa/1 dl jauhoja, jolloin taikinasta tulee mureaa. Tällä ohjeella tuli kova ja lohkeava taikina. Raparperi pehmenee uunissa, mutta jää irtonaiseksi, lisäksi aika paljon jäi irtonestettä. Jos tekisin uudelleen, keittäisin täytteen ensin hillokkeeksi. Fariinisokeri maistuu selvästi.