Kirjautumisen kertakäyttöinen salasana ei toimi tällä hetkellä. Kirjauduthan salasanalla tai kokeile myöhemmin uudelleen
Pekaanipähkinä-raparperipiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekaanipähkinä-raparperipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Fariinisokeri tekee pekaanipähkinäisen raparperipiirakan taikinasta ja täytteestä hieman kinuskisen makuisen. Koristele pinta taikinakuvioilla kauniiksi.

    Ainekset

    10 annosta
    5 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    150 g
     
    tai
    n. 5 rkl
     
    kylmää vettä
    tai

    Täyte

    600 g
     
    raparperinvarsia
    tai
    2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 ps (125 g)
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 172 kJ / 280 kcal
    Rasva
    13,7 g
    josta tyydyttynyttä
    5,7 g
    Hiilihydraatit
    33,7 g
    josta sokereita
    18 g
    Proteiini
    3,9 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita jauhot ja sokerit kulhossa. Lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

    Kuori raparperit halutessasi ja paloittele raparperinvarret (n. 10 dl). Sekoita raparperien joukkoon fariinisokeri, perunajauhot ja kardemumma.

    Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø 24–25 cm).

    Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja tasoita pintaa hieman lusikalla.

    Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pienellä piparkakkumuotilla sydämiä. Asettele sydämet hieman limittäin piirakan pinnalle. Voitele reunat ja sydämet kananmunalla.

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä. Nosta tarvittaessa lopuksi alemmalle tasolle. Tarjoa raparperipiirakka hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

    Vinkki! Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ne ja valuta ylimääräinen neste. Käytä täytteeseen 3 rkl perunajauhoja.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,92/kpl
      115,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
    • Pirkka pekaanipähkinä 125g
      Hinta 3,15/kpl
      25,20/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,45/kpl
      2,90/kg
    • Helmi Luomu perunajauho 500g
      Hinta 2,25/kpl
      4,50/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,76/kpl
      95,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,95/kpl (118,75/kg)
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Sallinen pekaanipähkinä 70g
      Hinta 2,69/kpl
      38,43/kg
    • Sallistelta Pekaanipähkinä 250g
      Hinta 8,95/kpl
      35,80/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (29 arviota)

    • Joki
      6 vuotta sitten
      Huomasin virheen omassa kommentissani. Perinteinen suhde on 50g rasvaa/1dl jauhoja...
    • Joki
      6 vuotta sitten
      Taikinassa on liian vähän rasvaa. Perinteinen suhde on 100g rasvaa/1 dl jauhoja, jolloin taikinasta tulee mureaa. Tällä ohjeella tuli kova ja lohkeava taikina. Raparperi pehmenee uunissa, mutta jää irtonaiseksi, lisäksi aika paljon jäi irtonestettä. Jos tekisin uudelleen, keittäisin täytteen ensin hillokkeeksi. Fariinisokeri maistuu selvästi.