Pekaanipähkinä-raparperipiirakka
Fariinisokeri tekee pekaanipähkinäisen raparperipiirakan taikinasta ja täytteestä hieman kinuskisen makuisen. Koristele pinta taikinakuvioilla kauniiksi. Noin 0,85€/annos.
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 5dlvehnäjauhoja
- 1dlfariinisokeria
- 1/2dlsokeria
- 150gPirkka voita
- n. 5rklkylmää vettä
Täyte
- 600graparperinvarsia
- 2dlfariinisokeria
- 1rklperunajauhoja
- 1tlkardemummaa
- 1ps(125 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Sekoita jauhot ja sokerit kulhossa. Lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Kuori raparperit halutessasi ja paloittele raparperinvarret (n. 10 dl). Sekoita raparperien joukkoon fariinisokeri, perunajauhot ja kardemumma.
- Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø 24-25 cm).
- Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja tasoita pintaa hieman lusikalla.
- Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pienellä piparkakkumuotilla sydämiä. Asettele sydämet hieman limittäin piirakan pinnalle. Voitele reunat ja sydämet kananmunalla.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä. Nosta tarvittaessa lopuksi alemmalle tasolle. Tarjoa raparperipiirakka hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ne ja valuta ylimääräinen neste. Käytä täytteeseen 3 rkl perunajauhoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Huomasin virheen omassa kommentissani. Perinteinen suhde on 50g rasvaa/1dl jauhoja...
Taikinassa on liian vähän rasvaa. Perinteinen suhde on 100g rasvaa/1 dl jauhoja, jolloin taikinasta tulee mureaa. Tällä ohjeella tuli kova ja lohkeava taikina. Raparperi pehmenee uunissa, mutta jää irtonaiseksi, lisäksi aika paljon jäi irtonestettä. Jos tekisin uudelleen, keittäisin täytteen ensin hillokkeeksi. Fariinisokeri maistuu selvästi.