KesäpyttipannuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäpyttipannu

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
Kesäinen pyttipannu valmistetaan kauden parhaista kasviksistat: varhaisperunoista, kesäporkkanoista, nippusipulista ja varhaiskaalista. Paista kypsäksi muurikassa!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton

Ainekset

4–6 annosta
500–600 g
 
varhaisperunaa keitettynä
tai
2 (120 g)
 
kesäporkkanaa
tai
2 (140 g)
 
nippusipulia varsineen
tai
2 pkt (à 250 g)
 
1 pkt (400 g)
 
tai
grillimakkaraa
tai
250 g
 
varhaiskaalia
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä paistamiseen
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
valkoviini- tai omenaviinietikkaa
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

4
 
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä paistamiseen
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
519 kJ / 124 kcal
Rasva
6,4 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
11,2 g
josta sokereita
3,1 g
Proteiini
4,4 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Kuutioi keitetyt perunat. Huuhtele porkkanat, halkaise pitkittäin ja viipaloi. Hienonna nippusipuli varsineen ja siirrä varret sivuun odottamaan. Leikkaa makkarat reiluiksi viipaleiksi. Suikaloi varhaiskaali.