VarhaiskaalisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Varhaiskaalisalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Raikas varhaiskaalisalaatti maustetaan limellä ja kevätsipulilla. Kokeile salaattia esimerkiksi grilliruoan lisäkkeenä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
400 g
 
varhaiskaalia
tai
2 rkl
 
limetinmehua
tai
1 tl
 
limetin kuorta raastettuna
tai
1 rkl
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2 pkt (à 100 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
315 kJ / 76 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
6,2 g
josta sokereita
6 g
Proteiini
1,5 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita limetinmehu ja -kuori, öljy, suola ja pippuri kaalin joukkoon. Nosta salaatti hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Sekoita kevätsipulit varhaiskaalisalaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.