Aioli eli valkosipulimajoneesi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Helppo aioli eli valkosipulimajoneesi valmistuu hetkessä sauvasekoittimella. Aioli on täydellinen dippi ranskalaisille tai lisäke lihalle ja kalalle.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
- 1 kananmuna
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl Pirkka Dijon-sinappia
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl öljyä
- 2–3 valkosipulinkynttä
Ravintosisältö
- Energia2 793 kJ / 667 kcal
- Rasva73,9 g
- josta tyydyttynyttä4,6 g
- Hiilihydraatit0,6 g
- josta sokereita0,1 g
- Proteiini2,5 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapean ja korkean kulhon pohjalle. Lisää etikka, sinappi ja suola sekä viimeiseksi huoneenlämpöinen öljy.
- Paina sauvasekoittimen terä kulhon pohjaan ja käynnistä laite. Kun majoneesi alkaa muodostua, nosta terää hiljalleen kohti pintaa, kunnes öljy on sekoittunut tasaisesti.
- Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita lusikalla majoneesin joukkoon. Anna majoneesin tekeytyä hetki jääkaapissa.
Majoneesi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(29 arviota)
- alle 15 min4,0(6 arviota)
- alle 5 min3,5(410 arviota)
- alle 30 min4,2(26 arviota)
- 30 - 60 min4,0(7 arviota)
- alle 30 min4,3(26 arviota)
- Videoalle 15 min3,7(88 arviota)
- alle 30 min4,6(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (24 arviota)