Paahdetut varhaisvihannekset ja tillivinegretti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kesä maistuu varhaisvihanneksilta! Parhaimmillaan ne ovat paahdettuna ja tillivinegretin kanssa tarjottuna. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
6 | naattiporkkanaa tai |
6–8 | keskikokoista varhaisperunaa tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
6 | valkosipulinkynttä kuorineen tai |
1 nippu | retiisejä tai |
1/2 nippu (à 450 g) | vihreää parsaa tai |
2–3 | varhaispunasipulia tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Tillivinegretti | |
---|---|
1 | sitruunan raastettu kuori ja mehu tai |
1 rkl | tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
1 tl | hunajaa tai agavesiirappia tai |
1 dl | oliiviöljyä tai |
3 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna tai |
suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 445 kJ / 106 kcal |
Rasva | 7,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 6,8 g |
josta sokereita | 2,6 g |
Proteiini | 1,4 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese kaikki vihannekset. Leikkaa porkkanoista ja retiiseistä naatit pois. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi. Leikkaa perunat kahteen tai neljään osaan. Leikkaa parsoista pois puisevat tyvet ja kuori ne tarvittaessa. Hienonna punasipulit.
Levitä perunat, porkkanat ja kuorelliset valkosipulinkynnet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon puolet öljystä. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää pellille retiisit ja parsat, sekoita joukkoon loppu öljy ja mausta vihannekset suolalla. Jatka paahtamista vielä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja vihannekset ovat saaneet hieman väriä. Pulpauta valkosipulinkynnet kuoristaan ja ripottele punasipulit vihannesten joukkoon.
Kastiketta varten sekoita kulhossa sitruunan kuori ja mehu, dijonsinappi, valkoviinietikka ja hunaja. Vatkaa joukkoon öljy ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja tarjoa paahdettujen varhaisvihannesten kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Hunajayhtymä suomalainen suodatettu hunaja 350gHinta 7,99/kpl22,83/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Retiisi 150g alustapakattu 1lkHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Retiisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Parsa vihreä 250g 1lkHinta 5,95/kpl23,80/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,15/kpl14,65/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Pirkka Luomu hunaja 425 gHinta 5,39/kpl12,68/kg
- K-Menu kiteinen hunaja 650gHinta 4,09/kpl6,29/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(113 arviota)
- 30 - 60 min4,3(21 arviota)
- 30 - 60 min3,8(77 arviota)
- 30 - 60 min3,9(85 arviota)
- yli 60 min4,4(251 arviota)
- 30 - 60 min4,6(16 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
- 30 - 60 min3,8(15 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (16 arviota)
- KP1 vuosi sittenTodella herkullista! Myös ihan ilman vinegrettea
- Tyhmä6 vuotta sittenMitä tuolle varhaispunasipulille tehdään? Ohjeessa ei kerrota.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei, ohjeen 1 kohdan lopussa on mainittu että varhaispunasipulit hienonnetaan. 2 kohdassa mainitaan, että samat punasipulit ripotellaan vihannesten joukkoon.