Paahdetut varhaisvihannekset ja tillivinegretti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 | naattiporkkanaa tai |
6–8 | keskikokoista varhaisperunaa tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
6 | valkosipulinkynttä kuorineen tai |
1 nippu | retiisejä tai |
1/2 nippu (à 450 g) | vihreää parsaa tai |
2–3 | varhaispunasipulia tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Tillivinegretti | |
---|---|
1 | sitruunan raastettu kuori ja mehu tai |
1 rkl | tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
1 tl | hunajaa tai agavesiirappia tai |
1 dl | oliiviöljyä tai |
3 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna tai |
suolaa tai |
Valmistus
Pese kaikki vihannekset. Leikkaa porkkanoista ja retiiseistä naatit pois. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi. Leikkaa perunat kahteen tai neljään osaan. Leikkaa parsoista pois puisevat tyvet ja kuori ne tarvittaessa. Hienonna punasipulit.
Levitä perunat, porkkanat ja kuorelliset valkosipulinkynnet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon puolet öljystä. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää pellille retiisit ja parsat, sekoita joukkoon loppu öljy ja mausta vihannekset suolalla. Jatka paahtamista vielä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja vihannekset ovat saaneet hieman väriä. Pulpauta valkosipulinkynnet kuoristaan ja ripottele punasipulit vihannesten joukkoon.
Kastiketta varten sekoita kulhossa sitruunan kuori ja mehu, dijonsinappi, valkoviinietikka ja hunaja. Vatkaa joukkoon öljy ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja tarjoa paahdettujen varhaisvihannesten kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka Luomu hunaja 425 gHinta 5,39/kpl12,68/kg
- Varhaisperuna ulkomainenHinta 5,49/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 16,75/kpl16,75/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Pirkka suomalainen hunaja 450gHinta 5,49/kpl12,20/kg
- Hunajayhtymä suomalainen suodatettu hunaja 350gHinta 6,99/kpl19,97/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Maille Dijon sinappi 230g hunajaHinta 3,29/kpl14,30/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215 gHinta 3,09/kpl14,37/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,7(6 arviota)
- 30 - 60 min3,4(109 arviota)
- 30 - 60 min4,2(73 arviota)
- yli 60 min4,0(25 arviota)
- 30 - 60 min3,7(46 arviota)
- 30 - 60 min4,6(16 arviota)
- yli 60 min4,5(228 arviota)
- 30 - 60 min3,3(97 arviota)
Arvostele resepti
- KP3 kuukautta sittenTodella herkullista! Myös ihan ilman vinegrettea
- Tyhmä5 vuotta sittenMitä tuolle varhaispunasipulille tehdään? Ohjeessa ei kerrota.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei, ohjeen 1 kohdan lopussa on mainittu että varhaispunasipulit hienonnetaan. 2 kohdassa mainitaan, että samat punasipulit ripotellaan vihannesten joukkoon.