• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdetut varhaisvihannekset ja tillivinegrettiReseptin takana bloggaaja

Paahdetut varhaisvihannekset ja tillivinegretti

Kesä maistuu varhaisvihanneksilta! Parhaimmillaan ne ovat paahdettuna ja tillivinegretin kanssa tarjottuna. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 6naattiporkkanaa
    • 6-8keskikokoista varhaisperunaa
    • 2rkloliiviöljyä
    • 6valkosipulinkynttä kuorineen
    • 1nippuretiisejä
    • 1/2nippuvihreää parsaa
    • 2-3varhaispunasipulia
    • suolaa
    • mustapippuria

Tillivinegretti

    • 1sitruunan raastettu kuori ja mehu
    • 1rklDijon sinappia
    • 1tlvalkoviinietikkaa
    • 1tlhunajaa tai agavesiirappia
    • 1dloliiviöljyä
    • 3rkltuoretta tilliä hienonnettuna
    • suolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese kaikki vihannekset. Leikkaa porkkanoista ja retiiseistä naatit pois. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi. Leikkaa perunat kahteen tai neljään osaan. Leikkaa parsoista pois puisevat tyvet ja kuori ne tarvittaessa. Hienonna punasipulit.
  2. Levitä perunat, porkkanat ja kuorelliset valkosipulinkynnet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon puolet öljystä. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää pellille retiisit ja parsat, sekoita joukkoon loppu öljy ja mausta vihannekset suolalla. Jatka paahtamista vielä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja vihannekset ovat saaneet hieman väriä. Pulpauta valkosipulinkynnet kuoristaan ja ripottele punasipulit vihannesten joukkoon.
  3. Kastiketta varten sekoita kulhossa sitruunan kuori ja mehu, dijonsinappi, valkoviinietikka ja hunaja. Vatkaa joukkoon öljy ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja tarjoa paahdettujen varhaisvihannesten kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua
  • Tyhmä8.6.2018

    Mitä tuolle varhaispunasipulille tehdään? Ohjeessa ei kerrota.

  • K-Kuluttajapalvelu8.6.2018

    Hei, ohjeen 1 kohdan lopussa on mainittu että varhaispunasipulit hienonnetaan. 2 kohdassa mainitaan, että samat punasipulit ripotellaan vihannesten joukkoon.