Key lime pie eli limettipiirakka
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
75 g | voita sulatettuna tai |
Täyte | |
4 | kananmunan keltuaista tai |
1 prk (397 g) | kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs) tai |
1 1/4 dl | limetin mehua (3 limettiä) tai |
2 tl | limetin raastettua kuorta tai |
Koristeeksi | |
1–2 dl | kuohu- tai vispikermaa tai |
limetin raastettua kuorta, limetin viipaleita tai tai | |
kiiviä viipaloituna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 514 kJ / 362 kcal |
Rasva | 19,7 g |
josta tyydyttynyttä | 9,7 g |
Hiilihydraatit | 37,9 g |
josta sokereita | 27,9 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limetin kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10–15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limetin kuorella, limetin viipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
Vinkki! Valkuaiset voit käyttää esimerkiksi marenkiin, jauhelihapulliin, makaronilaatikkoon, pannukakkuun tai munakkaaseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- LimeHinta n. 0,40/kpl4,99/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Dovgan kondensoitu maito 397g makeutettuHinta 2,89/kpl7,28/kg
- Pirkka digestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Pirkka kiivi luomuHinta n. 0,69/kpl5,29/kpl
- Pirkka kiivi 500g Uusi-Seelanti 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Markomilk makeutettu kondensoitu maito 397 gHinta 3,85/kpl9,70/kg
- Törsleffs makeutettu maitotiiviste 397gHinta 2,85/kpl7,18/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 1,39/kpl3,47/kg
- LU Digestive Classic keksi 400gHinta 2,59/kpl6,48/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,8(45 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min4,6(253 arviota)
- yli 60 min4,0(72 arviota)
- 30 - 60 min4,1(36 arviota)
- yli 60 min4,8(71 arviota)
- yli 60 min4,8(21 arviota)
- yli 60 min3,9(16 arviota)
Arvostele resepti
- Magdis12 päivää sittenOikeaan Key lime pie:hin kuuluu kyllä marenkikuorrutu päälle. Oon näitä käynyt syömässa Florida key:sseissä.
- SaijaS5 kuukautta sittenTos lättänä lopputulos.
- Kondensoitu kookosmaito ei toimi2 vuotta sittenKokeilin vaihtaa kondensoidun maidon kondensoituun kookosmaitoon kun kaveri ei pysty syömään maitoa eikä vehnätuotteita (pohja oli tehty gluteenittomista kekseistä ja kasvirasvasta). No loppujen lopuksi "kakun" "pohja" oli noussut uunissa pinnalle ja se oli käytännössä soppaa normi resepti toimii mutta ei kannata yrittää tehdä kondensoidusta kookosmaidosta. Ja yritin googlaa että pitäiskö muuttaa mitään jos vaihtaa kondensoituun kookosmaitoon niin ei löytynyt muuta kun kaiken laisia mainoksia vaan tuotteista mutta joo vähän kyrpii että meni ainekset hukkaan sen kookosmaidon takia.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTiina, keltuaisten rakenne vatkataan tosiaan rikki sähkävatkaimella. Joukkoon lisätään kondensoitu maito ja lime. Seos on valmista kun se on tasaista.
- Tiina2 vuotta sittenOlisi ollut hyvä, että olisi kerrottu miten kauan pitää vatkata! Sekoittaminen ei todellakaan riittänyt 😕 Nyt ei tullut sellaista kuin olisi pitänyt.
- Ilona2 vuotta sittenMeillä tästä riittää 6 annokseen. Kakku on ohuempi kuin kuvassa, tosin pohja on paksu. Otin laktaasientsyymin ennen syömistä, sen pitäisi ratkaista laktoosin pilkkomisongelma.
- Kondensoitu kookosmaito2 vuotta sittenNiille jotka haluavat laktoosittomana: olen tehnyt nyt jo kahdesti kondensoituun kookosmaitoon ja toimii todella hyvin!
- Leipuri Hiivasieni3 vuotta sittenAivan liian paksu pohja tuolla määrällä keksejä 24cm vuokaan, omaan makuun ehkä 150g sopiva, mutta sama määrä voita!
- Jebjeb3 vuotta sittenTosi hyvää! Ja pakastaminen onnistui hyvin
- Laktoositon Key Lime Pie mahdollista!!!!4 vuotta sittenSain tänään tehtyä tätä ensimmäiseen kertaan 10 vuoteen kun löysin ohjeen miten tehdä laktoositonta kondensoitua maitoa laktoosittomasta maitojauheesta. Voi mikä ilon ja onnen päivä!
- Mia4 vuotta sittenMinulla jäi täyte ruskeaksi, vaikka vatkasin sitä jonkin aikaa. Olisiko keltuaiset pitänyt kunnolla vaahdotaa ennen kondensoidun maidon lisäämistä? Sitten jäin pohtimaan, olinko ostanut oikeaa tuotetta eli onko makeutettu, kondensoitu maito samaa kuin karamellisoitu? Ihanan makuista joka tapauksessa. :)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMia, kondensoitu maito ja karamellisoitu kondensoitu maito ovat kaksi eri asiaa. Karamellisoitu kondensoitu maito on valmista paksua kinuskia ja väriltään ruskeampaa kuin kondensoitu maito.
- Johanna4 vuotta sittenReseptistä on jäänyt pois olennainen työvaihe. Kondensoitua maitoa ja keltuaisia tulee vatkataan niin kauan kunnes seos on valkoista. Muuten kakkuu jää ruskeaksi eikä kauniin valkoiseksi kuten kuvassa. Muista resepteissä tämä on mainittu.
- kotileipuri4 vuotta sittenVoiko tehdä pienempään irtopohjavuokaan. Hyytyykö jos on 18cm halkaisijaltaan ja tekee tällä reseptillä?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKotileipuri, resepti on testattu 24 cm vuoalla, joten pienemmässä vuoassa kakku ei välttämättä kypsy ja hyydy samassa ajassa.
- marenki4 vuotta sittenJos valkuaiset käyttää marengiksi, laitetaanko valkuaisvaahto heti kiisselin päälle ja uuniin, vai paistanko piirakan ensin ns valmiiksi?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMarenki, Kakun päälle kannattaa tehdä esimerkiksi sveitsiläinen marenki, jonka voi pursottaa valmiin ja jäähdytetyn kakun pinnalle. Ohje löytyy esimerkiksi osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-teet-sveitsilaisen-marengin
- pöhkönä marenkiin4 vuotta sittenJos haluaa niin valkuaisethan voi vatkata myös marengiksi kakun päälle, me on aina tehty niin. Tulee vähän kevyemmänmakuinen, täyte on itsessään aika makea.
- Satu4 vuotta sittenTosi ihanan helppo tehdä ja maukas piirakka. Suosittelen!
- MAITO6 vuotta sittenToimiiko tavallinen rasvaton maito tai "punainen" (kahvimaito)?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMAITO, kondensoitua maitoa ei voi korvata tavallisella maidolla.
- Pakkanen6 vuotta sittenOnko kukaan pakastanut? Mietin uskallanko tehdä etukäteen muutaman kakun juhlia varten.... ohje kyllä neuvoo, että sopii pakastettavaksi, mutta kaipaan kokemuksia
- Laktoosiongelma6 vuotta sittenKaikille jotka laktoositonta haluaa, tiedoksi että netistä löytyy itse tehtävän kondensoidun maidon ohjeita :) Maitoa ja sokeria kun keittelee hiljaisella lämmöllä pari tuntia, niin pääsee piirakkahommiin.
- Miami-976 vuotta sittenKaksi limeä riitti minulle tähän. Ei niitä valkuaisia kannata jättää pois tästä piiraasta. Valkuaiset vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää ne lopuksi seokseen varovasti nostellen. Tulee mukavan "fluffy" täyte, näin tein jo Floridassa :)
- Matleena6 vuotta sittenPiirakan keskusta ei heilunut kun olin vartin sitä paistanut, mutta ei kai sillä lopputuloksen kanssa ole mitään tekemistä 😀. Ekaa kertaa tätä tekemässä ja onhan tämä vaan helppo tehdä ! Piristyspiirakka töihin työkavereille.
- Ulla6 vuotta sittenMitä voisi käyttää kondensoidun maidon tilalla? Pitäisi olla laktoositonta.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenUlla, kondensoitu maito on tämän piirakan olennainen ainesosa, jota on hankala korvata millään muulla.
- Laura6 vuotta sittenVoinko käyttää 400gr laktoositonsa maitorahkaa kondensoidun maidon sijaan?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLaura, maitorahka ei ikävä kyllä toimi samalla tavalla kuin kondensoitu maito.
- Herkullista!6 vuotta sittenTodella herkullinen ja helppotekoinen piirakka! Keksin tehdä sauvasekoitinta käyttäen lisukkeeksi mansikkakastikkeen - kohmeisia mansikoita, tilkka vettä ja hiukan tomusokeria, muuta ei siihen tarvitse: sauvasekoittimella vaan kaikki sekaisin, sitten pieni makeuden ja koostumuksen tarkistus, jos se tuntuu happamalta, niin lisää tomusokeria ja jos se tuntuu liian paksulta, niin lisää hieman vettä!