Hyppää sisältöön
Key lime pie eli limettipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Key lime pie eli limettipiirakka

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Amerikkalainen Key lime pie eli limepiirakka on ihan yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Piirakka valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    200 g
     
    tai
    75 g
     
    voita sulatettuna
    tai

    Täyte

    4
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 prk (397 g)
     
    kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
    tai
    1 1/4 dl
     
    limetin mehua (3 limettiä)
    tai
    2 tl
     
    limetin raastettua kuorta
    tai

    Koristeeksi

    1–2 dl
     
    kuohu- tai vispikermaa
    tai
     
    limetin raastettua kuorta, limetin viipaleita tai
    tai
     
    kiiviä viipaloituna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 514 kJ / 362 kcal
    Rasva
    19,7 g
    josta tyydyttynyttä
    9,7 g
    Hiilihydraatit
    37,9 g
    josta sokereita
    27,9 g
    Proteiini
    7,3 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
    Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limetin kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
    Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10–15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
    Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limetin kuorella, limetin viipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
    Key Lime pie on alkujaan peräisin Floridan Key Westistä. Piirakka on perinteisesti tehty aromikkaista Key Lime -limeteistä. Kermavaahdon sijaan voit tarjota piirakan myös marengin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,69/kpl
      4,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Törsleffs makeutettu maitotiiviste 397g
      Hinta 2,85/kpl
      7,18/kg
    • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
      Hinta 3,69/kpl
      12,30/kg
    • LU Digestive Classic keksi 400g
      Hinta 2,59/kpl
      6,48/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Markomilk makeutettu kondensoitu maito 397 g
      Hinta 3,85/kpl
      9,70/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dovgan kondensoitu maito 397g makeutettu
      Hinta 2,69/kpl
      6,78/kg
    • Lime
      Hinta n. 0,32/kpl
      3,99/kg
    • Plussa-etu
      Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      7,50/l
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,25/kpl
      6,25/l
    • Kiivi vihreä
      Hinta n. 0,64/kpl
      4,89/kg
    • Pirkka kiivi 500g 1lk
      Hinta 2,39/kpl
      4,78/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (434 arviota)

    • Leipuri
      2 kuukautta sitten
      Osaatteko kertoa voiko piirakkaa paistaa kiertoilmauunissa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 kuukautta sitten
      Leipuri, resepti on testattu tasalämmöllä. Kiertoilmaa käyttäessä uunin lämpätilaa voi laskea noin 25 astetta. Tässä voi olla uunikohtaisia eroja.
    • .......................
      6 kuukautta sitten
      tosi hyvää oli suosittelen
    • Dr.Sebi Diet Enthusiast
      8 kuukautta sitten
      It’s not KEY Lime cake! It’s a Lime Cake. Since a normal lime is used instead of KEY Lime.
    • NS
      11 kuukautta sitten
      Todella hyvä ja helppo tehdä!
    • Trend
      1 vuosi sitten
      Tuli erittäin herkullinen piiras. Suosittelen reseptiä!
    • Mummo -65
      1 vuosi sitten
      Oli ennakkoluuloja piirakan suhteen; luulin sitä kirpeäksi, mutta eipäs ollutkaan. Todella herkullista. Suosittelen 👍
    • Namskis!
      1 vuosi sitten
      Ihanan helppo resepti (ainakin hieman harjaantuneemmalle kotileipurille) - tosi herkkua tehdä kylkeen kastike kohmeisista pakastemansikoista, jotka surruttaa sauvasekoittimella pienen vesitilkan ja tomusokerimäärän kera paksuhkoksi ja tasaiseksi (lisää vielä hieman tomusokeria ja/tai vettä oman maun mukaan)!
    • Magdis
      1 vuosi sitten
      Oikeaan Key lime pie:hin kuuluu kyllä marenkikuorrutu päälle. Oon näitä käynyt syömässa Florida key:sseissä.
    • SaijaS
      2 vuotta sitten
      Tos lättänä lopputulos.
    • Kondensoitu kookosmaito ei toimi
      3 vuotta sitten
      Kokeilin vaihtaa kondensoidun maidon kondensoituun kookosmaitoon kun kaveri ei pysty syömään maitoa eikä vehnätuotteita (pohja oli tehty gluteenittomista kekseistä ja kasvirasvasta). No loppujen lopuksi "kakun" "pohja" oli noussut uunissa pinnalle ja se oli käytännössä soppaa normi resepti toimii mutta ei kannata yrittää tehdä kondensoidusta kookosmaidosta. Ja yritin googlaa että pitäiskö muuttaa mitään jos vaihtaa kondensoituun kookosmaitoon niin ei löytynyt muuta kun kaiken laisia mainoksia vaan tuotteista mutta joo vähän kyrpii että meni ainekset hukkaan sen kookosmaidon takia.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Tiina, keltuaisten rakenne vatkataan tosiaan rikki sähkävatkaimella. Joukkoon lisätään kondensoitu maito ja lime. Seos on valmista kun se on tasaista.
    • Tiina
      3 vuotta sitten
      Olisi ollut hyvä, että olisi kerrottu miten kauan pitää vatkata! Sekoittaminen ei todellakaan riittänyt 😕 Nyt ei tullut sellaista kuin olisi pitänyt.
    • Ilona
      3 vuotta sitten
      Meillä tästä riittää 6 annokseen. Kakku on ohuempi kuin kuvassa, tosin pohja on paksu. Otin laktaasientsyymin ennen syömistä, sen pitäisi ratkaista laktoosin pilkkomisongelma.
    • Kondensoitu kookosmaito
      4 vuotta sitten
      Niille jotka haluavat laktoosittomana: olen tehnyt nyt jo kahdesti kondensoituun kookosmaitoon ja toimii todella hyvin!
    • Leipuri Hiivasieni
      4 vuotta sitten
      Aivan liian paksu pohja tuolla määrällä keksejä 24cm vuokaan, omaan makuun ehkä 150g sopiva, mutta sama määrä voita!
    • Jebjeb
      4 vuotta sitten
      Tosi hyvää! Ja pakastaminen onnistui hyvin
    • Laktoositon Key Lime Pie mahdollista!!!!
      5 vuotta sitten
      Sain tänään tehtyä tätä ensimmäiseen kertaan 10 vuoteen kun löysin ohjeen miten tehdä laktoositonta kondensoitua maitoa laktoosittomasta maitojauheesta. Voi mikä ilon ja onnen päivä!
    • Mia
      5 vuotta sitten
      Minulla jäi täyte ruskeaksi, vaikka vatkasin sitä jonkin aikaa. Olisiko keltuaiset pitänyt kunnolla vaahdotaa ennen kondensoidun maidon lisäämistä? Sitten jäin pohtimaan, olinko ostanut oikeaa tuotetta eli onko makeutettu, kondensoitu maito samaa kuin karamellisoitu? Ihanan makuista joka tapauksessa. :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Mia, kondensoitu maito ja karamellisoitu kondensoitu maito ovat kaksi eri asiaa. Karamellisoitu kondensoitu maito on valmista paksua kinuskia ja väriltään ruskeampaa kuin kondensoitu maito.
    • Johanna
      5 vuotta sitten
      Reseptistä on jäänyt pois olennainen työvaihe. Kondensoitua maitoa ja keltuaisia tulee vatkataan niin kauan kunnes seos on valkoista. Muuten kakkuu jää ruskeaksi eikä kauniin valkoiseksi kuten kuvassa. Muista resepteissä tämä on mainittu.
    • kotileipuri
      5 vuotta sitten
      Voiko tehdä pienempään irtopohjavuokaan. Hyytyykö jos on 18cm halkaisijaltaan ja tekee tällä reseptillä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Kotileipuri, resepti on testattu 24 cm vuoalla, joten pienemmässä vuoassa kakku ei välttämättä kypsy ja hyydy samassa ajassa.
    • marenki
      6 vuotta sitten
      Jos valkuaiset käyttää marengiksi, laitetaanko valkuaisvaahto heti kiisselin päälle ja uuniin, vai paistanko piirakan ensin ns valmiiksi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Marenki, Kakun päälle kannattaa tehdä esimerkiksi sveitsiläinen marenki, jonka voi pursottaa valmiin ja jäähdytetyn kakun pinnalle. Ohje löytyy esimerkiksi osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-teet-sveitsilaisen-marengin
    • pöhkönä marenkiin
      6 vuotta sitten
      Jos haluaa niin valkuaisethan voi vatkata myös marengiksi kakun päälle, me on aina tehty niin. Tulee vähän kevyemmänmakuinen, täyte on itsessään aika makea.
    • Satu
      6 vuotta sitten
      Tosi ihanan helppo tehdä ja maukas piirakka. Suosittelen!
    • MAITO
      7 vuotta sitten
      Toimiiko tavallinen rasvaton maito tai "punainen" (kahvimaito)?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      MAITO, kondensoitua maitoa ei voi korvata tavallisella maidolla.
    • Pakkanen
      7 vuotta sitten
      Onko kukaan pakastanut? Mietin uskallanko tehdä etukäteen muutaman kakun juhlia varten.... ohje kyllä neuvoo, että sopii pakastettavaksi, mutta kaipaan kokemuksia