• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Key lime pie eli limettipiirakka

Amerikkalainen Key lime pie eli limepiirakka on kotoisin Floridasta, jossa kasvaa Key-limejä.
Key lime pie eli limettipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 205 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 200gDigestive-keksejä
    • 75gvoita sulatettuna

Täyte

    • 4keltuaista
    • 1prk(397 g)kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
    • 1 1/4dllimetin mehua (3 limettiä)
    • 2tllimetin raastettua kuorta

Koristeeksi

    • 1-2dlkuohu- tai vispikermaa
    • limetin raastettua kuorta, limetin viipaleita tai
    • kiiviä viipaloituna

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limetin kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
  3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
  4. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limetin kuorella, limetin viipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valkuaiset voit käyttää esimerkiksi marenkiin, jauhelihapulliin, makaronilaatikkoon, pannukakkuun tai munakkaaseen.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 205 kcal861 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille60
  • Pakkanen17.5.2017

    Onko kukaan pakastanut? Mietin uskallanko tehdä etukäteen muutaman kakun juhlia varten.... ohje kyllä neuvoo, että sopii pakastettavaksi, mutta kaipaan kokemuksia

  • Laktoosiongelma25.4.2017

    Kaikille jotka laktoositonta haluaa, tiedoksi että netistä löytyy itse tehtävän kondensoidun maidon ohjeita :) Maitoa ja sokeria kun keittelee hiljaisella lämmöllä pari tuntia, niin pääsee piirakkahommiin.

  • Miami-9715.4.2017

    Kaksi limeä riitti minulle tähän. Ei niitä valkuaisia kannata jättää pois tästä piiraasta. Valkuaiset vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää ne lopuksi seokseen varovasti nostellen. Tulee mukavan "fluffy" täyte, näin tein jo Floridassa :)

  • Matleena28.3.2017

    Piirakan keskusta ei heilunut kun olin vartin sitä paistanut, mutta ei kai sillä lopputuloksen kanssa ole mitään tekemistä 😀. Ekaa kertaa tätä tekemässä ja onhan tämä vaan helppo tehdä ! Piristyspiirakka töihin työkavereille.

  • Ulla8.2.2017

    Mitä voisi käyttää kondensoidun maidon tilalla? Pitäisi olla laktoositonta.

  • K-Kuluttajapalvelu8.2.2017

    Ulla, kondensoitu maito on tämän piirakan olennainen ainesosa, jota on hankala korvata millään muulla.

  • Laura 7.2.2017

    Voinko käyttää 400gr laktoositonsa maitorahkaa kondensoidun maidon sijaan?

  • K-Kuluttajapalvelu7.2.2017

    Laura, maitorahka ei ikävä kyllä toimi samalla tavalla kuin kondensoitu maito.

  • Herkullista!21.12.2016

    Todella herkullinen ja helppotekoinen piirakka! Keksin tehdä sauvasekoitinta käyttäen lisukkeeksi mansikkakastikkeen - kohmeisia mansikoita, tilkka vettä ja hiukan tomusokeria, muuta ei siihen tarvitse: sauvasekoittimella vaan kaikki sekaisin, sitten pieni makeuden ja koostumuksen tarkistus, jos se tuntuu happamalta, niin lisää tomusokeria ja jos se tuntuu liian paksulta, niin lisää hieman vettä!