Key lime pie eli limettipiirakka
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Amerikkalainen Key lime pie eli limepiirakka on ihan yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Piirakka valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
75 g | voita sulatettuna tai |
Täyte | |
4 | kananmunan keltuaista tai |
1 prk (397 g) | kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs) tai |
1 1/4 dl | limetin mehua (3 limettiä) tai |
2 tl | limetin raastettua kuorta tai |
Koristeeksi | |
1–2 dl | kuohu- tai vispikermaa tai |
limetin raastettua kuorta, limetin viipaleita tai tai | |
kiiviä viipaloituna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 514 kJ / 362 kcal |
Rasva | 19,7 g |
josta tyydyttynyttä | 9,7 g |
Hiilihydraatit | 37,9 g |
josta sokereita | 27,9 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limetin kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10–15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limetin kuorella, limetin viipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
Key Lime pie on alkujaan peräisin Floridan Key Westistä. Piirakka on perinteisesti tehty aromikkaista Key Lime -limeteistä. Kermavaahdon sijaan voit tarjota piirakan myös marengin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka digestive 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Törsleffs makeutettu maitotiiviste 397gHinta 2,85/kpl7,18/kg
- McVitie's Digestive Maitosuklaa 300gHinta 3,69/kpl12,30/kg
- LU Digestive Classic keksi 400gHinta 2,59/kpl6,48/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Markomilk makeutettu kondensoitu maito 397 gHinta 3,85/kpl9,70/kg
- Pysyvästi edullinenDovgan kondensoitu maito 397g makeutettuHinta 2,69/kpl6,78/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Kiivi vihreäHinta n. 0,64/kpl4,89/kg
- Pirkka kiivi 500g 1lkHinta 2,39/kpl4,78/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(23 arviota)
- yli 60 min3,4(197 arviota)
- yli 60 min4,3(93 arviota)
- yli 60 min4,1(96 arviota)
- yli 60 min4,0(74 arviota)
- yli 60 min4,1(41 arviota)
- yli 60 min4,7(24 arviota)
- yli 60 min4,0(272 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (434 arviota)
- Leipuri2 kuukautta sittenOsaatteko kertoa voiko piirakkaa paistaa kiertoilmauunissa?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenLeipuri, resepti on testattu tasalämmöllä. Kiertoilmaa käyttäessä uunin lämpätilaa voi laskea noin 25 astetta. Tässä voi olla uunikohtaisia eroja.
- .......................6 kuukautta sittentosi hyvää oli suosittelen
- Dr.Sebi Diet Enthusiast8 kuukautta sittenIt’s not KEY Lime cake! It’s a Lime Cake. Since a normal lime is used instead of KEY Lime.
- NS11 kuukautta sittenTodella hyvä ja helppo tehdä!
- Trend1 vuosi sittenTuli erittäin herkullinen piiras. Suosittelen reseptiä!
- Mummo -651 vuosi sittenOli ennakkoluuloja piirakan suhteen; luulin sitä kirpeäksi, mutta eipäs ollutkaan. Todella herkullista. Suosittelen 👍
- Namskis!1 vuosi sittenIhanan helppo resepti (ainakin hieman harjaantuneemmalle kotileipurille) - tosi herkkua tehdä kylkeen kastike kohmeisista pakastemansikoista, jotka surruttaa sauvasekoittimella pienen vesitilkan ja tomusokerimäärän kera paksuhkoksi ja tasaiseksi (lisää vielä hieman tomusokeria ja/tai vettä oman maun mukaan)!
- Magdis1 vuosi sittenOikeaan Key lime pie:hin kuuluu kyllä marenkikuorrutu päälle. Oon näitä käynyt syömässa Florida key:sseissä.
- SaijaS2 vuotta sittenTos lättänä lopputulos.
- Kondensoitu kookosmaito ei toimi3 vuotta sittenKokeilin vaihtaa kondensoidun maidon kondensoituun kookosmaitoon kun kaveri ei pysty syömään maitoa eikä vehnätuotteita (pohja oli tehty gluteenittomista kekseistä ja kasvirasvasta). No loppujen lopuksi "kakun" "pohja" oli noussut uunissa pinnalle ja se oli käytännössä soppaa normi resepti toimii mutta ei kannata yrittää tehdä kondensoidusta kookosmaidosta. Ja yritin googlaa että pitäiskö muuttaa mitään jos vaihtaa kondensoituun kookosmaitoon niin ei löytynyt muuta kun kaiken laisia mainoksia vaan tuotteista mutta joo vähän kyrpii että meni ainekset hukkaan sen kookosmaidon takia.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTiina, keltuaisten rakenne vatkataan tosiaan rikki sähkävatkaimella. Joukkoon lisätään kondensoitu maito ja lime. Seos on valmista kun se on tasaista.
- Tiina3 vuotta sittenOlisi ollut hyvä, että olisi kerrottu miten kauan pitää vatkata! Sekoittaminen ei todellakaan riittänyt 😕 Nyt ei tullut sellaista kuin olisi pitänyt.
- Ilona3 vuotta sittenMeillä tästä riittää 6 annokseen. Kakku on ohuempi kuin kuvassa, tosin pohja on paksu. Otin laktaasientsyymin ennen syömistä, sen pitäisi ratkaista laktoosin pilkkomisongelma.
- Kondensoitu kookosmaito4 vuotta sittenNiille jotka haluavat laktoosittomana: olen tehnyt nyt jo kahdesti kondensoituun kookosmaitoon ja toimii todella hyvin!
- Leipuri Hiivasieni4 vuotta sittenAivan liian paksu pohja tuolla määrällä keksejä 24cm vuokaan, omaan makuun ehkä 150g sopiva, mutta sama määrä voita!
- Jebjeb4 vuotta sittenTosi hyvää! Ja pakastaminen onnistui hyvin
- Laktoositon Key Lime Pie mahdollista!!!!5 vuotta sittenSain tänään tehtyä tätä ensimmäiseen kertaan 10 vuoteen kun löysin ohjeen miten tehdä laktoositonta kondensoitua maitoa laktoosittomasta maitojauheesta. Voi mikä ilon ja onnen päivä!
- Mia5 vuotta sittenMinulla jäi täyte ruskeaksi, vaikka vatkasin sitä jonkin aikaa. Olisiko keltuaiset pitänyt kunnolla vaahdotaa ennen kondensoidun maidon lisäämistä? Sitten jäin pohtimaan, olinko ostanut oikeaa tuotetta eli onko makeutettu, kondensoitu maito samaa kuin karamellisoitu? Ihanan makuista joka tapauksessa. :)
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMia, kondensoitu maito ja karamellisoitu kondensoitu maito ovat kaksi eri asiaa. Karamellisoitu kondensoitu maito on valmista paksua kinuskia ja väriltään ruskeampaa kuin kondensoitu maito.
- Johanna5 vuotta sittenReseptistä on jäänyt pois olennainen työvaihe. Kondensoitua maitoa ja keltuaisia tulee vatkataan niin kauan kunnes seos on valkoista. Muuten kakkuu jää ruskeaksi eikä kauniin valkoiseksi kuten kuvassa. Muista resepteissä tämä on mainittu.
- kotileipuri5 vuotta sittenVoiko tehdä pienempään irtopohjavuokaan. Hyytyykö jos on 18cm halkaisijaltaan ja tekee tällä reseptillä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKotileipuri, resepti on testattu 24 cm vuoalla, joten pienemmässä vuoassa kakku ei välttämättä kypsy ja hyydy samassa ajassa.
- marenki6 vuotta sittenJos valkuaiset käyttää marengiksi, laitetaanko valkuaisvaahto heti kiisselin päälle ja uuniin, vai paistanko piirakan ensin ns valmiiksi?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMarenki, Kakun päälle kannattaa tehdä esimerkiksi sveitsiläinen marenki, jonka voi pursottaa valmiin ja jäähdytetyn kakun pinnalle. Ohje löytyy esimerkiksi osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-teet-sveitsilaisen-marengin
- pöhkönä marenkiin6 vuotta sittenJos haluaa niin valkuaisethan voi vatkata myös marengiksi kakun päälle, me on aina tehty niin. Tulee vähän kevyemmänmakuinen, täyte on itsessään aika makea.
- Satu6 vuotta sittenTosi ihanan helppo tehdä ja maukas piirakka. Suosittelen!
- MAITO7 vuotta sittenToimiiko tavallinen rasvaton maito tai "punainen" (kahvimaito)?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMAITO, kondensoitua maitoa ei voi korvata tavallisella maidolla.
- Pakkanen7 vuotta sittenOnko kukaan pakastanut? Mietin uskallanko tehdä etukäteen muutaman kakun juhlia varten.... ohje kyllä neuvoo, että sopii pakastettavaksi, mutta kaipaan kokemuksia