Maapähkinävoijuustokakku
Maapähkinävoikakku eli Peanut Butter cake on paistettu juustokakku, jonka täytteessä on maapähkinävoita. Suolapähkinät, suklaa ja kinuski viimeistelevät kakkunautinnon. Noin 1,05€/annos.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 75gvoita
Täyte
- 3rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 3kananmunaa
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1/2dlsokeria
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voiseos voidellun pienen irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle.
- Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja ranskankerma sekaisin kierrevatkaimella. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää sokeri sekä maapähkinävoi.
- Kaada seos vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla 30 minuutin jälkeen.
- Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan, jotta kakun keskiosa ei vajoa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen jääkaappiin siirtämistä. Poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.
- Sulata paloiteltu leivontasuklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja valuta ristikkäisiksi raidoiksi kakun pinnalle. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakun päälle. Tarjoa juustokakun kanssa kinuskikastiketta.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kommentoi
Kakku onnistui hyvin gluteenittomana ja laktoosittomana! Voiko kakun pakastaa?
Sanna, juustokakun voi pakastaa. Kakku kannattaa sulattaa jääkaapissa.
Moni on kommentoinut kakun raakuutta: tein juuri kuten ohjeessa, eli paistoaika 50 min ja vähän reilun tunnin ehti kakku lepäämään sammutetussa uunissa. Paistotulos oli kyllä priima, eli ohje on ainakin meidän uunille aikas optimaalinen. Kiitos reseptistä sekä emännän että kuulemma vieraidenkin puolesta!
Valitettavasti kakkuu näyttää paremmalta kuin maistuu. Aivan liikaa keksipohjaa tähän kakkuun. Aivan liikaa juustosekoitusta näin pieneen vuokaan, juusto-osuudesta tulee liian paksu. Jos tekisin kalun uudestaan, olisin sekoittanut kinuskikastikkeen juustomössöön.
Minulla paistoaika oli reilusti yli ohjeen koska 50 minuutin jälkeen kakun keskikohta selkeästi raaka reunoihin verrattuna. Lisäsin taikinaan vielä kourallisen rouhittuja suolapähkinöitä
Hyvää oli, välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Jäi kyllä ihan raa´aksi kakku ohjeen paistoajalla.
HR, ikävä kuulla, että kakku jäi raa'aksi. Paistoaika on K-Koekeittiöllä testattu mutta paistoajassa saattaa olla käytetystä uunista riippuen eroa ja jotkut uunit voivat vaatia pidemmän paistoajan.
Ihan ok, hieman enemmän olisin toivonut suolaisuuden ja pähkinäisyyden korostuneen, nyt jäi niiltä osin hieman pliisuksi