Maapähkinävoijuustokakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Maapähkinävoikakku eli Peanut Butter cake on paistettu juustokakku, jonka täytteessä on maapähkinävoita. Suolapähkinät, suklaa ja kinuski viimeistelevät kakkunautinnon.
Ainekset
10 annosta
200 g | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
3 rs (à 180 g) | tai |
3 | kananmunaa tai |
1 prk (150 g) | tai |
2 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | tai |
Lisäksi | |
50 g | tai |
1/2 dl | tai |
1/2–1 tlk (à 2 dl) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voiseos voidellun pienen irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle.
Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja ranskankerma sekaisin kierrevatkaimella. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää sokeri sekä maapähkinävoi.
Kaada seos vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla 30 minuutin jälkeen.
Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan, jotta kakun keskiosa ei vajoa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen jääkaappiin siirtämistä. Poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.
Sulata paloiteltu leivontasuklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja valuta ristikkäisiksi raidoiksi kakun pinnalle. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakun päälle. Tarjoa juustokakun kanssa kinuskikastiketta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka digestive 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Crunchy Peanut Butter maapähkinävoi 350gHinta 3,19/kpl9,11/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Plussa-etu −22 %Pirkka suolapähkinät 150gPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/2 kpl6,67/kgIlman Plussa-korttia 1,29/kpl (8,60/kg)
- Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositonHinta 1,69/kpl8,45/l
- McVitie's Digestive Maitosuklaa 300gHinta 2,65/kpl8,83/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 0,89/kpl2,23/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pysyvästi edullinenValio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,35/kpl9,00/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(270 arviota)
- yli 60 min3,8(63 arviota)
- yli 60 min3,9(233 arviota)
- yli 60 min4,4(319 arviota)
- yli 60 min4,0(69 arviota)
- yli 60 min4,5(299 arviota)
- yli 60 min4,1(24 arviota)
- yli 60 min4,2(349 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (74 arviota)
- AnneJK4 kuukautta sittenEhdotettu vuokakoko aivan liian pieni.
- Sanna2 vuotta sittenKakku onnistui hyvin gluteenittomana ja laktoosittomana! Voiko kakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSanna, juustokakun voi pakastaa. Kakku kannattaa sulattaa jääkaapissa.
- Sini6 vuotta sittenMoni on kommentoinut kakun raakuutta: tein juuri kuten ohjeessa, eli paistoaika 50 min ja vähän reilun tunnin ehti kakku lepäämään sammutetussa uunissa. Paistotulos oli kyllä priima, eli ohje on ainakin meidän uunille aikas optimaalinen. Kiitos reseptistä sekä emännän että kuulemma vieraidenkin puolesta!
- Ihan ok..7 vuotta sittenValitettavasti kakkuu näyttää paremmalta kuin maistuu. Aivan liikaa keksipohjaa tähän kakkuun. Aivan liikaa juustosekoitusta näin pieneen vuokaan, juusto-osuudesta tulee liian paksu. Jos tekisin kalun uudestaan, olisin sekoittanut kinuskikastikkeen juustomössöön.
- Hyvää oli7 vuotta sittenMinulla paistoaika oli reilusti yli ohjeen koska 50 minuutin jälkeen kakun keskikohta selkeästi raaka reunoihin verrattuna. Lisäsin taikinaan vielä kourallisen rouhittuja suolapähkinöitä
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHyvää oli, välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- HR7 vuotta sittenJäi kyllä ihan raa´aksi kakku ohjeen paistoajalla.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHR, ikävä kuulla, että kakku jäi raa'aksi. Paistoaika on K-Koekeittiöllä testattu mutta paistoajassa saattaa olla käytetystä uunista riippuen eroa ja jotkut uunit voivat vaatia pidemmän paistoajan.
- Eesus7 vuotta sittenIhan ok, hieman enemmän olisin toivonut suolaisuuden ja pähkinäisyyden korostuneen, nyt jäi niiltä osin hieman pliisuksi