• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maapähkinävoijuustokakku

Maapähkinävoikakku eli Peanut Butter cake on paistettu juustokakku, jonka täytteessä on maapähkinävoita. Suolapähkinät, suklaa ja kinuski viimeistelevät kakkunautinnon.
Maapähkinävoijuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Täyte

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voiseos voidellun pienen irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle.
  2. Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja ranskankerma sekaisin kierrevatkaimella. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää sokeri sekä maapähkinävoi.
  3. Kaada seos vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla 30 minuutin jälkeen.
  4. Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan, jotta kakun keskiosa ei vajoa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen jääkaappiin siirtämistä. Poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.
  5. Sulata paloiteltu leivontasuklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja valuta ristikkäisiksi raidoiksi kakun pinnalle. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakun päälle. Tarjoa juustokakun kanssa kinuskikastiketta.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua
  • HR17.8.2017

    Jäi kyllä ihan raa´aksi kakku ohjeen paistoajalla.

  • K-Kuluttajapalvelu17.8.2017

    HR, ikävä kuulla, että kakku jäi raa'aksi. Paistoaika on K-Koekeittiöllä testattu mutta paistoajassa saattaa olla käytetystä uunista riippuen eroa ja jotkut uunit voivat vaatia pidemmän paistoajan.

  • Eesus14.8.2017

    Ihan ok, hieman enemmän olisin toivonut suolaisuuden ja pähkinäisyyden korostuneen, nyt jäi niiltä osin hieman pliisuksi