Limepiirakka
Superhelppo limepiirakka on makeankirpeä herkku, johon ihastut varmasti! Noin 1,10€/annos.
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 75gvoita
Täyte
- 1prk(397 g)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
- 2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 6limettiä
Koristelu
- tuoreita marjoja
- limettiä
- ananaskirsikoita
- syötäviä kukkia
- minttua
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Painele seos leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Purista limettien mehu (1 1/2 dl) ja raasta 2 tl kuorta. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa. Kaada pohjan päälle.
- Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja anna piirakan olla uunissa jälkilämmöllä vielä puoli tuntia.
- Jäähdytä piirakka ja siirrä jääkaappiin. Koristele piirakka seuraavana päivänä marjoilla, hedelmillä ja kukilla.
Tiesitkö että...
Piirakan voi myös pakastaa. Sulata se hitaasti jääkaapissa ja koristele. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei! Voisiko kodensoitu kookosmaito toimia?
Mr, resepti on testattu K-koekeittiössä ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Voit toki halutessasi kokeilla kondensoitua kookosmaitoa reseptissä.
Aivan ihana ohje! Superhelppo, edullinen, maistuva, ei liian makea ja helposti muunneltavissa sen mukaan mitä laittaa päälle koristeeksi. Vegaaninen ohje samoilla kriteereillä ois jees 😁
voiko kondensoidun maidon korvata kermalla?
JN, piirakan hyytyminen perustuu kondensoidun maidon ja happaman limen reaktioon, joten todennäköisesti kondensoidun maidon korvaaminen kermalla ei onnistu. Reseptiä ei ole testattu kermaa käyttämällä, joten emme valitettavasti osaa sanoa onko lopputulos tällöin onnistunut.
Kuuluuko käyttää kondensoitua maitoa sellaisenaan vai keitettynä jolloin huomattavasti paksumpaa?
Outi, kondensoitu maito käytetään sellaisenaan täytteeseen.